Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • galmat89

    tag

    válasz Tuya #7998 üzenetére

    Ja sorry, csak volt ott 30 laptop, rosszat linkeltem, vagy nem tudom, belezavarodtam. :DDD

    Szóval azok a tized órajelek nemigazán számítanak mérvadóan, főleg nem egy normál netes/filmnézős/szövegszerkesztős használatnál.

    Az, hogy 512 MB a vga memóriája, vagy pedig 1 GB, alapból számítana, ha asztali gépről lenne szó, valami izmosabb kártyával kapcsolatban. Igazából nem nagyon fogsz különbséget észrevenni itt sem, 1-2 játék profitálhat minimálisan az 1 GB ramból, viszont a memória csak egy dolog a VGA karin. Főleg olyasmik számítanak, mint az órajel, shader pipeline-ok száma. És ha ezek nem túl nagy értékékek, akkor az, hogy 1 gb ram van benne, nem biztos, hogy sokat segít. Amúgy nem rossz kártya a Radeon 5145-ös notebookhoz képest.

    Én neten vettem a toshiba laptopom, és mint írta valaki fentebb, hogy mind1 hol veszed, mivel a notit beregisztrálod a toshiba honlapján, onnantól kezdve 2 év gyártói garanciád van rá, amit nem a boltban tudsz érvényesíteni, hanem a márkaszervízben (Technotrade sztem a legjobb itthon).

    Az, hogy most neked számít-e, hogy van eredeti vindózod avagy nincs, már rád bízom, azt azért érdemes tudni, hogy a Windows 7 telepítése jóval egyszerűbb, mint az XP, ráadásul alapból felrak egy rakat drivert a laptophoz, pl hangot is,így azt nem muszáj külön telepíteni. Wifi drivert viszont nem rak fel a win telepítő,így azt érdemes előre beszerezni a Toshiba honlapjáról link, mivel driver CD-t nem adnak a toshiba laptopokhoz. A fenti oldalon viszont szépen végig lehet menni és szűréssel megkeresni a konkrét notihoz és oprendszerhez való drivereket.

    Oprendszerből pedig mindenképpen Windows 7-et ajánlom, abból is 64 biteset, az XP ideje lejárt, a terméktámogatása is meg fog szűnni. A windows 7 pedig nagyon stabil, sokkal stabilabb mint az xp sp3. Nekem konkrétan csak a Nero progi tudja lefagyasztani, ezenkívül sose fagyott le.

Új hozzászólás Aktív témák