Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányos topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megpörgetné a PlayStation 5 eladásait a Sony
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Felújítva érkezett meg a korábbi AMD Software
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
3L1T3
addikt
Hát több TESLA átvételnél is jelen voltam, és 100%-ra töltve adta át a szalon az autókat. Érkezés után azonnal feldugták őket, hogy a vevő mire odaér teli aksival távozhasson.
• Forza Ferrari •
-
merqree
őstag
Micsoda gond, hogy nincs teljesen feltöltve. Úgy van ez előadva, mintha sosem kellene egyébként tölteni. Azon miért nem rugózik a cikk írója, hogy a belsőégésű motorral szerelt gépkocsikat gyakorlatilag poros üzemanyagtartállyal adják át?
Vihar a biliben. -
Oliverda
félisten
A benzinárakról mikor lesz már írás?
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
mpierre
veterán
Ez továbbra sem fog segíteni az alapproblémán. Cellaszinten kellene megoldani azt, hogy a cella ne tudjon megszaladni, így pedig az egész csomag le tudjon égni. ("Megszaladni": töltés, állás, üzem közben. Vagyis akkor, amikor a feszültségszint változik a cellában.) Az tény, hogy javult a megbízhatóság.
Sokféle megoldása lehetne ennek, de az első az lenne, hogy az alkalmazott anyagok ne táplálják a saját maguk égését.#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Asus Xonar D2/PM hangkártya eladó #### Eladó lehet i9 10940x deszkával, rammal. ####
-
-
-
nihill
őstag
Most eléggé leestem a székről hogy mr. mérnökök csak most jöttek rá hogy nem fullra töltve kevésbé tűzveszélyesek az akkuk...
#8 mpierre
10+ éve meg van oldva, cellánkénti balanszolásnak/felügyeletnek hívják, 0 szintű dolog. Reméljük 2040-re eljut majd az autóiparba is ez az infó...[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Benne van az adás-vételi szerződésben, hogy feltöltve kapják meg az autót és nem 25-50%-ra töltve? Ha nincs benne, akkor az ilyen hülye vevőket el kell küldeni agybeültetésre. A péktől is elvárják, hogy megrágja helyettük a kenyeret? Vagy arra nem terjed ki a debilségük?
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #14 üzenetére
Nem egészen ugyan az.....
Mi van, ha nincs a közelben utcai töltő?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
zsocy
őstag
Semmi sincs olyankor, az első kútig (ezeknél töltőig) el kell jutnia az átadás után az autónak, semmi több.
Egy Teslát mondjuk szerintem is feltöltve illene átadni, mert nem olyan sok pénz a töltés, és nem is olyan nagy vesződség a kocsi árához képest, de szerintem egy benzines új autó árába is beleférhetne a teli tank. Persze tudom, nem így van, még örüljek hogy eladnak nekem autót...
Kétszer vettem eddig új autót, mindkétszer szólt az átadó hogy a szemben lévő kútnál mindenképp tankoljak mert üres a tank. Valami tűzvédelemmel magyarázták akkor is, nem lehet benne 5 liternél több, vagy mi.
Amúgy a cikk nem az átadásról szól, hanem a szállításról. Az meg eddig is így volt a hagyományos autóknál is, hogy üresen szállították őket, folyadékokkal (olaj, ablakmosó, hűtővíz) a nullrevízió alatt lettek feltöltve. Szuper hogy az EV-knél is rájöttek ugyanerre.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Ez jogos, és igazad is van abban, hogy egy 20-30 milliós autó árába be kellene férnie a teli tanknak/töltöttségnek!
Csak még nincs annyi töltő, mint benzinkút, így az EV-k esetében ez nehezebb.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
koko52
veterán
Autószalonban voltam anno tanuló. Annyi benzin volt az új kocsikban, hogy a kútig eljusson. Volt aki elfejtette a mámorban. Jó pénzért vittük utána kannában.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Astroboy
őstag
"Valami tűzvédelemmel magyarázták akkor is, nem lehet benne 5 liternél több, vagy mi."
...
Netto bullshit, a kereskedők ezzel próbálják takargatni a kicsinyes sz@rrágást.
Szállítás más tészta, ott tűz esetén nincs hova állni atöbbi járművel így valóban számít meddig vannak töltve, de hogy egy telephelyen, pfff.
Volt főnököm mikor ment átvenni a közel 20 millás autóját világított a benzinjelző + koszos volt mindkét első gumiszőnyeg.
Persze jöttek a szokásos dumával, de süket fülekre találtak: a főni megmondta, hogy délután visszajön a TELETANKOLT ÉS KITAKARÍTOTT autóért, és ha nem így lesz akkor eláll a vásárlástól, ja és a további cégautókat is máshonnan fogja beszerezni.
Délutánra kocsi teletankolva kitakarítva, és még illatosítót is kapott. -
Sanya
nagyúr
A félig lemerülve és a félig feltöltve között van 1 ciklus különbség, nem?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Neurotoxin
őstag
Húhh, most mi lesz, hogy csak 50%-al vehetik át az új tulajdonosok?
Vettünk át a cégnél nem egy benzines/dízel szalonautót, azokat se teli tankkal adják át..
@merqree: +1.
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Szal 100%-on tudnak ezek a mai Teslák 300-400km-t. Akkor félig töltve 150-200km. Talán találnak egy töltőt 100km-es körzetben
Ez egy nulla hír. Amire kismillió megoldás van, ráadásul a Teslának saját márkabotjai vannak, szóval majdhogynem tök mindegy hol töltik csurig a kocsit, a gyárban vagy a boltban.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
ricsi99
addikt
Miért kell 100% ra feltölteni?
Ha veszek egy mobiltelcsit akkor az is 10-20%-on van... Tegyen a kereskedő egy töltöt a cég elé.. ügyfél megveszi ,feldugja tölteni iszik 1 kávét 1/2 óra s csók viheti... legfeljebb adnak addig ingyen üccsit hamburgert melléEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-Skylake-
addikt
nem akartam leirni de igy olvastam a cikket es arra gondoltam, hogy ha EZ nem jut eszebe senkinek, hogy a szalonba radugjak a kislampa melle ejszakara, akkor ott komoly baj van. hasznos cikk volt.
"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably
-
tibaimp
nagyúr
Így van, pont ezért írtam a 9. hsz-ben! Ezért nem probléma az, amit a cikk hoz.
#23 benedekco: ez így van, de gondolom ez a cikk, igaz csak a Tesla-król ír, de igaz a többi EV autóra is, azért ott már lehet problémásabb, bár, lehet csak én aggódom túl.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Hawk1979
őstag
Hagyományos töltött paprika:
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon fonnyaszd meg. A darált húst rakd egy tálba, add hozzá a rizst, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, egy evőkanál pirospaprikát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Dolgozd össze jó alaposan. A paprikát mosd meg, a magot és a szárát távolítsd el. A keletkezett üregbe nyomkodd a tölteléket, de ne tömd meg nagyon, mert akkor a paprika főzés közben megreped. Ha marad húsmassza, abból enyhén nedves kézzel formázz gombócokat.Egy nagyobb lábosba önts egy liter vizet, majd rakd bele a sűrített paradicsomot. Kezdd főzni, ha felforr, pakold bele a paprikákat és a gombócokat. Főzz mindent puhára körülbelül 50 perc alatt. Amikor a paprikák ráncosak, biztos, hogy megfőttek. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a töltelékeket. Az olajból és a lisztből készíts zsemleszínű rántást, rakd hozzá a maradék egy evőkanál pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Lassan, kevergetve öntsd a paradicsomos lébe. Cukrozd meg ízlés szerint, rakd vissza a paprikákat és a gombócokat, majd forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Kb ennyire fontos hír. Pesze fontos a biztonság, na de kit érdekel? 10-20 millás autók, az első töltés olyan drága?...
[ Szerkesztve ]
-
Valami tűzvédelemmel magyarázták akkor is, nem lehet benne 5 liternél több, vagy mi.
Teljesen logikus. 5 liter benzinnel az üzemanyagtank robbanás veszélyes, mert robbanóelegyet képez a levegő a benzingőzzel. A tele tankba viszont beledobhatod az égő gyufát. Legfeljebb elkezd égni a benzin felülete.
Ha tartalék mennyiségű benzin van a tankban meg ne próbálj egy égő gyufát beledobni! Hatalmas puki lesz az eredmény. Az égési sérülések garantáltak, az autó átalakítása sikeres. A kár jelentős, a kísérlet költségéhez képest.Felénk fél tankra feltöltik, ha magányszemély a vásárló. A céges vásárlásnál negyed tank alatt szokott lenni a töltöttség.
Vélhetően az a cél, hogyha egy autó valamiért robban, ne legyen láncreakció szállítás közben.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Dr. Akula
nagyúr
"A Ford szerint ne számítsunk olcsó EV-kre"
Ők se túl sok eladásra...
-
ughhh
senior tag
Tegnap kisebb baleset volt, ecar ütközött, semmi komoly, de a tűzoltók lezárták a sávot és tereltek. Ez a gáz az ecarokkal.
-
mpierre
veterán
Amíg egy 80 kWh pakkból + verda 10MW felszabaduló hő keletkezik, akkor távol vannak a probléma megoldásától. És pontosan itt a gond. A keletkező hőmennyiség és a hőmérséklet, illetve olthatatlanság életveszélyes.
#### Scythe Kama Bay AMP 2000 Rev.B + Overnight Sensation hangdobozok + Kanto S6 #### Asus Xonar D2/PM hangkártya eladó #### Eladó lehet i9 10940x deszkával, rammal. ####
-
jerry311
nagyúr
Nem szeretnék megismételni a Felicity Ace-incidenst, így egyes vevők az új Teslájukat kevesebb, mint 50 százalékos töltöttséggel kapják majd meg.
Persze, mert a tesztek azt mutatják, a félig töltött lítium akku kisebb lánggal ég.
Ja, nem.League of Legends: spambox
-
Solten
addikt
Akkor meg jol is jarnak, az Egyesult Kiralysagban kb. negyed tankkal adjak at az uj autot.
Saor Alba
-
Ajándékok
aktív tag
"A félig lemerülve és a félig feltöltve között van 1 ciklus különbség, nem?"
A PH azt állítja, hogy az újként eladott Teslák használtak.
Biztos arra várnak, hogy a Tesla beperelje a őket. Jó reklám lenne.
De mi lesz a PH-val, miután a Tesla megnyerte a pert?[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
kapal
tag
Arra vajon nem gondoltak a mérnökök, hogy úgy alakítsák ki az akkuk helyét és magát a kocsit, hogy baj esetén az oltás egyszerű és gyors legyen? Az emeléshez is megvannak a megfelelő pontok, ehhez hasonlóan oltó-nyílásokat is tudnak tenni a szerkezetbe. Majd rájönnek.
-
Dark Archon
addikt
Mert a benzines autókat aztán teli tankkal kapod meg. Ja, nem, épp lötyög annyi a tank alján, hogy a legközelebbi kútig el tudj gurulni. Ami ettől persze ugyanúgy spúrság.
De a cikk igazából a szállításról szólt, majd a ker feltölti, ha akarja.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-8600 - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 | Cube Nature EXC | BF4: DarkArchonHUN
-
azbest
félisten
nem gyullad meg olyan könnyen magától. Viszont ha már magas hőfokú tűzbe teszed, akkor nem mindegy, hogy fel van -e töltve. A feltöltött akku a tűzben zárlatos lesz, sok hőt termel a zárlat és ettől gyorsul fel a tűz terjedése. A feltöltött akunál a sérülés terjedése láncreakció szerű lehet, sokkal gyorsabb és hevesebb.
Az autó tüzeknél sok esetben a 12v-os elektromos rendszer zárlata okozza az elsődleges tüzet és az terjed át a benzinre vagy a hajtáslánc akkujára.
Amúgy nem teljesne értem a Tesla céget, hogy mért kezdtek használni újabban poach tasakos akkukat is a hengeres mellett. Vagyis hát olcsóbb. Azért gondolom a strukturális pakkban, ahol ki van öntve az egész, jobban védve van, mint más gyártóknál. A tasakos akkukkal úgy rémlik sokkal több probléma lenne, mint a hengeresekkel.
[ Szerkesztve ]
-
ceia
őstag
A telefon sincs feltöltve, sőt, már töltőt sem adnak hozzá és ma a telefon drágább, mint régen. A tv-hez meg nem adnak műsort.
Különben nem azért drágábbak, mert ez egy drágább technológia lenne. Gondoljunk bele, egy normál autóban mennyi alkatrész van. Nehogy már olcsóbb legyen az a sok biszbasz, a legyártása, raktározása, összeszerelése, mint a sokkal egyszerűbb villamos autó.. De drágán is veszik, és te is megveszed, előbb-utóbb.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
petymeg
addikt
És ez miért olyan meglepő? Benzinest is majdnem tök üres tankkal adják át.
A mi utunk más volt: a jó, és igaz nemzeti jellemvonások klasszikus igenlése. Nagy fizikai tisztelgés az élet fantasztikus lehetőségei elött.
-
tibaimp
nagyúr
Itt az is van a háttérben, hogy a belső égésű autók esetében a cégek komoly pénzeket kaszálnak a szervízköltségeken is, és ez az EV-knél nem áll fenn csak jóval kisebb mértékben, így ez a plusz, kiesett költség is be van kalkulálva az EV-k árába.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Hogy van az, hogy egy egyszerű cikket sem sikerül sokaknak megérteni?
Lehet át kellene térni a képregényes formátumra. -
kpbendeguz
addikt
"az EV-t vásárolni kívánók számára rossz hír, hogy a Ford szerint csak 2030 után csökken olyan szintre az EV-k gyártási költsége, mint a belsőégésű motorral szerelt járműveké."
Értsd:
A Ford szerint csak 2030 után csökken olyan szintre a Ford EV-k gyártási költsége, mint a Ford belsőégésű motorral szerelt járműveké.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541
-
-Skylake-
addikt
válasz
kpbendeguz #47 üzenetére
gg.
"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably
Új hozzászólás Aktív témák
it Nem szeretnék megismételni a Felicity Ace-incidenst, így egyes vevők az új Teslájukat kevesebb, mint 50 százalékos töltöttséggel kapják majd meg. A Ford szerint pedig az EV-k gyártási költségei csak 2030 után csökkenhetnek olyan szintekre, mint a belsőégésű motorral szerelt modelleknél.
- Asus ROG Strix G533ZW Gamer laptop 15.6 240HZ 2K i9 12900H 3070Ti 150W 32GB DDR5
- Új Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -30% 15,6" i7-12700H 16/512 NVIDIA 3060 6GB FHD 165Hz
- Garanciális Zotac RTX 2070 AMP EXTREME 8Gb videokártya ritkaság
- Eladó Konfig! I5-9500 256GB SSD 1TB HDD 16GB DDR4 RX6600 8GB!
- Nagyon szép - Macbook Pro 15" 2016 gyártás - 4 mag i7, 16GB, 100% - garancia, HU/UK (A2)
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest