Hirdetés

Aktív témák

 • fa4hu

  Topikgazda

  Garancia

  Amennyiben hivatalos viszonteladótól vásároltad a telefont, két év gyári garancia érvényes rá. A Xiaomi hivatalos szerződött partnerei (pl. WayteQ Europe Kft., EU Stock) a jótállás alá tartozó készülékekhez nem nyúlhatnak, azokat nem javíthatják. A hivatalos partnerek kizárólag a logisztikában, tehát a készülékek elszállításában, illetve a vevőhöz visszajuttatásában vehetnek részt.

  A gyári szerviz Magyarországon van, a Telemax. A szerviz visszautasíthatja a javítást, amennyiben megtörtént a BL-nyitás, vagy nem a hivatalos gyári alapszoftverrel küldted szervizbe a készüléket. Szóval szervizbe küldés előtt érdemes visszazárni a BL-t és a hivatalos gyári ROM-ot visszatenni.

  Hivatalos viszonteladók: MI Store (Lurdy ház), xiaomi.hu, EU Stock (csak adószámmal rendelkezők vásárolhatnak itt), de gyári garanciát adnak az EU Stock viszonteladó partnerei, a Finominfo, az e-x.hu és a kontaktor.hu is. (Korábban a Likestore is az EU Stock viszonteladója volt, de abbahagyta a kereskedést. Az általa értékesített készülékekre is gyári garancia vonatkozik.)

  Ha a garanciajegyen a WayteQ Europe Kft. van megnevezve, mint hivatalos szerviz, az gyári garanciát jelent, tehát azt a készüléket is Lengyelországban fogják javítani.

  A WayteQ Europe Kft. a gyári garancia intézésén túl vállalja már nem garanciás készülékek javítását is.

  A máshonnan beszerzett készülékekre az eladó cég vállal garanciát (a honlapján feltüntetett 1 vagy 2 évet), és probléma esetén a szervizelést is az eladó cég intézi, nem a hivatalos Xiaomi szervizben. Vannak megbízható boltok, mindenki saját vérmérséklete szerint mérlegelje az innen történő beszerzést. Azt azonban tudni kell, hogy a nem hivatalos csatornákon keresztül értékesített készülékhez a Xiaomi alkatrészt nem ad ki, ezért ezek a készülékek bontott vagy utángyártott alkatrészekkel kerülhetnek javításra.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Gyári ROM-ok, aktuális verziók

  A telefon kódneve: lavender. Az egyes ROM-okat is ezen a kódnéven kell keresni sok esetben.

  A telefon többféle típusú ROM-mal érkezhet. A ROM típusát "A telefonról" menüpontba belépve a "MIUI-verzió" alatt láthatod. A két legelterjedtebb stabil, globál ROM:

  - PFGEUXM jelű (Redmi Note 7 EEA): Európába szánt ROM, az Európai Unió szabályozásán alapuló jellemzőkkel és korlátozásokkal bír (pl. GDPR), jelenleg a 12.0.2.0 verziónál tart. Ez már Android 10 és MIUI 12 alapú.
  - QFGMIXM jelű (Redmi Note 7 Global): általános globál (nemzetközi) ROM, jelenleg a 11.0.1.0 verziónál tart, még MIUI 11, de már Android 10 alapú (az Android 9-es alapú ROM-ok PFGMIXM jelűek).

  Általában a beépített "Rendszerfrissítés"-sel frissíthetők a legújabb ROM-ra (Beállítások => "A telefonról" menüpontban találod). Ha ez mégsem sikerülne, akkor elsőként a régió állításával próbálkozz (Beállítások\További beállítások\Régió), pl. Svájcra vagy Hongkongra.

  Ha ez sem vezetne eredményre, akkor a legfrissebb MIUI ROM betűjelnek megfelelő frissebb verziója innen tölthető, amelyet szintén a "Rendszerfrissítés" menüpontból lehet telepíteni. Ehhez először a megjelenő 10/11/12-es számra koppints tízszer, és a jobb felső sarokban található 3 pontos menüben megjelenik a "Frissítőcsomag kiválasztása" opció, ahol már be lehet tallózni a letöltött ROM-ot.

  Csak a meglévő ROM-nak megfelelő betűjelű ROM telepíthető fel!

  A fenti ROM-okon kívül még létezik PFJCNXM jelű

  - kínai (china) fejlesztői (dev, developer, beta) gyári ROM, ez hetente frissül, de előfordulhatnak benne hibák, natív root-jog beépítve.
  - kínai (china) stabil (stable) gyári ROM, ez ritkábban frissül, de stabilabb.

  A kínai gyári ROM-okon csak kínai és angol nyelv van, sok előretelepített kínai alkalmazás van rajtuk, ugyanakkor a Google alapalkalmazásai (így a Google Play is) nincsenek telepítve, ugyanakkor az új funkciók hamarabb megjelennek bennük.

  Vannak még PFJINXM jelű indiai, PFJRUXM jelű orosz és PGGIDXM jelű indonéziai ROM-ok is, de ezek használata nem ajánlott.

  A gyári ROM-oknál azonos vonalon maradva (EEA, global, china, ill. stable, dev) általában nem szükséges a meglévő adatok, programok, ill. beállítások törlése, csak Android főverzió-váltás esetén.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Gyári reklámok kikapcsolása


  A telefon egyes menüpontjaiban, képernyőin felbukkanhatnak gyári reklámok, melyeket az itt található módszerrel lehet eltávolítani.

  Ha a telefon nyitóbeállítása során nem engedélyezed a reklámokat, akkor a fentiekre nem lesz szükség.

  Sok esetben valamelyik böngésző programban engedélyezi a felhasználó a felbukkanó értesítéseket, amelyek többek között reklámok is lehetnek. Ezeket a böngésző program beállításaiban tudod letiltani.

 • fa4hu

  Topikgazda

  Gyári kamera rejtett beállítási lehetőségeinek előcsalogatása


  A DCIM\Camera könyvtárban létre kell hozni egy üres "lab_options_visible" nevű fájlt (kiterjesztés nélkül), ezután pedig újra kell indítani a kamera appot. Az is megoldás, ha egy meglévő képet átnevezel erre, és törlöd a képfájl kiterjesztését.

 • fa4hu

  Topikgazda

  Google Camera (Gcam) és mások

  A telefon fényképezőjéből a Google Camera alkalmazással még többet ki lehet hozni, mint a gyárival, jelentősen jobb fényképek készíthetők vele. Az alkalmazást egyszerűen csak telepíteni kell, nem kell hozzá semmit sem engedélyezni.

  A 7-es verzióból ez jól működik, (a 6-os verzióból az itt vagy itt található listából mindig azt a legfrissebbet érdemes feltelepíteni, amelyik nevében az "RN7" jelzés szerepel). A MIUI fóruma itt foglalja össze a javasolt verziókat.

  A különböző portolt változatok funkcióikban különböznek, a felsoroltakon kívül még sok másik portolás létezik.

  Itt található egy rövid leírás a Google Camera beállításához.

  Mivel a Google Pixel telefonjairól portolt program, amelyekben nincsen lehetőség külső tároló (SD-kártya) használatára, csak az RN7 belső memóriájába menthetők a képek és a videók a Gcam-mal.

  Ha nincsen telepítve a telefonodra a Google Fotók, akkor a kameraprogram Beállítások/Speciális pontjában tiltsd le a Google Fotók használatát, különben nem tudod megtekinteni a programon belül az elkészített fényképeket, ki kell lépni hozzá a Galériába.

  Érdemes kipróbálmi a Hyper Camera-t is, ami szintén Google Camera portolása, de egyesek szerint a többinél is jobb, részletgazdagabb képeket készít. Telepítésének menete itt található.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  VoLTE, VoWIFI funkciók bekapcsolása

  A telefon képes kezelni a VoLTE, VoWIFI funkciókat, amelyek a telefon tárcsázójában az alábbi kódokkal beütésével hívhatók elő:

  VoLTE engedélyezése *#*#86583#*#*
  VoWIFI engedélyezése *#*#869434#*#*

  (Az ne tévesszen meg senkit, hogy a kód beütése után a "VoLTE/VoWIFI carrier was disabled." szöveg jelenik meg, ami az előző állapotra vonatkozik.)

  Azonban nem elégséges a funkciók telefonon való bekapcsolása, azokat a szolgáltatónak is támogatnia kell. Arról, hogy a szolgáltató az előfizetésednél támogatja-e valamelyik funkciót, a következők szerint tudsz meggyőződni:

  A tárcsázóba gépeld be: *#*#4636#*#* Válaszd ki a megfelelő SIM-et (Telefon adatai 1 vagy 2), majd a megjelenő képernyőn bökj az "Egyebek"-re majd, a megjelenő listában pedig az "IMS-szolgáltatás állapotá"-ra. A megjelenő kisablakban kiolvasható az egyes funkciók elérhetősége.

  Ha nem engedélyezettek ezek a szolgáltatások, akkor a szolgáltatónál kell külön kérni a bekapcsolásukat, valószínűleg a telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatukon. Ha régebbi SIM kártyád vagy előfizetésed van, akkor a Telenornál a VoLTE alapból tiltva van. Ilyenkor a 1220-t kell hívni (Készülékbeállítás\értékesítés), és ott engedélyeztetni kell. Nem kell hozzá más, mint az ügyféljelszó (4 számjegy), és nem kerül semmibe. A Telekomnál SMS-sel is aktiválhatók: a 1414-es számra kell küldeni a +4ghang(szóköz)(jelszó), ill. a +wifihang(szóköz)(jelszó) üzenetet.

  A szolgáltató általában 1 napon belül aktiválja a kért szolgáltatásokat, a telefont újra kell indítani a használatukhoz.

  Ezek után Beállítások => SIM-kártyák és mobilhálózatok => SIM-kártyák beállításai pontban a megfelelő SIM-et kiválasztva láthatóvá és kapcsolhatóvá válnak az egyes opciók.

  A működéshez a Telekomnál nagy valószínűséggel további mókolásra is szükség van, bővebben itt, itt és itt olvashatsz róla.

  1. VoLTE

  Elvileg mindegyik magyar szolgáltatónál működik, azonban a Telenor hálózatában egyes központi, rövid telefonszámok (pl. 1212) nem hívhatók bekapcsolása esetén (ha ilyet akarsz hívni, addig ki kell kapcsolni a VoLTE-t), ill. az SMS-ek kiküldése késhet.

  Az aktív VoLTE kapcsolatot a térerő ikon mellett a Telenornál külön VoLTE felirat jelzi, a Telekomnál és a Vodafone-nál csak az integrált 4G/4G+ jelzés marad.

  2. VoWIFI

  A VoWIFI funkciót jelenleg még nem sikerült egyik szolgáltatónál sem működésre bírni.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Fejlesztői menü bekapcsolása


  Beállítások => A telefonról => MIUI-verzió menüpont hétszeri megnyomása, ezek után megjelenik a Beállítások\További beállítások-ban a "Fejlesztői beállítások" menüpont.

 • fa4hu

  Topikgazda

  Téma alkalmazás megjelenítése


  Ha a telefon régiója európai uniós országra van állítva, adatvédelmi beállítások miatt nem érhető el a "Téma" alkalmazás. Az eléréséhez elégséges a régiót valamilyen Európai Unión kívüli országra (pl. Svájc) átállítani (Beállítások => További beállítások => Régió).

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Gyári időjárás alkalmazás fagyásának elhárítása


  Először a régiót (USA-ra) és nyelvet (English-re) kell állítani Beállítások => További beállítások-ban. Újraindítás után a Google térképen be kell állítani a helymeghatározást, majd elindítani az időjárás alkalmazást. Ezek után visszaállítható a nyelv és a régió.

 • fa4hu

  Topikgazda

  Proximity szenzor kalibrálása


  Egyes készülékeken nem működik megfelelően a proximity szenzor (közelségérzékelő). A hiba a szenzor újrakalibrálásával küszöbölhető ki. Ehhez Beállítások => "A telefonról" menüpontban párszor rá kell koppintani a "Kernel verziója" menüpontra, a megjelenő "FQC Test" nevű ablak jobb felső sarkában található 3 pontos menüből pedig a "Proximity sensor calibrati..." pontot választani. A szenzor az első kamerától jobbra, a hangszóró szélétől kb fél centiméterre található. Takard le párszor (integess neki) kb. 5 cm távolságból. A teszt majdnem mindig fail-t fog jelezni, de ne foglalkozz vele.

 • fa4hu

  Topikgazda

  Gyárilag telepített alkalmazások letiltása, eltávolítása rendszergazdai jog (root) nélkül

  Az innen letölthető programmal és az oldalon található leírás alapján letilthatók, eltávolíthatók a gyárilag telepített, nem kívánt programok, közöttük az egyes Google alkalmazások.

  Emellett ezen leírás alapján ADB-vel is eltávolíthatók ezen programok (a letiltás itt nem működik). Ehhez és az ADB kezeléséhez írt tomy86 egy magyar nyelvű összefoglalót (xda és mi.com források alapján):

  1. Az ADB telepítése Windowsra (pl. 15 seconds ADB Installer-el).
  2. A fejlesztői lehetőségek és az USB-hibakeresés engedélyezése az androidos eszközön.
  3. Parancssor futtatása a számítógépen. Például a Windows keresőjébe cmd-t írva.
  4. Az ADB telepítési mappájába navigálás, alapértelmezetten: cd\adb
  5. A készülék és a számítógép csatlakoztatása, és a megfelelő driverek telepítésének ellenőrzése. Számítógépen a parancssorba írva:
  adb devices
  A parancs a készülék sorozatszámának jelzésével válaszol kapcsolat esetén.
  6. A következő parancs futtatása (a kívánt alkalmazás nevét a CSOMAGNÉV helyére írva)
  adb shell pm uninstall -k --user 0 CSOMAGNÉV
  Például a chrome eltávolítása: adb shell pm uninstall -k --user 0 com.android.chrome
  A parancs a ‘Success’ jelzéssel válaszol sikeres uninstallálás esetén.

  A telepített programok listázása:
  adb shell pm list packages
  vagy
  adb shell pm list packages -f
  oldalankéni listázással:
  adb shell pm list packages | more

  Telepített programok listájának mentése a számítógépre (pl. a c meghajtó főkönyvtárába txt fájlként):
  adb shell pm list packages > C:/installed_packages_redmi7.txt

  Rendszer program újratelepítése, ha a gyári romban volt és véletlenül töröltük (ezt nem próbáltam):

  adb shell cmd package install-existing <CSOMAGNÉV>

  A parancsokat nem kell begépelni. Kijelölés-másolás majd a parancssorban egérrel jobb klikkre beilleszti.

  Hogy mit érdemes eltávolítani? Ezen leírás felsorol párat, de mindenki csak saját felelősségre próbálkozzon! Az eltávolított programok csak gyári visszaállítás után kerülhetnek vissza a telefonra a leírás szerint. Ha valaki esetleg kipróbálná, hogy a Play-ből nem telepíthetők-e újra, kérem, jelezze a topikgazdának.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Általános információk fastboot, recovery, edl móddal kapcsolatban


  Remek összefoglaló anyag fastboot, recovery, edl témakörben mrszitya tollából.

 • fa4hu

  Topikgazda

  válasz fa4hu #13 üzenetére

  Meghajtóprogramok telepítése a telefon kezeléséhez

  A telefon számítógéppel történő megfelelő kezeléséhez, segédprogramok és ROM-ok telepítéséhez szükséges meghajtóprogramokat az itt található leírás A pontja szerint tudod telepíteni.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Bootloader nyitása

  FIGYELEM! EZ ITT LEÍRTAKAT MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE PRÓBÁLJA KI! ELŐFORDULHAT, HOGY A TELEPÍTÉS SORÁN VALAMIT ELRONTVA (ÁTMENETILEG) HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLIK A TELEFON, ÉS HA ILYEN ROM-MAL KERÜL SZERVIZBE A KÉSZÜLÉK, NEM ÉRVÉNYES RÁ A GARANCIA!!!

  Egyes műveletek elvégzéséhez nyitott bootloader-re (BL) van szükség, nyitását az itt található leírás B pontja szerint tudod elvégezni. Itt találsz magyar nyelvű leírást is róla.

  AMD processzorral szerelt gépen hibára futhat, javasolt inkább az Intel.

  szunyi777 kiegészítése hozzá: A MI fiókban megadott telefonszám alapján tudod nyitni a BL-t. A telefonszámhoz tartozó SIM-kártyának kell a készülékeben lennie, a wifi-t ki kell kapcsolni, a mobilnet-et pedig be. Utána kell egy készülékkeresést indítani a MI oldaláról. (Ezt a program is írja.) Az engedély megadásáig (ez várhatóan kb. 10 nap) a telefonszámhoz tartozó SIM maradjon benne.

  A Bootloader-t az itt leírtak alapján lehet visszazárni.

  [ Módosította: trebrona ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Nem gyári recovery telepítése

  FIGYELEM! EZ ITT LEÍRTAKAT MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE PRÓBÁLJA KI! ELŐFORDULHAT, HOGY A TELEPÍTÉS SORÁN VALAMIT ELRONTVA (ÁTMENETILEG) HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLIK A TELEFON, ÉS HA ILYEN ROM-MAL KERÜL SZERVIZBE A KÉSZÜLÉK, NEM ÉRVÉNYES RÁ A GARANCIA!!!

  A telefon kódneve: lavender. Az egyes recovery-ket is ezen a kódnéven kell keresni sok esetben.

  A nem gyári ROM-ok, kernelek, ill. a root-jog telepítéséhez a gyáritól különböző recovery-re van szükség, ezek közül a legismertebb a TWRP.

  Egyes ROM-okhoz az OrangeFox-ot ajánlják.

  A letöltött recovery fájl ezen leírás C pontja szerint telepíthető. A telepítéshez mindenképpen szükséges a bootloader nyitása. A telepítés előtt célszerű kikapcsolni a MI-fiók készülékkeresését: Beállítások => Mi Fiók => Xiaomi Cloud => Készülékkeresés, mivel fastboot módba kerülhet spontán újraindulás után a telefon, és csak a Mi oldalon való készülékkeresés-kikapcsolás után lehet bele életet lehelni.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Rendszergazda (root) jog telepítése

  FIGYELEM! EZ ITT LEÍRTAKAT MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE PRÓBÁLJA KI! ELŐFORDULHAT, HOGY A TELEPÍTÉS SORÁN VALAMIT ELRONTVA (ÁTMENETILEG) HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLIK A TELEFON, ÉS HA ILYEN ROM-MAL KERÜL SZERVIZBE A KÉSZÜLÉK, NEM ÉRVÉNYES RÁ A GARANCIA!!!

  A telefon működése "mélyebben" belenyúló vagy a gyári programok fagyasztását, törlését lehetővé tevő programok telepítéséhez rendszergazda (root) jogra van szükség a telefonon.

  Ez ezen leírás D pontja szerint valósítható meg. A telepítéshez mindenképpen a bootloader nyitására és nem gyári recovery telepítésére van szükség.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Nem gyári ROM-ok és telepítésük

  FIGYELEM! EZ ITT LEÍRTAKAT MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE PRÓBÁLJA KI! ELŐFORDULHAT, HOGY A TELEPÍTÉS SORÁN VALAMIT ELRONTVA (ÁTMENETILEG) HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLIK A TELEFON, ÉS HA ILYEN ROM-MAL KERÜL SZERVIZBE A KÉSZÜLÉK, NEM ÉRVÉNYES RÁ A GARANCIA!!!

  A telefon kódneve: lavender. Az egyes ROM-okat is ezen a kódnéven kell keresni sok esetben.

  A telefonra lehet nem gyári ROM-okat is telepíteni, amelyek különböző funkcionalitással, beállítási lehetőségekkel bírnak. Ezek telepítéséhez nyitott bootloader és nem gyári recovery telepítése szükséges.

  A telepítés előtt célszerű kikapcsolni a MI-fiók készülékkeresését: Beállítások => Mi Fiók => Xiaomi Cloud => Készülékkeresés, mivel fastboot módba kerülhet spontán újraindulás után a telefon, és csak a Mi oldalon való készülékkeresés-kikapcsolás után lehet bele életet lehelni.

  1.
  A nem gyári ROM-ok közül a gyárihoz legközelebb áll az abból készített a XIAOIMU.EU ROM.

  Ennek is létezik a fejlesztői ROM-oknak megfelelő, heti frissítésű változata.

  MIUI 12 (Android 10) innen tölthető le: weekly (heti) és stable (stabil) verzió.
  MIUI 11 (Android 9) innen tölthető le: weekly (heti) és stable (stabil) verzió.
  MIUI 10 (Android 9) innen tölthető le: weekly (heti) és stable (stabil) verzió

  Vegyesen itt érhetők el. (Amelyik nevében a dátum van, az weekly, amelyikben csak ROM verzió és "stable" szó, az értelemszerűen stable.)

  A telepítésük menete is le van írva az egyes oldalakon.

  Az XIAOMI.EU ROM a hetente frissülő kínai fejlesztői ROM-ból készülő, annak újításait tartalmazó, európai beállításokra optimalizált, gyári reklámoktól megszabadított, többek között T9 tárcsázást is tudó változat. A frissítéséhez le kell tölteni a ZIP formátumú telepítő állományt, és a nem gyári recovery-ből telepíteni. Normál esetben azonos vonalon maradva (weekly vagy stable) nem szükséges a meglévő adatok, programok, ill. beállítások törlése a ROM-frissítéshez.

  Chrome böngésző esetében a beágyazott videókat csak akkor játssza le akadásmentesen, ha a hardveres videógyorsítás ki van kapcsolva a Chrome-ban.

  2.
  Különböző fejlesztésű ROM-ok:

  crDroid innen tölthető
  Havoc-OS innen tölthető
  PixelExperience innen tölthető
  Lineage OS innen tölthető bővebb leírás
  Resurrection Remix innen tölthető
  Paranoid Android innen tölthető
  AOSP Extended innen tölthető (jelenleg nincsen fenn)

  Telepítésük ezen leírás E pontja alapján történhet.

  A Havoc-OS telepítéséhez szunyi777 topiktársnak a fejlesztői fórumnál részletesebb leírása:

  1. Bootloader nyitása
  2. OrangeFox R10 stable recovery telepítése
  3. Recovery-ben Format data, (elfogadása "yes" beírásával)
  4. Recovery újraindítása (reboot)
  5. Recovery-ben Wipe cache, Dalvik, system, data, internal storage
  6. OrangeFox R10 stable recovery ismételt telepítése a recovery-ből
  7. Recoveryben a ROM felrakása
  8. Ezután közvetlenül mehet fel Magisk (root jog) és a F2fs fix telepítése is (ha F2fs fájlrendszerre particionál valaki )
  9. Telefon újraindítása
  10. Az első újraindulás és rendszerfelállás után a telefont recovery-be újraindítani
  11. Recovery-ben a GAPPS (micro ajánlott belőle) telepítése
  12. Magisk (root jog) újratelepítése
  13. Telefon újraindítása
  Jó az Evira kernel is, ami a Havoc-OS saját kernele, de egyesek szerint még jobb Genom kernellel.

  Az OrangeFox-ban telepítés során kapott 7-es hibakód (Error 7) régi recovery vagy ROM verzióra utal. Ha újabb recovery-vel sem megy fel a kiszemelt ROM legújabb változata, akkora gyári a MIUI-t kell lefrissíteni a legújabb verzióra.

  ROM-váltás esetén minden esetben erősen javasolt (szükséges) a wipe data elvégzése a recovery-ben.

  Minden újabb kernelcsere vagy ROM-frissítés után wipe cache és Dalvik szükséges a recovery-ben, és el kell végezni a Magisk újratelepítését is. (Ha valaki F2fs-t használt, akkor a a Universal-F2FS-Fstab-Patch-Lavender.zip-et is újra kell rakni.)

  Full wipe esetén a Google fiókból, Titanium Backup mentésből és ROM settings backup-pal visszaállíthatók minden alkalmazás, beállítás.

  3.
  Egyes nem gyári ROM-ok alapból nem tartalmazzák a Google alkalmazásokat, azokat külön kell telepíteni, ehhez segítséget nyújt ezen leírás E2 pontja.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Gyári ROM visszaállítása nem gyári ROM-ról

  Ezen leírás F pontja szerint teheted meg.

  A MIUI 11 recovery ROM innen tölthető.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Egyéb információk

  A telefon adatlapja.

  A telefon kódneve: lavender. Az egyes ROM-okat is ezen a kódnéven kell keresni sok esetben.

  A telefonhoz kiadott használati útmutató és kézikönyv innen tölthető le Oldman2 topiktárs jóvoltából, de a topiktárs talált még egy magyar nyelvű általános leírást Xiaomi telefonokhoz és egy magyar nyelvű leírást Xiaomi biztonsági információkról is.

  A telefon WIFI-je gyári ROM-mal 2,4 GHz-en maximum csak 72 Mbps sebességet tud, mert a Qualcomm gyári driverében a "channel bonding" nem engedélyezett, és csak a 20 MHz-es csatornát tudja használni. Ha a nem gyári ROM-ban engedélyezett a "channel bonding", akkor ez a sebesség maximum 150 Mbps lehet. Ilyen pl. a XIAOMI.EU ROM is.

  Csak az 1-es SIM netkapcsolata osztható tovább hotspot üzemmódban.

  A telefonban nincs wma-támogatás, ezért wma hangok nem állíthatók be csengőhangnak. Néha egyes mp3 fájlokat sem fogad el, ilyenkor érdemes azokat ogg formátumba átkonvertálni.

  A MI Community Redmi Note 7 fórumoldalai is sok információt tartalmaznak.

  A topik előzménye a mobilarénás teszt előtt indított topikban.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Fejhallgatóban alacsony hangerő orvoslása

  Ha a fejhallgatót használva kevésnek találod a maximális hangerőt, a régió európai uniós országon kívülire állításával (pl. Svájc) növelheted, mivel EU-n belül egészségvédelmi okokból lekorlátozásra került a maximális hangerő.

  A régióváltást így tudod megtenni: Beállítások => További beállítások => Régió.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Elrejtett beállítási lehetőség megkeresése

  Ha valamely beállítást nem találtok, akkor a Beállítások-ba belépve a kereső ikon melletti sávra kattintva be lehet gépelni a keresett beállítás megnevezését (pl. hívóazonosító, hangrögzítés stb.), és a kis várakozás után megjelenő találati listából már közvetlenül kiválasztható a beállítási lehetőség.

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  MIUI 12 - változások MIUI 11-hez képest

  pro

  - gördülékenyebbnek tűnnek az animációk, azáltal a rendszer is
  - mintha megoldódtak volna a térerő-problémák
  - a wifi is stabilabbnak mutatkozik
  - működik a lebegő ablakok új MIUI funkció

  kontra

  - még agresszívebb lett a memóriakezelés, hamarabb kilövi a nem használt alkalmazásokat a memóriából

  Android 10 - változások Android 9-hez képest

  pro

  - gördülékenyebbnek tűnő rendszer, egyeseknél még gyári beállítások visszaállítása (Factory reset) nélkül is
  - működik dual SIM használata esetén a kettős SMS-hang beállítása
  - újabb biztonsági csomag

  kontra

  - a VoLTE Telekomnál továbbra is csak mókolással működik
  - nincs lehetőség a gyári visszalépésre a korábbi ROM-okra

  - Spotify alatt nem mindenkinél működik a hangszínszabályozás (csak külső programmal)

  egyéb

  - gyári beállítások visszaállítása nélkül az ikonok egységes megjelenítéséhez bekapcsolva kell lennie a MIUI optimalizációnak
  - továbbra is van hívásrögzítés

  MIUI 11 - változások MIUI 10-hez képest

  pro

  - végre nem tűnnek el az értesítési ikonok az állapotsávból, végig ott maradnak
  - megjavult telefonhívás közben a proximity szenzor (közelségérzékelő), fülhöz tartva a készüléket, több pozícióban is kikapcsolja a képernyőt
  - az akku százalékos kijelzést ismét ki lehet tenni az aksijel mellé (nem csak bele), így kellően olvashatóvá vált

  kontra

  - a VoLTE hiába kapcsolható a ROM-ban, nem működik Telekom alatt (XIAOMI.EU-n működik), csak mókolással
  - nem lehet különböző SMS-értesítési hangokat beállítani két SIM-nél (XIAOMI.EU-n lehet)
  - a lebegő értesítések nem működnek
  - az akkugrafika nem mindig mutatja olvashatóan a töltöttséget sötét alapon a fekete nem látszik (a mutatott százalékos érték jó)
  - az összes programnak automatikus indulási lehetőséget biztosít, kézzel be kell állítani az összeset újra

  [ Szerkesztve ]

 • fa4hu

  Topikgazda

  Ha töltés közben furcsa dolgokat produkál a kijelző

  Ha töltés közben furcsa dolgokat produkál a kijelző, magától bekapcsol, akkor valószínűleg aktiváltad a Google által felajánlott "ambient" üzemmódot.

  Ezt a Google alkalmazásban tudod kikapcsolni: Alsó menüsor ...Több => Beállítások => Google segéd => Assistant fül => Telefon => Ambient Mode => kikapcsolás

  [ Szerkesztve ]

 • trebrona

  Topikgazda

  Külső launcher beállítása widgetek működéséhez

  1. Launcher által kért összes engedély megadása

  2. Azon alkalmazások engedélyeinek beállítása, melyek widget-jeit használni kívánjuk (adott alkalmazás app infó => Egyéb engedélyek => Jelenítse meg felugró ablakokat, miközben a háttérben fut)

  3. Ezen alkalmazásoknál MIUI optimalizáció kikapcsolása widget-ek frissülése érdekében

  [ Szerkesztve ]

  ------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. --

Aktív témák