Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Klaus Duran

  senior tag

  LOGOUT blog

  Mostaniak már nem világítanak. :O
  Pedig még a filmekben is jól mutatott egy sötétebb irodában.

  [ Szerkesztve ]

  A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

 • Valóban... jó reklám volt, messziről virított.

  ♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

 • Somatom

  senior tag

  LOGOUT blog (1)

  "Az a kis MacBook Air, pont olyan mint bármely más Windows-os társa"

  Ezt nem értem. Nem használok Windows -t, de tudomásom szerint Winen egy megosztás egyenlő egy szabványos SMB szerverrel, amit bármilyen Wines, Linuxos, Androidos eszköz kezel. Tehát, ezekkel a platformokkal bármilyen fájlt, könyvtárat tud mozgatni, másolni, szinkronizálni. Ha a kis MacBook Air -nek ilyen hiányosságai vannak, akkor mégsem olyan, mint bármely más Windowsos (Linuxos, Androidos) társa.

  [ Szerkesztve ]

  Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

 • joey04

  félisten

  Nagyon jó, hogy minden alma nálam, de ha csak egyesével emelem ki, és mondjuk a macet nézem, igazából az fog meg, ami az első iPhone-ban is ami saját tulajdonban volt. Sokkal szebb a rendszer és jobb használni. Valahogy otthonosabb. Mondom ezt úgy, hogy mindent meg tudtam oldani winen is, meg telefonoknál droidon is. De itt valahogy szívesebben használom az eszközt.

 • Syl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Saját tapasztalat.
  A címjegyzék, naptár, email simán megy Google vagy MS accounttal is - vagyis az átlag winről macre váltó ember itt még nem érez hiányt.
  A Fotók appot én csak az iPhone beszerzése után kezdtem el használgatni. Nem volt egyszerű átszokni rá, hisz évtizedekig mappastruktúrákban tároltam a fotókat. Ez a rendszer tökéletesen kiszolgált a kezdeti DOS időktől egészen a Macbook + Wines desktop + Android telefon felosztásig. Dropbox, Gdrive, OneDrive kliensek mindenre vannak.
  Aztán amikor iPhone, iPad kerül a Mac mellé, netán a családba más is szifonos lesz, jöhet a családi icloud előfizetés - na itt már csakis a Fotók app játszik. Meg aztán jönnek az apróságok, amik eddig nem is hiányoztak, de kis idő után nélkülözhetetlennek tűnnek. Csak egy párat említenék:
  - SMS érkezik a telefonra és Mac-en elolvasom, válaszolok
  - Mac-en asztalon jobb klikk, dokumentum szkennelése iPhoneról, a telefont a papír fölé tartom, klikk és már ott is a számítógép asztalán a PDF-be szkennelt doksi.
  - Gépen kimásolok valami szöveget a vágólapra és telefonon/táblagépen beillesztem (ez csak belső wifin működik)
  - Az iPad-em wifi only, de sokat használom távol itthonról, telefonról megosztva a netet. Na, itt a telefont elő sem kell venni a zsebből. Csak az iPad-en (vagy akár a Macbookon, Mac Minin is!) a wifinél katt telefon nevére és már megy is a net.
  - Airdrop - ettől nem vagyok hasraesve, de nem rossz.

  Persze mindezeket más rendszereken is meg lehet oldani, egy-két-sok külső programmal. De itt gyárilag megy minden. Az ember beállítja a számítógépen, mobilon stb. az Apple ID-t és Just Works. :B

  Words cannot express how much i don't care

 • Somatom

  senior tag

  LOGOUT blog (1)

  Hogyan lehet ebbe a környezetbe beilleszteni egy NAS -t? Nálam most úgy van, hogy a NAS -on tárolom a médiát és oda szinkronizálnak az Androidos eszközeim. Belső hálón SMB -t használok, távoli eléréshez WebDAV -ot. A tabomon futó fájlkezelőben be van állítva mindkettő és így bármilyen adatot mozgathatok oda/vissza. A tabról bárhonnan küldhetek egy letöltési utasítást a NAS -nak és ha végzett, akkor WebDAV -ról nézhetem a filmet a tabon. Ez hogy működik Almás környezetben?

  Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

 • Syl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Simán. Nálam itthon egy özönvíz előtti zyxel üzemel, csak smb1-et tud, távolról nincs se webdav, se médiaelérés - de helyi lan-on nincs gond a mekkel. iOS eszközökre nincs appja a régi zyxelnek, így fájlkezelővel kell buzerálni. A VLC meg megoldja a többit.

  A szegedi irodában qnap megy, azt sokkal egyszerűbb kezelni. Webdav, vpn - egy katt - sokkal egyszerűbb mint win-en. iOS-re meg vannak neki appjai.

  Ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy valami tápos synology birtokában vagy.... Azzal állítólag mindent lehet :B

  [ Szerkesztve ]

  Words cannot express how much i don't care

 • #54072192

  törölt tag

  Ez érdekes dolog. Nekem is szinkronizálhatna egymás között a tablet, az óra, a PC és a telefon is, már Windowson is egyre több minden vándorolhat eszközök között. Képek, SMS, hamarosan hívások, naptár, jegyzetek, böngészési, keresési és vágólapos előzmények, beállítások, témák, stb.
  Én viszont nem akarom, hogy ezek az interneten vándoroljanak. Na most a fentiek egy része Wifin keresztül megy, gondolom Macen sem feltétlenül neten működik. De nekem a böngésző, a fotó, mind olyan dolog, amit mindig a saját eszközeimen akarok tudni, nem pedig valamelyik felhőben.
  Szóval azt mondod, ha vennék almás gépet, akkor csak egy túlárazott PC-t fognék a kezemben, amin OS X van?

 • tuki2200

  senior tag

  Igen, én az elmult 2-3 évben lecseréltem az iPhonet, iPadet, Apple TVt más márkákra. A Mac gépet meghagytam, mert még semmi baja meg amúgy is csak média centernek használom.. hát ha alkalom adtan bármi másra szeretném használni, annyira korulmenyes, mindenre valami alternativ megoldást előásni, hogy hihetetlen, nagyon megutáltam azóta, a következő gépem biztos windows-os lesz. A sors keserű fintora, hogy pont ezert valtottam tobb mint 10éve Mac-re mert kiboritott a windows..

  [ Szerkesztve ]

 • Somatom

  senior tag

  LOGOUT blog (1)

  Köszi az infót!
  Szintén zenész. Zyxel NSA310, SMB1. Egy Linux nagymester fórumtársunk hekkelt nekem rá Apache -ot és alá WebDAV -ot, mert az gyárilag nincs. Androidon vannak olyan lejátszók, amik tudnak FTP -ről is streamelni, de WebDAV -ról sokkal gördülékenyebb. De, azért ez a NAS kiszolgálta már az idejét, megérett a cserére.

  Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

 • #54072192

  törölt tag

  Az előző hsz-em (#8) nem válasz akart lenni.

  Én az Apple-fanoktól legtöbbször azt hallom, hogy addig fantasztikus az egész, amíg mindent almás eszközökkel oldasz meg, mindent hivatalosan támogatott kábelekkel, perifériákkal használsz. Addig minden működik, minden összeáll, mint sehol máshol.
  Amint picit is elindulsz valamilyen más irányba, akkor falnak ütközöl (mint például hogy a Macbook olcsóbb átalakítóval csak villogó képet adott, ellenben a 28 ezressel már jó volt - értékelései). A telefonod nem szinkronizál, nincs iMessage, hiányozni fognak programok, stb. Ez egy ilyen zárt világ.

  [ Szerkesztve ]

 • consono

  addikt

  Hardveresen igen, hisz ugyan úgy Intel proci, stb. Viszont pont az OSX elég nagy különbség :) Főleg az erőforrás kihasználás terén.
  Én 3 hete váltottam vissza Macre (előtte még a PowerPC-s időszakból volt gépem) és nagyon élvezem, hogy milyen simán működik minden. Jó, a telefonom is iPhone, de ennyi. Nem használok Safarit, nincs Apple TV, Spotify-t hallgatok nem Apple Music-ot,iCloud előfizetésem sincs (mert OneDrive-ot használok lassan egy évtizede, meg O365-öt). Eddig még nem futottam bele semmilyen problémába. Ráadásul teljesen simán tudom a nagyvállalati környezetben is használni, ugyan úgy működik a VPN kliens, van már AD/Kerberos authenikációra jól működő, ingyenes megoldás, megy a céges chat program, távoli asztal, sharepoint elérés, céges OneDrive, Office, Outlook stb... Az is jó, hogy a SMS-eket látom a gépen, meg hogy adott esetben a hívásaimat is tudom ott fogadni, nem kell előszedni a telefont. Mellette meg a 2017-es Air elmegy nálam olyan 7-8 órát akksiról, ha kell, akkor is, ha használom rendesen.
  Ha nem a céges felhasználást nézem, akkor még jobb a helyzet: amatőr zenészként felüdülés, hogy nem kell aggódnom, hogy megy e rendesen az ASIO, vagy csak a DirectSound. Itt is Firefoxot használok, mint Windowson, simán át tudtam küldeni a megnyitott ablakokat és ott folytattam mindent, mint ahol abbahagytam. Az ezer éves QNAP NAS-om tud Time Machine cél lenni, így az automatikus backupom is meg van oldva. Ha már NAS, simán működik az SMB itt is, stb.

  If she didn't respond to his needs, he knew the three places to touch that worked every time . . . Control, alt and delete.

 • #54072192

  törölt tag

  Értem, mondjuk talán a zenével kapcsolatos dolgokat leszámítva ez mind megoldott PC-n is, legfeljebb nem egy eszközben. Nem nagyon használsz exkluzív szoftvereket, szinkronizálni a Win10 is tud, de az Windows, nem OS X. Igazából sokszor ez az egyik legfőbb érv egy másik rendszer mellett, hogy nem Windows. :D Mondjuk szoktam olvasni itt a fórumon is olyan véleményt a Mac OS-ről, ami éppen kiakasztotta az embert.

  De örülök, hogy bevált neked :) Én azért sem váltanék Windowsról, mert rengeteg szoftvert vásároltam már a hosszú évek alatt, azok közül alig pár van OS X-re. Szeretem magam építgetni a gépemet, a laptopok terén meg annyira nagy a választék, hogy találok magamnak megfelelőt. Az üzemidő és a tapipad nagy plusz a Macbook mellett, ezt szinte mindenki elismeri.

 • Syl

  nagyúr

  LOGOUT blog

  > Zyxel NSA310

  Testvér! :R
  Itt csak a Transmission meg a MiniDLNA fut rajta. És más nem is fog, amíg szét nem rohad a gép és nem veszek valami újat :D

  Words cannot express how much i don't care

 • consono

  addikt

  Hát, zenére használok spéci Mac-es progikat, de azt nem akartam emlegetni, mert egyéni dolog. Nálam a Win-es szoftvervásárlás elég minimális volt, amit lehet kiváltotok freeware cuccal már jó ideje. Meg ott az O365, amit most is tudok használni. Viszont amin meglepődtem, az a Steam és a GOG volt. Nem vagyok nagy PC gamer, PS4-en játszom leginkább, de az meglepett, hogy a könyvtáramban levő játékok 70-80%-a Macen is megy :)

  If she didn't respond to his needs, he knew the three places to touch that worked every time . . . Control, alt and delete.

Hozzászólok Aktív témák