- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
Disque
aktív tag
válasz grafnet #3395 üzenetére
EU dev romban megy a dupla koppos ébresztés. Szerintem nálad érzékeli a fóliát és azért csinálja ezt, kipróbáltam, ha eltakarom a közelség szenzort, nekem is csak 1 mp-re villan fel a kijelző.
Gesztusvezérlés nincs, csak élvezérlés, de azt nem használom.
Okostok funkció elvileg van, gyakorlatilag nincs okostokom, így passz.
Root annyi hogy a SuperSut letöltöd, twrp-ben telepíted. -
tigipuf
senior tag
Frissítettem a legújabb miuhui-ra de szeretnék visszatenni egy régebbi verziót.
Az a gondom,hogy a multitool8-al frissítettem a twrp-t a 3.02-0-ra de nem műkszik le van fagyva nem reagál semelyik funkciója.
És ez a gond,mert nem tudok takarítani,így bármelyik miuhui-t rakom fel bugos a rendszer elszáll pl a jegyzetek,leáll a galéria stb.
Hogy tudnám visszatenni a 2.8.7.0-ás twrp-t,esetleg működésre bírni a most rajralévő legújabbat.??"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
jety91
őstag
válasz tigipuf #3403 üzenetére
Elvileg ezzel mennie kell, én nekem is a "bugos" van fenn kezdetek óta, de nekem 5s után életre kel
Más:
Aki eustockról rendelte a telefonját mennyi idő latt jött meg neki? Ismerős is akar egy ilyen telefont és nem fontos lenne neki, hogy 1-2 héten belül ideérjen, mivel szolgáltatót vált. -
-
Csabi100
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy a gps-t hogyan kell bekapcsolni a Xiaomi mi 4c-n?[ Szerkesztve ]
-
picchio
újonc
Sziasztok!
Sajnos véletlenül rendeltem két ilyen terméket. http://www.ebay.com/itm/252211080168
Az egyik fekete, a másik szürke.
Ha esetleg valakit érdekel, az árról megegyezünk. -
Proliant
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis élménybeszámoló következik. Nagyjából 2 hete hajtok egy fehér 2G/16GB változatot. Aliexpress-ről szereztem be, szeptember elejei USD árfolyamon számolva 35.600 Ft-ért, olyan szállítási konstrukcióban, aminél az eladó fizeti a felmerülő ÁFÁ-t/Vám-ot/stb-t (EU shipping). Ez így is történt, megrendeltem, fizettem és nagyjából 8 nappal később csengetett a futár a telóval. Leellenőriztem miui.com-on és eredeti a készülék, nem hamisítvány (2015.11-es gyártás a doboz szerint). Az eladó adott free gift-ként pluszban egy kijelzővédő fóliát is
Természetesen valami kínai shop-os globál rommal érkezett, ezt le kellett cserélnem gyorsan. A bootloader unlock-kal valahol nekem mázlim volt, mert usb debugging bekapcs után fastboot mode-ban elindítottam, majd simán kiadtam ezt a parancsot: "fastboot oem unlock" és máris unlocked lett a telefon Team superluminal féle TWRP már ment is fel gyorsan még innen fastboot-ból ás reboot után a MIUIHU 6.9.8 verziót telepítettem fel. Egyelőre mást ROM-ot nem is próbáltam még ki.
- A "double tap to wake" marha jó ficsőr, nekem nagyon kell, ha már nincs ujjlenyomat olvasója a telónak.
- Én használom az "edge tap"-et (élvezérlést) is, de ez sajnos néha bugos/túlérzékeny, egy sima fogásváltoztatásnál is hajlamos "érzékelni" és kiadni a visszalépés parancsot. Ez tud kellemetlen lenni.
- A WIFI megy SIM kártya nélkül is. Ja és maga a WIFI valami brutálisan jó erősségű. Levert minden Samsung/Nexus/Lenovo telót/tabletet/laptopot amivel teszteltem. (ezek 2-4 éves eszközök)
- A telefon melegszik használat közben, érzékelhetően, de ez speciel engem annyira nem zavar. Elsötétítve a telót természetesen nem csinálja.
- Kicsit csúszós a hátlap, párszor már fel is szisszentem, amikor elkezdett kicsúszni az ujjaim közül, de egyelőre még nem ejtettem le.
- Ami viszont szar, de ez nem feltétlen a telefon hibája, hanem inkább a SoC -é az az alábbi: Szép meg jó ez a Snapdragon 808, de a CPU-Z által mutatott infók alapján jóformán a két erősebb A57-es mag szinte sosem működik, mindig "le vannak kapcsolva", illetve ha működnek is, akkor is csak pár tíz másodpercig lehet élvezni az életjeleiket, hipp-hopp túlmelegednek és a rendszer automatán lekapcsolja őket a thermal throttling jegyében. Bevallom a legelején azt hittem hibás a telefon, hogy a két erősebb mag nem működik és hibás készüléket kaptam, de idővel rájöttem hogyan is működik ez a mai telefonoknál. Másik ügyes dolog, hogy 20% alatti akkunál a két A57-es magtól el is búcsúzunk gyorsan, még csak véletlenül sem kapcsolja őket többet a teló, hiába eresztettem rá izmosabb cpu terhelést. Ez mondjuk valahol érthető is, mert ez a két mag sokkal többet fogyaszt mint a gyengébb A53-as magok és inkább nem kapcsolja be őket a rendszer, hogy tovább bírja így az aksi. Ezt fogjuk fel optimalizációnak. Ami pozitívum ellenben, hogy a 4 gyengébbik A53-as magot viszont hajlandó fullmax 1.44 GHz-en tolni akár hosszabb ideig is, ez nem okoz akkor hőmérséklet emelkedést ezek szerint a telónak. Mivel elkezdett érdekelni a téma, egy 8 magos (A53 @ 1.7GHz) MTK procis telón is megnéztem mit művel a thermal throttling. Ott 100%-os cpu terhelésnél mind a 8 mag elkezd dolgozni 1.7GHz-n az elején, de durván fél perc után elérik a kritikus hőmérsékletet és átállnak 438mhz-re mind a 8-an. Nem kapcsolódik le egyetlen egy mag sem, de a mhz-k drasztikusan visszaesnek. Ebből a szempontból a Mi4c azért jobban teljesít
- Friss telepítés után az Antutu score v6.2.1 alatt 64500. Néminemű melegedés után 53000 pont környéke.
- A ROM telepítés után ~11 GB szabad hely volt, erre már sajnos nem emlékszem pontosan.
- Szabad memória 1GB környéke, inkább picivel alatta (2GB-os változatom van ugye), viszont ha lecsökken az akkumulátorszint, akkor már csak 6-700MB, ekkor elindul a háttérben a xiaomi féle csoda optimalizáló battery saver app és az gondolom benyel párszáz megát...
- A kijelző szép és éles, de az amoled kijelző is szép, de ez máshogyan szép. Fényerőben erősebb, de az amoled feketéje meg teljesen fekete, itt meg azért látni a háttérvilágítást, bár mi4c ebben a konkurencia IPS kijelzőire bőven ráver. Csalódni nem fog senki, de azért más. Apró hiba: a kijelző megdöntésre "bevillan egy icipicit" és ledob egy kicsit a fényerejéből. Ez talán a legelején lehet zavaró, de én már megszoktam. Aki nem figyeli, az talán észre sem veszi ezt. Én amoled-ről jövök, ott ilyen nem volt, csak ezért tűnt fel.
- Volt egy 5 óra 8 perces SOT-om nem tudom hogyan, de a 4 óra szinte majdnem mindig megvan. Készenléti időt nem tudok mondani, kb 1-1.5 naponta töltöm, illetve ne felejtsük el, a double tap to wake/edge tap nálam folyamat be van kapcsolva és ez némileg jobban szívja az aksit.
- Döccenés/röccenést nem tapasztaltam, eddig egyszer kifagyott a gyári Clock alkalmazás.
- Még nem laktam be igazán a telót, de folyamatban van.Ami határozottan ki tudok jelenteni, hogy ezért a 35ezer forintos árért ez a telefon egy orbitálisan-hatalmas-és-gigaübernagy ajándék és csak imádni lehet Vegyéééteeek!!!!
-
Drenadar
veterán
válasz Trevize1987 #3415 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak akkor rá teszel egy jó romot...
-
Milestone2
nagyúr
válasz Proliant #3413 üzenetére
Egy dologban véleményem szerint tévedsz, "...A bootloader unlock-kal valahol nekem mázlim volt, mert usb debugging bekapcs után fastboot mode-ban elindítottam, majd simán kiadtam ezt a parancsot: "fastboot oem unlock" és máris unlocked lett a telefon..." ez szerintem lehetetlen.
Azt tartom elképzelhetőnek, hogy 6.1.7 előtti rommal (vagy más még nem BL záró rommal) kaptad, így nem is volt zárva, te pedig úgy gondolod a parancssorral nyitottad, holott nem is volt zárva. Képtelenség fastbootban parancssorral nyitni - tudomásom szerint.
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Proliant
csendes tag
válasz Milestone2 #3419 üzenetére
Természetesen felírtam milyen ROM-mal kaptam a telót.
Ezzel: MIUI 7.0.4.0 (LXKCNCI) | StableÉn is úgy készültem, hogy downgrade-elni kell ezt majd és hasonlók (nem akartam küzdeni a legális bootlock feloldó kódért), de aztán xda fórumtémát olvasgatva belefutottam ebbe és kipróbáltam. Pöcre ez történt, ahogy itt szerepel: [link]
fastboot oem device-info azt mutatta nálam unlocked: false, de miután lefuttattam a parancsot unlocked: true lett Amúgy ez nem mindenkinél működik a fórumtéma szerint sem, de nálam egyből.Még egy apróság megjegyzésképp:
- A "double tap to wake"... szóval ez igazából csak a képernyő "középső részén" és az "alsó részén" működik nálam. Ez most vagy bug vagy spórolás vagy megint csak valamiféle optimalizáció, hogy amikor a zsebedben van a teló, akkor kisebb felületen érzékeljen és ne kapcsolódjon be véletlenül. Én utóbbira tippelek Másik kínai telón az egész képernyőn működött a double tap. Ez is igazából csak egy kis megszokást igényelt, hogy a kijelző közepét "ütögessem" a feloldáshoz és ne a szélét.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
Olyan terminológiak kerülnek itt (és más meizu és xiao telefonoknál) élő, hogy csak kamillazok.
Én csak kibontom, és használom. És ha nem tudom használni, akkor idegeskedés.
Btw akartam ma Tőletek szakmai kérdezni a mail appal kapcsolatban, de aztan megoldották saját erőből[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
mpierre
veterán
válasz 30z.Samu #3427 üzenetére
Addig jó, ha megfelelő rommal kapod, nem valami kínai - magyar csodával. Ott már nincs más kiút, csak a romolás. Mert egy szoftver miatt nem szívesen tanulna meg senki egyszerűsített kínaiul. (Pedig a kínaiak már nem csak a spájzban vannak. Sz'al lassan lehet tanulgatni.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Because
őstag
válasz Trevize1987 #3426 üzenetére
van van és még üzeneteknél is kiválóan használható.
külön volt csomaglova egy EUs töltő 2A, 5V -
Graphics
Jómunkásember
Kérdés: Mi4C-re nincs Global DEV rom?
China DEV akkor gondolom totál üres
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Milestone2
nagyúr
válasz Graphics #3430 üzenetére
Nincs. Mivel a telefont csak belterjes kereskedelemre szánták. Az már más kérdés, hogy a webshopokat nem tudják beszabályozni.
Ha úgy érted nyelvileg, akkor igen. 2 kínai, 1 angol.
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
30z.Samu
félisten
válasz Milestone2 #3432 üzenetére
Ahhoz képest teljesen jól használható itt is. B20 annyira nem hiányzik, mert a 3G is egész gyors, ha úgy adódik.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz Milestone2 #3434 üzenetére
Azt nem tudom, hogy hivatalos-e, de eddig működik rendesen. A tesztben azt olvastam, hogy eleve root-olva kapjuk a telefont. Szóval ebből kiindulva simán lehet, hogy nem hivatalos a rom rajta.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
grafnet
veterán
válasz 30z.Samu #3435 üzenetére
Mivel Eust...hu-tól van a készüléked. Ők vagy a MIUIHU-t vagy a szlovák EU-t teszik fel. Készülékünk esetében az EU-s stabil van fent 7.5.x. (Sajnos nem teljesen magyar, 99%-os. )
Ezek a ROMok a "főzött" ROMok közé tartoznak, nem hivatalos ROMok. Attól még szépen teszik a dolgukat.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
30z.Samu
félisten
válasz grafnet #3436 üzenetére
Világos! Eddig elég szépen muzsikál a telefon, egy fagyás, egy akadást nem véltem felfedezni. Nem vagyok egy hardcore telefont bújó, de azért szoktam nyomogatni. Amire én használom, arra bőven jó. Remélem legalább 2 évig nem kell gondolkodnom a cserén. Egyik haveromtól megkaptam a dicséretet, hogy szebb képet csinál a telefonom, mint az iPhone-ja.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
DG790401
tag
Van olyan akinek lötyög a hangerőgomb?
-
Milestone2
nagyúr
Annyival, hogy csak nyitott BL-re tehető fel. A Global meg zártra is.
A Global hetente OTA frissül. A Multit kézzel kell feltenni mert csak havonta egyszer jön OTA (ha jön), hetente magadnak kell letölteni és telepíteni.
Azaz egy átlagfelhasználó könnyebben kezeli.Abban viszont igazad van hogy funkcióiban nincs különbség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest