Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tim82

  nagyúr

  válasz bambano #14 üzenetére

  Előző hsz.-em harmadik bekezdése gondolom, kimaradt, mert elegánsan (köhh, köhh) próbálod figyelmen kívül hagyni. Ennek tükrében egyelőre még mindig nem én "hőbörgök", teljesen higgadtan, személyeskedés nélkül mutattam arra, hogy nem olvastad el azt rendesen, amit kiragadtál és amibe belekötöttél - talán vesd össze kettőnk hozzászólásainak hangnemét és stílusát, még mielőtt folytatnád ezt a személyeskedésbe hajló vonalat. :)

  Az idézett rész pont arról szól, hogy "helló, ilyen konfigurációval szerintünk már teljesen jó lesz a felhasználói élmény", nem többről, nem kevesebbről, ez a lényege az "ajánlott" rendszerigénynek, nem csak operációs rendszereknél, hanem bármilyen felhasználói alkalmazásnál is szoktak ilyet megadni. Nyilvánvalóan már csak azért is nem mondhatják azt az Ubuntu (vagy bármely más fejlesztő) részéről, hogy konkrétan ezen meg ezen ne próbáld, mert nincs lehetőségük potenciálisan végtelen számú lehetséges hardverkonfiguráción tesztelni.

  A cikk minőségével kapcsolatban nincs közöttünk vita, de ezt már írtam lentebb is (első bekezdésem első mondata). A konstruktív kritika kedvéért megpróbálom összeszedni, hogy engem mi zavar az írással kapcsolatban.

  Én leginkább nem tudom, hogy pontosan mit szeretett volna a cikkíró. Ha szakmai cikk, akkor talán nem a disztrónak kellene feltétlenül felróni az ablakkezelő számára bosszantó hiányosságait (főleg, mert feltehet helyette más ablakkezelőt is), valamint számomra kb. értelmezhetetlen a szempontrendszer is - azt hiszem, korábbi cikkénél is írták, hogy teljesen értelmetlen és haszontalan a stopperos mérés a csomagkezelőből alkalmazástelepítésnél például.

  Szubjektív beszámoló vagy bemutató sem igazán akar lenni, mert azért van kísérlet valamilyen szempontrendszer felállítására is, csak épp a fentiek miatt elbukik a dolog.

  Olvasóként az is bosszant, hogy általában pont érdekesebb kérdés, résztéma felmerülése esetén jön az "erre most nem térünk ki" vagy hasonló kitétel. A szóismétlések és egyéb stilisztikai problémák csak ezután jönnek a listámon. :B

  Végül szerintem alapvető igényesség, hogy ha van lehetőség képernyőmentések használatára, akkor azt használjuk a monitor lefotózása helyett.

  És akkor még mindig hosszú út vezet innen a szakmai cikkig.

  "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Hozzászólok Aktív témák