-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
Szerintem az átlagnéző már rég elengedte a Star Warst, a Marvelt, meg a DC universe tagjait is, mert mostanra full trash az egész. Tipikusan az a szint mikor nem tudták mikor kellett volna abbahagyni.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
negyven2
veterán
Igazából az eddigi infók alapján ez egy Star Wars Rebels 5. évada is lehetne. És valószínűleg tényleg nem kell érteni, ismerni az előzményt, mert úgy csinálták meg, hogy az is értse az évadott, aki egy darab CW/Rebels részt se látott. Természetesen a teljes képhez valószínűleg ajánlott lesz azok ismerete. Kb. olyasmi, hogy igazából a SW filmek esetén se kell a 9 fő filmen kívül semmi, de azért ott is a plusz dolgok hozzáadnak a történethez.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
negyven2
veterán
Nem tudom, hogy hol írtam bármi ilyesmit, hogy hol mennyi a minimum órabér meg a keresett. Csak annyit jegyeztem meg, hogy minden ilyen streaming áremeléskor előkerülnek (még itt a ph!-n is) az olyan kommentek és cikkek, akik egy ilyen hírt úgy értelmeznek, hogy Magyarországon is $13.99 lesz majd a Disney+ havidíja! Ezzel már futottunk egy kört a tavalyi áremeléskor is, ahol szintén nem lett a hazai $7 körüli árból hírtelen $11 körüli Ft. Sőt semmilyen áremelést nem kaptunk még.
Csak egyrészt alapvetően sok a clickbait alapú cím és lead: "júj-jújtöbb mint 30%-al drágul a Disney+ ami $14 dollár lesz majd", ami igaz és jobb esetben a cikkből kiderül, hogy az USA-ban.
Amúgy eddig USA, külföldi alapú áremelést kaptunk meg itt streaming szolgáltatok setében? Ha jól emlékszem talán a Netflix-nél volt, hogy 3990 Ft-ról ment 4490 Ft-ra fel. De többi maradt ugyan annyi, pedig mind a Prime Video, HBO Max (még a Max elött) és a Disney+ is emelet már árat.
Vagyis igen, mi kicsit speciálisabb helyezettben vagyunk ezeknél a szolgáltatóknál, hiszen pl. tartalomból is kevesebbet kapunk.
“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”
-
dellfanboy
őstag
-
Mire gondolsz?
A Lost annyiban különbözik a korábbi sorozatoktól, hogy nem epizodikus, hanem konkrét történetet mesél el, folytatásos szappanopera módjára, extra hatásvadász módon. De ez nem új, lásd pl 24. Ha meg jó sorozatot akarok mondani, akkor pl a Wire is ilyen történetmeséléssel operál, nem a hagyományos epizodikussal, és ez is régebbi.
Viszont magyarországi viszonylatban tényleg ez volt az első igazán népszerű sorozat ebben folytatásos műfajban.
Make Asia Great Again!
-
-
Tasunkó
senior tag
Az X-akták annakidején is olcsó hatásvadász sorozat volt, semmit nem jelentettek, ahogy a Lost sem. Sokan nézték, akik gyakran koruknál fogva egyébként is valami szirszarokat találtak meg, csak egy közösségbe kovácsolódtak ezáltal így lett egy hype-ja. A folytatólagos sorozat ezeréves zsáner, csak épp nem gondolkodtak ilyen hosszban, csak 6-8 részben, de még ez sem biztos, az meg egyáltalán hogy a Lost miatt történt volna, hiszen a Sopranos 1999.
Az első 10-be olyakat tennék, amiknek nem nagyon akad párjuk. Jól szemléltethető a BB-el, ezért tenném ide a True Detective-t, erős megváltó áthallásos metaforákkal tűzdelve a McConaughey, nagyon kidolgozott filozófiai háttérrel, ugyanakkor a mainstreamnek is elfogadhatóak. Ezek után hiába keres valaki hasonló szintet már csak várakozhat, hogy a jövőben talán, szóval ha megelőzik, akkor legalább olyan előzné meg, ami szintén párját ritkítja.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Ellia
addikt
Pontosan,
igazából ez egy prológ kb., bemutatta az új csapatot aminek a dinamikája docogot egy kicsit de nagyjából okes volt - viszont az eroviszonyokat nagyon eltoltak a vámpírok irányába - hogy a végén zarjanak egy cliffhangerrel (a visszahozott karakternek viszont örülök). -
paatrick
őstag
Azt mondjuk sose értettem ebben a Band of Brothersben hogy az internet népe mi a francért fikázza szét David Schwimmer karakterét
Én olyan 10 éve láttam, de akkor is az jött le hogyha ő nem szívatja rommá őket akkor ezek is ott fekszenek az árok alján mumifikálódva.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Frod
addikt
Na, épp a héten volt róla szól, erre tessék: 2024.01.26-án érkezik az AppleTv-re a Band of Brothers/Pacific újabb melléksorozata a Masters of the Air.
Do you see the white shadow?
-
addikt
-
Tasunkó
senior tag
Az Ozark a BB-nek inkább csak egy szelete volt. Érezhető volt az inspiráció a BB-vel, meg gondoltam is hogy szeretnék biztos annak látni. A BB szintje inkább a Drót, de a BB még zseniálisabb mert végig a folytatólagos történetből tekint ki, míg a Drót próbálja a kitekintést történetbe ágyazni. Nameg a Breaking Bad, az a kis emberek története, az Ozark meg a kaszinókapitalizmus játékosának a meséje.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Piszmaty76
aktív tag
Nem zombis, lesz egy jó pár véres lényes jelenet. Én személy szerint várom a folytatást még ha korántsem is a koreai sorozatgyártás csúcsa.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
mephi666
nagyúr
lemegy kicsit a kondiba, mint az orosz csajok
on: ez az Ozark nekem bejön vannak benne mondjuk hülyeségek, de ennek ellenére szórakoztat... pl a tag lő pisztollyal 3-4et, majd azzal a lendülettel bedugja a fegyvert hátra a gatyájába
Reacher S02-vel is haladok... ez az ember nem jár, hanem vonul S02 amúgy kevésbé tetszik, mint az első... alig haladt ez a rész is valamerre és a következő már a lezárás(?) lesz
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
tzimash
őstag
Annak mi értelme? Ha eljut oda valami, hogy na jó én inkább áttekernék, akkor minek nézzem, egyértelmű hogy nem érdekel . Ha meg érdekel, akkor szeretek minden másodpercet látni, hallani.
Néha elcsodálkozok, hogy mennyi szabadideje van az embereknek, hogy belefér érdektelen, (számukra) unalmas sorozatokat nézniük
Nem kifejezetten neked szól, csak már többször is olvastam itt a 2x sebességről, meg az áttekerésről
Értem én, hogy 90%-ban oké a sori és csak a maradék 10%-ot pörgetik át, de engem a fene majd megenne, hogy mit nem hallottam vagy láttam ezalatt. -
Lehet valamikor megnézem, ha csak ha épp nagyon unatkozom, mert a For All Mankind 3. évada már nagyon-nagyon szappanopera volt, bár úgy olvastam, hogy ebből a 4. évadban visszavettek.
Annyian tartják itt vontatottnak, hogy egyre jobban érdekel a Silo.
A Hijack szerintem erősen gagyi, Idris Elba sajnos csak egy marketingfogás benne.
Make Asia Great Again!
-
addikt
-
BitRider
senior tag
Pedig pont egy jól eltalált sorozat, nem az az elmebeteg kapkodós, mint megannyi, Rebecca Ferguson meg csodás. Nekem tudod mennyire felüdülés volt, ahogy pl. rendesen átbeszélik szellőztető rendszer működését, ahogy egyébként is normális emberek beszélgetnének egymással? És nem volt szétvágva másodperces jelenetekre, hanem igenis mindennek jelentősége vagy tartalma van, de minimum érdekes.
Szerintem kár érte, ha erre nem éreztetek rá, de ez nem a Silo hibája, hanem pont a többi sorozaté, ahol nem hagynak időt az egyszerűbb beszélgetésekre, apróságokra, hiszen kell az ideg és a haladás, vagy eleve képtelenek normális párbeszédeket írni... Sajnos az emberek már ez utóbbiakhoz vannak szoktatva.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Nyilván nem készülhet minden mindenkinek - a színvonal (hiánya) ott mutatkozik meg, hogy valaki ezt nem érti, nem látja. Rengetegen az instant limonádékra vannak belőve, többségük ki sem lát az ízléséből, engem személy szerint ez zavar. Van egyszer a Film+ szintű rendezési iskola, amiben működnek a sebtiben összedobált közhelyek, van aztán olyan, ahol alapozás is folyik -hogy lehessen végkifejlet. Elárulja nekem.valako, hogy az adott világ atmoszféráját hkgy szívja magába, a szereplők motivációit, esetleg azok változásait hogy éli meg ha csak átfutunk a történeten? Mihez kezdenétek ha könyvben jönnének szembe leíró részek? A megfelelő időpont/szellemi állapot is fontos, délután kettőkor nem fog működni. Sokan önismerethiányosan harapnak bele mindenbe és várják a hatást.. Vagy épp tekernek évadok záróepizódjaira - és csak azokra - és nem értik mások miért írták le katartikusnak..
-
paatrick
őstag
Ez nem színvonal hanem a valóság. A tiktok minivideók megemelik a dopaminszintet, kényszerítve az agyadat hogy még többet nézd. Az agyad így ahhoz próbál alkalmazkodni hogy azonnali ingerek jönnek fél percenként vagy még hamarabb.
Romlik a hosszútávú koncentrációs képesség és átalakul a memória. Avagy kérdezz meg egy tiktok pörgetőt hogy mit látott 15 perccel ezelőtt. Fogalma nem lesz, az agya felvette a dopamint, de már nem emlékszik hogy miért.
Ez nem a tiktokkal kezdődött de most ez járatja a csúcsra, és mivel nagyon sokan használják a hatásai kiterjednek a filmekre, sorozatokra magára az életre is.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Én azt látom hogy az emberek kvázi azt nézik amit eléjük rak a rendszer vagy amiről ódákat szól a fizetett hirdetés az indexen
Más magyarázat nincs rá hogy miért lett pl a Rebel Moon no.1 a netflixen.Szerintem a Siló első 2 részén simán mindenki túljut hisz addig "izgalmas", utána lassul be ahol valószínű többen abbahagyták, erre utalnak az imdb kritikák is.
-
Lajmund
őstag
Akinek nincs gèpe annak a helyében vennék valamit hasznàltan ami bőven olcsóbb mint pàr előfizetés és torrenteznék. Nekem a tv csak monitor szóval ha megszüntetik mindenhol a jelszomegosztást marad a torrent csak kicsit macerásabb de ingyé nem érdekel. Nem fogok èvi 200èrt előfizukat venni ugy hogy néha nézek valamit elalvosnak. Netflix csak azt èrte el hogy nem nézem az agymoso szarjaikat ami olyan meg letöltöm. ..szom fog kèt hetente bejelentkezni bohockodni. Nem baj kevesebb pc szart nézek.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Atomgeszi
veterán
Köszi! Nem, pont az ilyet akarjuk elkerülni.
Akkor lehet, hogy rápróbálunk, az már megszokott, hogy nagyon kevés sorozatnak van jó lezárása.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Tigerclaw
nagyúr
Apple TV+ sorozatokból nekem ami bejött:
- Long Way unscripted reality sorozat - mind a 3 eddigi évad. Ewan McGregor top alkotása számomra, főleg mert magát alakítja. Az utolsó Dél- Amerikai a kedvencem. (negatívum, hogy nem tízszer hosszabb)
- Severance - nagyon egyedi, lassú, részről részre érdekesebb. Nehéz eljutni a végére, de megéri.
- Alapítvány - nálam top 3-as scifi mostanában
- Silo - másik top 3-as scifi
- The Morning Show - nagyon minőségi, jó story, szerethető szereplők.
- See, részletesen kidolgozott disztópia, érdekes, látványos és bár van Mad Max/Fallout beütése, de nem olyan harsány, nem eltúlzott.
- For All Mankind, szintén minőségi "mi lett volna ha" scifi a 70-es évekbeli űrversennyel startolva.
- Ted Lasso, üde, nagyon lightos vígjáték, sajna nagyon fukarul mérve a vígjáték elemeket. Nagyrészt a mai brit szappanoperákra hajaz, ami nekem nem jön be, de nem kárba veszett idő megnézni.
- Teherán, jó kis kémstory, Homeland szerű beütéssel, ritkán választott helyszínnel.
- Little America - nagyon jó, epizódonként eltérő story-kEz csak aminek a nagy részét vagy 2 éve láttam. Ahogy látom vannak újak is bőven, gondolom közöttük hasonlóan jók, vagy jobbak is. Szóval ha hiányzik valami, csak azért van mert nem láttam még.
A Constellation-t feladtam pár rész után. Jól indul, majd meredeken zuhan
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha legalább lightos scifi rajongó vagy az Alapítványt ne hagyd ki, még akkor sem ha a könyv jobb. Átlagos nem Scifi rajongóknak is bejöhet. Fantáziadús, rejtély, csavar van bőven, de jó a tempó és nem spóroltak semmin. Tolonganak a jobbnál jobb színészek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest