Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz dethroner #101773 üzenetére
Nekem volt Pana G30-as plazmám, mellette Sony KDL-55W829B. Kontrasztnál értelemszerűen a fekete szint a lényeges. Ebben a Sony tökéletesen hozta a Pana plazma szintjét. Ez a Sony nem is szabályozza dinamikusan a háttérvilágítást, ezzel együtt is baromi jó feketét produkál.
Mivel a G30 bandingolt (50-es pana panelek típushibája) a Sony LCD jó tapasztalatai alapján egy KD-65X8509C-t. A 10- bites UHD panel igen szép képekre képes, de a direkt LED-es háttérvilágítás miatti bandingot nem tudtam elviselni. Ez a TV már képtartalom függően változtatta a teljes hátérvilágítást (nem local dimminges). Ezt nagyon szépen visszafogottan és eredményesen tette, de azért az érezhető, hogy enélkül a feketéje gyengébb, mint a másik Sony-nak.
Két napig volt nálam a KS7000. Nem sokat próbálgattam mert gyűlöltem a hibája miatt, de együtt tudtam volna élni a képével. Itt is megy a dinamikus háttérvilágítás, és az eredmény nem volt rossz. Az Rtings tesztek szerint a KS7000 is hasonló fekete szintet tud, mint a fenti TV-k, tehát igazán nagy baj a kontraszttal nem lehet.
Ha hányadék TV-t akarnék említeni ezekhez képest az egy korábbi Samsung plazmám már a típusát sem tudom, de azt hiszem C szériás volt. Gyneg fehér, iszonyatosan magas feketszint, nulla kontraszt, megspékelve az automata képernyő kikapcsolással fekete képtartalom esetén.
Tehát a plazma nem egy minőségi kategóriát jelent. A Panasonic plazma már sokkal inkább. -
Celtis
veterán
válasz dethroner #101779 üzenetére
Hogy jön ide ez a két tök más típus?
Ha már Rtings, akkor pont a KS7000-re 120Hz-et ír. hdtvtest.co.uk: Measured panel refresh rate: 120Hz Igaz az utóbbi az ívelt 7500-ról szól, de tudtommal funkcionalitásban ez a kettő ugyanaz.Amúgy az egész topik az 50Hz-es panelek lesajnálásáról szól, most meg szó nélkül elfogadjuk, hogy az eddig úgí ajánlott KS7000 60-as?
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz defymoto #102064 üzenetére
Vagy szétszeded és átalakítod a TV-t, hogy ne bontsa a fejhallgató jack dugó a hangszórókat.
Vagy veszel egy aktív, vezetéknélküli fülest és a TV scart csatlakozójáról táplálod meg. Itt egykét adapter kábel szükséges lehet scart->RCA, RCA->jack.
Egyébként a használata is kényelmesebb lesz ezáltal, ha nincs drót. -
Celtis
veterán
válasz defymoto #102066 üzenetére
Azért nem használtatok ilyen kábelt, mert volt az STB-n fejhallgató csatlakozó. Ezt te magad írtad. Mivel most egy másféle megoldás kell, ehhez újfajta kábelek is kellenek. A scart-on is kijön a TV hangja, akkor is, ha szól a hangszóró, tehát ebből kell dolgozni. És azért kell aktív eszköz, mert a scart kimenet nem bír meghajtani közvetlenül egy fejhallgatót vagy legalábbis nagyon halk lesz.
És igen, az átalakítók azért kellenek, hogy össze lehessen csatlakoztatni a őket.Itt már felmerült korábban a teszkós WUF Bluetooth V4.0.A. Valami 9e forint.
-
Celtis
veterán
válasz defymoto #102074 üzenetére
A scart kétirányú, de jogos az észrevétel. Olyan átalakító kell, amin van 6 RCA vagy csak 3 és egy IN-OUT átkapcsoló. Ha nincs szerencséd a TV függetlenül a kiválasztott bemenettől a tuner hangját adja kifelé. Régen ez divat volt az eslő scarton, de akkor még több scart volt.
Egy próbát megér, pár százas az egész.Ahogy nézem van egyébként közvetlen scart->jack alj átalakító is
-
Celtis
veterán
válasz Carasc0 #102167 üzenetére
Minek cserélnéd le, ha a forrásod nem tud olyan formátumot/adatsebességet, amit a kábeled ne bírna?
Most páran meg fognak kövezni, de egy HDMI kábel vagy működik vagy nem. Nincs köztes állapot, jobb-rosszabb stb. Ugyan van aki látni vél különbséget, de ezt hitelt érdemlően bizonyítani még senkinek sem sikerült.
-
Celtis
veterán
válasz kriszwells #102316 üzenetére
Ez nem CRT TV, hogy elszíneződjön a mágneses tér hatására. ->Szerviz.
-
Celtis
veterán
A faxom tele van a Samsung ipari hulladék TV-ivel. Két héttel azután, hogy visszavittem az előző selejtet (olvasson vissza akit érdekel a sztori), ma megint kifizettem félmilliót egy 65KS7000-re. Érdekes módon ez máshogy volt csomagolva és máshogy is viselkedett bekapcsoláskor. Nagy volt az öröm, mert tök jónak tűnt a TV. Pont jött a focimeccs, na mondom most kiderül van-e banding. Hát alig telt el fél óra a bekapcsolás óta, amikor megjelent egy lila csík a jobb oldalon. Na mondom mi ez, valami drót a stadionban? De nem. Mivel képváltás után is ugyanott maradt, nyilvánvalóvá vált, hogy hibás egy pixelsor. Elcseréltem a sz@rt a fosért. Megint egy selejtes darabot sóztak rám.
Hogyan lehetséges ez kérem? Azt elhiszem, hogy peches vagyok és pont belenyúlok egy hibás darabba, na de kettőből kettő? Azt hiszem eljött az idő, hogy a Samsung ügyfélszolgálatnak írjak egy dörgedelmes levelet.
Bocs a gyenge képért, Samsung telefonnal készült.(Megjegyzem, minden Samsung feliratos készülékem, eszközöm ami eddig volt, beleértve most már három TV-t, telefont SD kártyát, klímát egy szutyok.)
Elnézést az indulatos posztért, de dühös vagyok. -
Celtis
veterán
válasz tupacamaru #102330 üzenetére
Ár/képminőség arány.
Jelen esetben nem a készülék tudásával van a gond, hanem a minőségével. -
Celtis
veterán
válasz keccsa #102335 üzenetére
Te mikor is vetted? Azért a minőség ott van nagyon.
Természetesen felmerült bennem, hogy esetleg ütögetésre megjavul. Pontosan ezért úgy vigyázok rá, mint a hímes tojásra, nehogy véletlenül elmúljon a hiba. Tudod kinek kell egy olyan TV, amiről tudod, hogy gyári hibás, de mondjuk egy jól irányzott ütéstől épp nem tudod bizonyítani.
Az meg a másik, hogy öreganyám csöves Kékes TV-jét kellett csapkodni, ha futott a kép. Nehogy már egy félmillás zsír új TV-t kelljen így házilag javítani.
Amúgy kezdek arra hajlani, hogy visszaviszem a francba. Most így nézegetve a TV értéke még így akciósan sincs köszönő viszonyban sem az árával.
Inkább veszek valami olcsó cuccot amivel kihúzom, amíg az Oled megfizethető lesz.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Nem sokat teszteltem a TV-t, mert berágtam, most meg elutaztam. A háttérvilágítás rendkívül egyenletes fekete képnél. Meg is lepődtem mennyire jó.
Nálam a focimeccs a vízválasztó.. Az egyébként nagyon jó Sonym is ott vérzett el. Nos, a KS7000-en egyáltalán nem láttam banding-ot, viszont volt azért egy középdurva foltosodás a kép alján középen.
Ezért is gondolom, hogy ezek a TV-k baromi messze vannak attól a minőségtől, amit az áruk alapján elvárna az ember.Az idióta 3D meg 4K helyett hibamentes képű TV-t kéne csinálni.
-
Celtis
veterán
Hol vannak olyan letölthető 4K HDR videók, amiket felismer és jól kezel a KS7000? Megnézném, hogy mit lehet kihozni ebből a TV-ből.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #102504 üzenetére
Sikerült letölteni egy-két HDR demo anyagot. Hát ez ténylég odab..sz a KS7000-en. Ezt kár is lenne tagadni.
Tud ez a TV, ha akar, csak nem mindig akar.
Normál HD adásnál nem jó a képe. Egyet kell értsek az innen kiátkozott kollégával, hogy a bőrszín nincs a helyén, és nem is igazán beállítható. Konkrétan sápadtzöld többnyire az emberek feje és élettelen (nem életlen!) a kép.
Van egy 2 éves Sony LCD-m. Annak a mindenféle képjavítót nélkülöző képét szeretném elérni a KS7000-en is. -
Celtis
veterán
Ponr egy 55w829B lóg második TV-ként itthon a falon. Tehát jogos elvárás a részemről ha legalább ugyanolyan képet szeretnék kapni.
Amúgy kizartnak tartom, hogy a gyári film beállítás jól kalibralt. Ugyanis van egy egyszerű trükk. Tulajdonképpen a kalibrálás során is ezt nézik. Tehát ha a szintelitettséget leveszem nullára, akkor fekete-fehér képet kell látnom. A gyári film mód ettől messze van.
-
Celtis
veterán
válasz Rp526 #102762 üzenetére
Nekem is a MALL-nál vásárolt STELL SHO állványom van. Nem pont ez a típus, kicsit másként néz ki.
Nálam 60-65-ös TV-k lógtak rajta gond nélkül. Van benne anyag, brutálisan erős. Ha rendes tiplikkel szereled fel, előbb fog a fal kidőlni mint ez leszakadni.Viszont szerintem ez nem úgy van kitalálva, hogy állandóan mozgasd. Viszonylag nagyobb erő kell a megmozdításához, hogy stabilan álljon a TV. A Sony TV-t még meg mertem a két szélén fogva mozgatni és forgatni meg húzni, de ez a Samsung KS7000 annyira nyeklik-nyaklik, hogy féltem baja lesz ha annál fogva mozgatom. Persze lehet, hogy kisebb méretben ez nem olyan vészes.
-
Celtis
veterán
válasz opti06 #102771 üzenetére
Nézd, annak idején vettem egy Pana plazmát. Persze volt pár fájl, amit nem tudott rendesen lejátszani. Felvettem a kapcsolatot a szervizzel. Készítettem mintavideókat a problémákról és persze soha nem javították. Aztán kipróbáltam a HTPC-t Kodi-val és azóta csak lesajnálva tudom nézni azt a spártai DLNA felületet, amit egy TV tud nyújtani.
Lehet, hogy van egyszerű megoldás a problémádra és fog menni külső felirat hálózaton keresztül is, de azt a kompatibilitást, flexibilitást, felhasználói élményt amit egy Kodit futtató box tud, azt meg sem közelíti a legjobb tv sem.
Mivel 4K-s TV-ről van szó valószínűleg egy S905 box Libreelec-kel lenne tökéletes. A HDMI-CEC-nek köszönhetően a Kodi látszólag a TV-ben futna. -
Celtis
veterán
válasz opti06 #102773 üzenetére
Tök jó, mert amúgy is a RPi a kedvencem, csak a 4K hiánya miatt nem mertem javasolni. 1500 Ft hozzá egy USB wifi dongle. Értelemszerűen ez is tudja a routerre akasztott HDD-t kezelni, és elég a Samba share és még DLNA szerverrel sem a kell a routert terhelni.
Ha még nem próbáltad a TV-vel akkor dugd rá és látod hogyan tudod a TV távirányítójával a Kodi-t kezelni.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Ma visszavittem a 65KS7000-et a MM-ba. Feltehetően nem fogok tovább kísérletezni Samsunggal.
Tegnap a haveromhoz átmentem meccset nézni. Van egy 7 éves Pana plazmája. Na ekkor lett a napnál is világosabb, hogy ez ami itt folyik egyszerű konzumidiotizmus. Miért adjak fél milliót, ha utána nem tudom élvezni a TV képét? Hiába a 4K felbontás, a HDR meg hasonlók, ha az ilyen-olyan hibák miatt, itt csíkos, ott foltos, kicsit fura a szín, nem tudom élvezni amit nézek. Kényelmetlenül érzem magam.
Meg mégis milyen már, hogy a gyári "természetes" beállításnál a pálya foszforeszkáló UV zöld színű? A plazmát akárhogy állítgathatod ilyen borzalmas dolgokat nem tudsz kihozni belőle. Egyszerűen normális. -
Celtis
veterán
válasz dethroner #102808 üzenetére
Jogos a kérdés. Van egy olyan benyomásom, hogy a 60-asnak jobb volt a képe mint a 65-ösnek. De az is hozzátartozik, hogy más az első élmény (demo anyagok) és pár nap használat. Az Rtinges beállítás egyébként javította a véleményemet.
Viszont nálam megbocsáthatatlan bűn a DSE és a banding. Ezért vágtam ki a francba az egyébként bitang jó Sony TV-met. A 65-ös Samu ezen is elbukott. Most, hogy a Mediamarktban kellet téblábolnom, már látom, hogy van olyan LCD, ami mentes ettől a hibától. -
Celtis
veterán
válasz Laca1212 #102826 üzenetére
A mall.hu-n kapható Stell SHo TV állványokat feltétlenül ajánlom. Iszonyatosan masszív, viszont töredék ára van más hasonló termékekhez képest. Érdemes a kihúzhatót választani, mert nagyban megkönnyíti, ha a TV mögé kell nyúlni pl. csatlakozás miatt. Csak jó alaposan kell a falhoz rögzíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- BestBuy topik
- Mi történik egy netes csalás után?