Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Blu-ray lejátszók
- Raspberry Pi
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amerigo57
őstag
Még mindig az EVGA SuperNOVA 1200 P2 220-P2-1200-X1 80+ PLATINUM 1200W Fully Modulártáp,
a legjobb a vásárlók véleménye alapján az Amazonon és a Nevegg.com oldalakon.
Megelőzve a Titánium testvérét, ami szintén 1200 W.
-
nismoka
addikt
-
Piftuka
veterán
"Ma ezek a nagy márkák vagy megdöglenek, vagy 20 fillérért eladják az anyjukat és vele együtt az elveiket is."
Igen, sajnos ez a jellemző trend! Erre utaltam fentebb.
"Örülök, hogy volt szerencsém a 80-as, 90-es évekhez, amikor ez még nem mindenhol volt így..."
Én is így vagyok ezzel. Ellentmondásnak tűnik, de akkoriban még érték lehetett egy tömeggyártásban készült termék is.
Örülök, hogy a mai napig megvan, és használatban van például a "Made in Japan" SEIKO kromatikus hangológépem.
Vagy a "Made in Holland" Philips villanyborotvám. Mindegyik bőven 15 év feletti korban.
Nem is beszélve a "Made in West-Germany" Commodore 64-emről, ami 30+ éves, de még mindig ugyanúgy működik.(Csakúgy mint sok háztartás Hajdú mosógépe és centrifugája.)
Sajnos az ilyen műszaki cikkeket lassan múzeumban lehet mutogatni!
-
Viktor81
senior tag
Ezzel én is így vagok, de bármennyire nehéz, meg kellett tanulnom elfogadni, hogy nincsen igény (és pénz, bár ez kevésbé igaz) a minőségi és tartós dolgokra. Lehet ez autógyártás, háztartási elektronika, vagy számítástechnika, de akár ruházat, bármi. Ma ezek a nagy márkák vagy megdöglenek, vagy 20 fillérért eladják az anyjukat és vele együtt az elveiket is. Örülök, hogy volt szerencsém a 80-as, 90-es évekhez, amikor ez még nem mindenhol volt így...
V.
-
Piftuka
veterán
Természetesen a Seasonic a másik régi kedvenc.
Kíváncsian várom az új "Prime" és "Focus" sorozat tápegységeit!
Mindazonáltal, így közel 40-hez, a magam konzervatív szemléletével mindig szomorúan konstatálom, amikor a globalizált piac, a fogyasztói társadalom, és az olcsó tömegtermelés "oltárán" egy régi, nagy márka megszűnik létezni, vagy "beáll a sorba"!
-
Piftuka
veterán
Ez komoly?
A hírt hallottam, miszerint a CWT gyártja a tápegységeik zömét, de azt a legrosszabb álmaimban sem gondoltam, hogy már a csúcsmodelljeiket sem ők maguk gyártják.
Ez elképesztő! És elkeserítő!
Nagyjából 15 éve készülök arra, hogy egyszer egy Enermax, vagy Seasonic tápegységet veszek a számítógépembe. A mostani FSP belsős Zalman tápegységemet, egy Enermax Platimax-ra szerettem volna cserélni.
Tinédzserként, csóró huszonévesként az Enermax tápegység volt az "álom". "A tápegységek "Rolls Royce-a".
Most, hogy nem csak hajlandó, hanem képes is vagyok megvásárolni, kiderül, hogy nem Enermax gyártmány...
Márpedig ha CWT bél "dübörög" benne, akkor tartsák meg!
Akkor hát marad a Seasonic, vagy a SuperFlower. Ami persze nem probléma, de az Enermax "vége" számomra azért mindenképpen csalódás.
-
Angel1981
veterán
Jól van, úgy látszik, hamarosan minden nagyobb tápgyártó előrukkol a titanium tápokkal!
-
dqdb
nagyúr
Egyértelműen az EVGA kínálata a jobb.
Náluk pár belépő HEC belsejű modellt kivéve (amelyek nem kaptak SuperNOVA címkét) a paletta összes tagja ajánlható FSP (B1, G1, GQ), Super Flower (B2, G2, P2, T2) és Seasonic (GS, PS) belsővel. A Corsair esetében nemcsak a belépő (Great Wall belső), hanem még a középszint is (CWT belső) véleményes eléggé. A felső kategóriában pedig úgy vagyok vele, hogy hiába nagyon jó az a HXi, RMi és RMx modellekbe tett a CWT belső, annyiért inkább az EVGA-nál felsorolt három beszállítótól veszek valamit.
-
kpal
nagyúr
Mi a jobb ezek vagy a Corsai kínálata ?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Walter_White #19 üzenetére
"Tudnak ők nagyon jót is gyártani, ha a vevő erre kéri őket(jó példa erre a Corsair RMi széria), de ekkor már árban ugyanott(vagy magasabban) vannak, mint a a többiek, de lejjebb adják a minőséget, ha a vevő úgy óhajtja."
Innen: [link]A Corsair RMi és az RMx okésak, jó tápok.
-
válasz
Sanchez638 #28 üzenetére
Azona , messzire hajítani... Mitől tűnik komolyabbnak?
Piszok régi, és a Macron belsőnek sincs olyan jó híre.. Talán meg is szűntek, ezt már nem tudom. FSP-ből bármit.
-
-
válasz
Sanchez638 #26 üzenetére
265W-os , kis gépekbe került, nincs miért terhelődni-e.
Ez minőségi cucc , kiszolgáltak már szinte mind. Azok a régi Enermaxok nagyon jók, volt máskor egy cikk, ami 20 éve megy, és semmi baja nincs
Amúgy ez 365-ös a képen, a 265-ös még ritkább és kisebb volt.
-
válasz
Sanchez638 #24 üzenetére
Miért legyne nehéz? , ez nem ólomkatona...
Tudok mutatni pillekönnyű FSP-t, ami a jó hatásfoka miatt nem igényel akkora hűtőfelületet...
A súly nem a táp minőségére utal. Sőt nehéz tápok sok esetben szarok is , mert vagy betonkocka van PFC helyett, vagy a passzív PFC vasmagos tekercse miatt nehéz, ami elavult megoldás...
El kell felejteni ezt a sztereotípiát
Nincs összefüggés a minőségi táp - nehéz súly tengelyen...
Nézd meg ezt , besírsz... Cementből öntött kamu PFC , plusz matrica... : Nehéz a táp, biztos jó?
De Te ezeket tudod, foglalkozol gépekkel,szóval nem újdonság amit írtam
-
-
Viktor81
senior tag
Miért ne lehetne félreolvasni, vagy egyszeűen rosszul tudni ?
Általános iskolában (jó régen volt) a 7UP-ot egy csomó gyerek ZUP-nak hívta, mert valami kemény csávó nem jól tudta és így hallották tőle. A barátaim fele (de még az autószerelő is a faluban) a Skoda Superb-et a Super B-nek ismeri. De még 100 ilyet biztosan tudnék, mert mindig van, aki valamelyik témában nem jártas és ordas baromságokat tud mondani. -
Walter_White
senior tag
Off.
Nem nagyon szeretitek a CWT-t mint belső gyártót, illetve ajanlokban sem nagyon olvasni róla...
Tenyleg ennyire rossz a helyzet, közep- közep-felső, felső kategoriás tápoknál is? Pl a Corsair RMi, RMx uj szeriája,stb...
Amikre pl 5-7ev gar van, tenyleg ennyire "rosszak" a CWT belesek, vagy csak azert mert ár-érték arányban vannak jobb ajanlatok is? -
Zotya84
őstag
Jók, azok a SF belsők. Már lassan 9 éve, hogy a jelenlegi tápomat nyúzom tőlük, és kitakarítás után még mindig olyan halk, mint újkorában...
Ha a mostani beleik is olyan jók, akkor nem aggódom a(z EVGA) minőségéért (sem)...
-
-
-
MMIX
addikt
Golyós Globe Fan venti, mint a SuperFlower eredetiben.
www.eteknix.com
SuperFlower Leadex Titanium 750W és 1000W teszt. -
F34R
nagyúr
Nagyon klafa, egy 550-sbe is johetne.
Amugy ebbe is ADDA venti van?
-
Viktor81
senior tag
-
Mister86
csendes tag
Egy 400-500W közötti kategória lett volna a jó mert a vevők nagy részének elegendő.
Árban is kedvező lesz a konkurenciával szemben akkor érdemes lesz cserélni már csak a 10 év garancia miatt is. -
Scholes9
nagyúr
Jó kis tápok ezek, majd jöhetnek kisebb teljesítménnyel is
-
-
törölt tag
Tiszta tápos kánaán ez a hét.
Először a Seasonic, most az EVGA, mind Titanium fokozatú egységekkel. Komoly.
-
MMIX
addikt
Szuper.
SuperFlower nem SilverPower.
Átcímkézett SuperFlower Leadex Titanium.jonnyguru.com
EVGA Supernova T2 1000W teszt. -
dzsóbácsi
aktív tag
Ez a SilverPower mennyire számít jónak?..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A SuperNOVA T2 sorozatú tápegyégek 750, 850 és 1000 wattos teljesítményt adhatnak le.
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Wise (ex-TransferWise)
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Torrent meghívó kunyeráló
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z390-A Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest