Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bLaCkDoGoNe #49 üzenetére
Ezek után tényleg érdekel hogy mennyire releváns akár neked a brfk közlemény miszerint felére esett a kerékpárlopások száma a regisztrációs rendszer miatt. Hiszen abban is saját magukat dicsérik.
Mert mondjuk amit én tolvajkergetők alatt láttam, sufniból, pult alól áruló orgazdák, utcán elpasszoló tolvajok mellett maximum a boltosokat kéne zavarja, mert a vevő aki egy húszasért kapott 200k-s gépet, az csak nem ringatja magát abba a tévhitbe, hogy a nem túl bizalomgerjesztő sportoló pillanatnyi pénzhiány miatt kótyavetyélte el a gépét...
-
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #49 üzenetére
Gipsz Jakab törzsőrmestertől valóban nem tudok nyilatkozatot linkelni, ezért volt a hozzászólásomban az "asszem" szó. Viszont én facebookon olvasgattam tőlük és róluk híreket de mint mondtam törölve lett már többször is a facebook oldaluk. Aki követte őket az tudja, hogy egy idő után már a csali kerékpárokat se vitték el. Persze amint abbahagyták minden visszaállt a régi kerékvágásba.
Bárki válaszolhat arra a kérdésemre, hogy ez mitől önbíráskodás. Azzal egyetértek, hogy ezzel nem civileknek kéne foglalkozni.
Itt van egy 2012-es interjú velük amiben szó van a rendőrségről is.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz #56573440 #51 üzenetére
Azt is fenntartásokkal fogadom ("Trust no one"), ellenben egy lényeges különbséget látok a két eset között: a TK-nél az ilyen infók célja inkább az, hogy a saját szükségességüket, hatékonyságukat bizonyítsák a rendőrséggel szemben, míg a rendőrségnek ilyen jellegű győzelmi jelentésre nincs szüksége (rendőrség mindig lesz, akkor is, ha rosszul dolgozik – ahogy itt a topikban is írtátok többen, hogy milyen dolgokkal találkoztatok már), inkább a lakosság hangulatának javítására vonatkozó dolog lehet ez (vö. "ha elég sokat mondjuk, akkor előbb-utóbb elhiszik").
De alapvetően én senkinek nem hiszek el semmit – még magamnak sem.
Csak szeretem látni a számokat, amiket utána nem hiszek el."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
törölt tag
válasz bLaCkDoGoNe #53 üzenetére
"-nél az ilyen infók célja inkább az, hogy a saját szükségességüket, hatékonyságukat bizonyítsák a rendőrséggel szemben"
Na ezt pont nem értem miért így jött le neked. Már a bejelentkezésük minden videóban is pont ezzel ellentétes. Több részben is mutatják ahogy együtt járják a környéket nyomozókkal, járőrökkel, amikor minden flottul megy külön kiemelik hogy jóarcok, és persze ha köcsögök akkor azt is.
Az összes amit bizonyítani akartak szerintem az az, hogy ha foglalkozol ezzel, akkor lehet eredményeket is elérni. Mint a compiance osztálya, akiket kvagyorsan kellett leépíteni amikor kapargattak 140+ millás tűzfal beszerzést pl.
Itt se vagyok biztos, hogy szerették/szeretik ha többen nézegetnek olyan videókat, amik azt is sugallhatják esetleg, hogy tegyél is dolgokért, ne csak bólogass és kussolj. Mondjuk épp nem csodálkozok ott ahol a nacionalista mint olyan az szitokszó, és nem sok ilyen hely van még a világon...
-
sztanozs
veterán
az elkövetőt visszatartani a Rendőrség érkezéséig pedig állampolgári jog
Nem állampolgári jog - csupán a személyes szabadság korlátozása alól felmentést ad a BTK, amennyiben az arányosság elve megvalósul.De jó, hogy a blogout alján az első 10 látszik, nem az utolsó 10
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz Klaus Duran #23 üzenetére
Röviden és tömören: már akkor is agresszív kismalac volt. A bombagyáros időkből származó droidzónás írásait ajánlom mindenkinek (ha valahol rálel), azok örökzöldek - még könyv is született belőlük. Viszont azon kívül max. pár kósza ötletével tudtam szimpatizálni, valahogy mindig "túl pesti" volt, s soha nem tudta kordában tartani az indulatait (pedig valami keleti szeretetvallást is művelt). Ez végül erősen rányomta bélyegét a munkásságára. Tomcat-törtélem nagyvonalakban: 1, 2, 3
-
törölt tag
válasz Feketelaszlo #57 üzenetére
Szuper, sikerült 3 tóta w cikket linkelned, a hiteles hírforrás Ez az ember klinikai eset, igazi hivatásos rettegő, a fajtája mintapéldánya. (bár néha kifejezetten élveztem a stílusát, ezt csak szemlesütve ismerem el)
-
FF23
senior tag
-
8th
addikt
Ez van. A harmadik bringám ellopása után én ráálltam erre. És bevált. Na és persze nem kívánom tovább szponzorálni a megélhetési bűnöző életmódot folytató környékbeli családokat. Sajnos Kalocsán brutális mértékben lopják a bringákat a purdék. Fényes nappal a tömött sétálóutca kellős közepén a mozi előtt próbáltak lopni, úgy kergették el őket mert már látásból ismerik az egész famíliát és mindenki tudja a városban kifélék mifélék...
...
-
szaszyka
senior tag
Kalocsáról hallottam, van 1-2 kollégám onnan, meséltek cifrákat. Az a felháborító, hogy ilyen világot élünk, és nem tehetsz semmit ezek ellen a bűnözők ellen. Csak röhögnek a markukba, mert úgyis "leülik a vétén"... Nálunk is van pár most a cégnél, azt hiszik, ők a királyok, és bármit megtehetnek. Nem értenek ezek másból, csak a fizikai erőből.
Lenovo Thinkpad X220 :D
-
törölt tag
válasz szőr Artúr #65 üzenetére
" Kulturált társadalmakban az önbíráskodás nem elfogadható."
Kulturált társadalomban a lopás se elfogadható
Kulturált társadalomban a rendvédelmi szervek tehetetlensége se elfogadható
Kulturált társadalomban a törvény és a szabályok engem védenekNem volt annyira régen az a kulturált társadalom amiben egy ismerősöm aki mellesleg külföldön több kor és súlycsoportban kickboxolt versenyszerűen majd hazaköltözött és nála normálisabb, higgadtabb embert nem igazán ismerek szinte sittre ment, mert a saját házában ült amikor a betörő a konyhában matatott, és ahogy lebukott a konyhakésért _nyúlt_. Majd kómába esett pár napra mert kapott kettőt nagyon gyorsan az ajtó mellett felejtett alu porszívócsővel. Abban a kulturált társadalomban elmagyarázták neki, hogy aránytalan volt a fellépése, mert képzettebb volt a támadónál, visszaélt a testi erejével, és a védekezésre használt fegyver nem volt arányban a meg nem szerzett konyhakéssel. Szerencséjére jött egy új BTK közben, és az pont az ilyen helyzetre adott megoldást, úgyhogy végül elengedték. De jelezte hogy a kulturált tiszt tehet egy bő nyálas szívességet kulturáltan amiért azt mondta, hogy hagynia kellett volna megszerezni a kést a támadónak és csak utána kiverni belőle kulturáltan asz@rt is, mert az úgy lehet hogy megáll mint önvédelem.
Kulturált társadalom nem létezik, ez egy semmitmondó, általános megfogalmazás, ami feltételezi hogy a társadalom minden egyes tagjára a megállapítás igaz, na ez még sehol se következett be. Egy szimbolikus, utópisztikus társadalmat meg ne vetítsünk a való világra, mert közös metszet nem lesz.
Azt meg te se fogod fel, hogy az önbíráskodás kicsit túlmutat azon amit a tv-ben szajkóznak. Értem én hogy a btk szerint mi az, de ha a barátnőmnek azt mondom, hogy nincs gimnasztika amíg nem adja oda a hugomnak közösen vett ajándékból rá eső 2000 huffot, akkor technikailag fenyegetéssel kényszerítem jogosnak vélt anyagi igényem kielégítésére. Ez pedig alsó hangon egy év. Ha a haverok is ott vannak, és ők is egyetértenek velem, akkor az már csoportosan elkövetett kategória, nyolc év plafonnal. Ha közben épp pizzát szeletelek akkor kés is van nálam, tehát fegyveresen. Csak találj bírót aki ezért elmeszel.
"Tképp aki ezt az alakot támogatja, az anarchiát akar. "
Alapvetően pont olyan radikális álláspontot képviselsz a témában mint bárki más, csak te a túloldalról általánosítasz, és ítélkezel. Azzal se vagy jobb csak halkan jegyzem meg.
[ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
Tomcat a szememben akkor változott "bombagyáros köcsögből" normális emberré, mikor elkezdte a TK-t. Tisztességesen el van magyarázva, törvényi cikkekel alá van támasztva, hogy mit csinálnak és a miértet is megmagyarázzák.
A Bait Car-t a TK-hoz hasonlítani kb olyan, mint amikor egy zsigulit hasonlítasz egy ferrarihoz. Halál aránytalan az egész, a törvényi különbözőségekről nem is beszélve...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
szupermacs
veterán
válasz toth_janika #67 üzenetére
,,A Bait Car-t a TK-hoz hasonlítani kb olyan, mint amikor egy zsigulit hasonlítasz egy ferrarihoz."
Bullshit. Miért? Mert ugyan az a célja a két "műsornak". Csak Tomiék igénytelenben csinálták, az amcsik meg felkapták a fejüket és komolyan leforgatták a sorozatot.
-
törölt tag
válasz szupermacs #68 üzenetére
"Csak Tomiék igénytelenben csinálták"
Ezt kifejtenéd milyen kontextusban érted? Ugye nem egy nullszaldós garázsprojektet gyártó hobbista csapatot hasonlítunk reality show forgatáshoz fullos kamera csoporttal meg szemmel látható büdzsével?
-
8th
addikt
-
félisten
Szerintem ez a "lakatteszt" erősen ferdít, életszerűtlen körülmények között tesztelik a lakatokat.
Persze nem arról van szó, hogy ne lehetne ellopni kb. bármit 1-2 perc alatt, akármivel zárod is le.
De érdemes olyan megoldást választani, ami már "túl melós"."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
8th
addikt
válasz szupermacs #73 üzenetére
Az összes részt láttam. Konkrétan mi volt számodra benne az igénytelen?
...
-
törölt tag
válasz szupermacs #70 üzenetére
"Igénytelen volt, vagy nem?"
Megkérdezem hogy miért és milyen részét tartod igénytelennek, -ami viszonylag normális, hiszen te jöttél egy állítással, én meg kérem hogy védd meg- majd leírod ugyanazt, ugyanúgy globálisan. Extra ponttért jól tudod az álláspontomat, mégis visszakérdezel rá.
"Ne kelljen már mindent megmagyarázni."
Hát pedig ha kérdezik hogy mire alapozod a véleményed akkor szokás. Főleg hogy nem értek vele egyet.
"Engem annyira nem érdekel, hogy garázs vagy reality show."
Na akkor kérek egy reality show-t ami szerinted nem igénytelen. Csak ne a bait car-t mondjad, mert abban egy csomó remegő felvétel mellett b oszlop a képen keresztbe és társai is vannak rejtett kamerával, azokkal se nyer az operatőr díjjakat...
Szerintem egyáltalán nem volt igénytelen, az egész hangulata sokat javult a második évadra, jobb lett a narráció és a vágás is, illetve a történetet is másképp vezetik fel, de én egyáltalán nem a képi világért néztem, úgyhogy nagyon érdekelne hogy te miért gondolod amit...
-
-
szupermacs
veterán
válasz #56573440 #75 üzenetére
Nem hiszem, hogy annyira nehéz lett volna megoldani, hogy keresnek egy TV csatornát és előadják az ötletet, hogy ezt akarják megcsinálni. Egy forgatókönyvvel, idegbeteg Tomcat nélkül sokkal jobb is lett volna. Vagy már csak annyi, hogy nem éreztetik velem, hogy direkt ki akarnak b@szni a tolvajokkal és nem akarják megalázni.
Értem én, hogy erre van igény, mert én is néztem. De néha kínosan éreztem magam, amikor Tomi megszólal, vagy "intézkedik". -
szaszyka
senior tag
válasz szupermacs #77 üzenetére
A tolvajkergetők nem egy tv-műsor volt, hanem magánszemélyek kezdeményezése a bűnözés visszaszorítása végett. Ne keverjük már össze holmi hatásvadász tv műsorokkal. Ilyen alapon Drugs Bunny audioblogjait is egy kalap alá veszed egy rádiós műsorral? Ne legyél már ennyire egyszerű.
-
szupermacs
veterán
,,A tolvajkergetők nem egy tv-műsor volt, hanem magánszemélyek kezdeményezése a bűnözés visszaszorítása végett."
Lehetett volna tv-műsor is, de nem lett. És az utolsó hozzászólásomban nem is említettem a tv-műsort etalonként felhozva. Most ki az egyszerű?
De látom pont az nem jött le, amit a kommentben leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz szupermacs #79 üzenetére
Ha ebbe beszállt volna bármilyen tv csatorna akkor kapásból ők diktáltak volna mindenben mert ők viszik a pénzt és a technikát, ráadásul tuti valami ócska hatásvadász idióta polkorrekt baromságot kerekítettek volna az egészből és nem ez volt a cél. Teljesen rendben volt ez úgy ahogy volt. Így volt 100%-ig hiteles. Az meg, hogy kamerát a pofájukba dugva lealázták egyik másik bebukott tolvajt/orgazdát... hát, istenem. Nagyon helyes, jól tették.
...
-
8th
addikt
válasz szupermacs #81 üzenetére
Ugyan már. Aki qrvának áll az ne csodálkozzon ha ...
Nem kell lopkodni és nem fog a magyar web egy emberként a buta fejükön röhögni, ez ilyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
...
-
törölt tag
válasz szupermacs #77 üzenetére
"Nem hiszem, hogy annyira nehéz lett volna megoldani, hogy keresnek egy TV csatornát és előadják az ötletet, hogy ezt akarják megcsinálni."
Mondj egy adót amelyik van olyan tökös hogy egy ilyet itthon bevállaljon. Maga a téma is megosztó, nagyobb kereskedelmi csatorna és közszolgálat biztos hogy nem vitte volna, innentől veszett ügy. Ill akkor megint nem arról szól amiről szólt, hanem egy szórakoztató terméket gyártanak a tömegeknek.
"Egy forgatókönyvvel"
Milyen forgatókönyvvel? Miért lett volna jó ezt egy nyomorék győzikére meg valóvilágra cserélni? Azokban van forgatókönyv és hányás mind. 10 éve köttettem ki a kábelt otthonról, és az évi 1-2 óra amit kapok a műsorokból bőven mutatja mit képesek a tv-ben csinálni. Ahhoz a zsibbadt szarkupachoz képest amit televíziózás alatt itthon -is- művelnek a TK egy tökéletes műsor. Mellesleg pont a hitelességét veszítené el.
"idegbeteg Tomcat nélkül sokkal jobb is lett volna"
Persze. Aztán ki lett volna a házigazda? Balázs? Győzi? Nevet kérek szépen.
"Vagy már csak annyi, hogy nem éreztetik velem, hogy direkt ki akarnak b@szni a tolvajokkal és nem akarják megalázni."
Mivel? Hogy szembesítik azzal amit tett? Jah civilizált országban a rajtunk élősködő bűnöző réteg kiváltsága kib@szni velünk. Miért érezted magad szarul? Hogy szegénynek azt mondták hogy lopott egy kamerával? Ő tudod mikor érezte magát szarul? Amikor elvitte a bicót és valakinek ezzel két hónapi kő kemény melóját nullázta ki. Jah nem ő leszarta, sőt mocsok boldog volt hogy a paraszt gürcöl ő meg lehúzza.
"De néha kínosan éreztem magam, amikor Tomi megszólal, vagy "intézkedik"."
És hívta a rendőröket. Ez rohadt kínos tényleg.
Az a baj, hogy itthon -is- mint írtam már a kussolsz és lapítasz megy. Akkor tényleg nagyon kellemetlen lehet ezt végignézni, de a birkanyáj melegségét lehet élvezni és mondogatni hogy civilizált világban élünk. Láttam már a nyájat a blahán szépen egymáshoz közelebb húzódva halkabban bégetni, meg a falakat nézni amikor a tizenéves srácot ketten oltották meg lökdösték, mindenki csak kushadt rendőrt nem hívott volna nem hogy megkérdezze ugyan ti mi a f@szt képzeltek magatokról bzmeg?
Tehát egy ilyen sorozatnak szerinted akkor lenne értelme ha tv-n adnák rendes minőségben forgatókönyvvel, egy ilyen Tvrtko jellegű emberrel, kitakart arcú elkövetőkkel, akik még véletlenül se ismerhetőek fel, mert csak a bíróság mondhatja ki hogy tolvaj, tényszerűen, egy jogász kísérné őket végig, nehogy véletlenül valahogy mégis a komfortzónádból kibillentsenek.
Lehet egy kérdésem? TE találkoztál már ilyesmi emberekkel? Mármint ezekkel a nem túl bonyolult lelkű viszonylag agresszív srácokkal?
-
törölt tag
válasz szupermacs #84 üzenetére
Jah hogy bocsi. Akkor címszavakban...
-Nincs tv ami leadja
-Ne akarj forgatókönyvet ilyenre mert megrendezett fos lesz mint a többi
-Nem TC akkor ki Győzike? Tvrtko?
-Miért fáj hogy kínos a tolvajnak, neki nem volt kínos ellopni több havi munka gyümölcsét, teszem hozzá sokadjára általában.
-Amikor TC "intézkedik" akkor rendőrt hív az miért baj?A megállapításom meg hogy sok a birka és fáj ha konfrontációt lát, a bűnözőnek ez meg csak jó mert ő leszarja. Pl Blahán is csak én mentem oda megkérdezni hogy miért kell a tizenéves gyereket ketten rángatni meg verni, pedig tele volt a megálló.
Ez így már megy?
-
szaszyka
senior tag
válasz #56573440 #85 üzenetére
A PolCorrect vilagképbe nem fér bele a valóság, és a konfrontáció, provokáció. Csak a megrendezett jelenetek a jók. Amúgy nem lett volna rossz a tolvajkergetők, ha Michael Bay rendezi, és minimum 4K HDR minőségben van feltöltve .
Ja igen, természetesen bármit akarsz, csak ügyvéden keresztül intézkedj, nehogy valakinek a joga sérüljön....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Persze, ezzel semmi baj sincs, hiszen természetes emberi reakció, hogy szeretjük elhinni Ferenc József szavait, minden nagyon szép, minden nagyon jó mindennel meg vagyok elégedve. Értem én miért tetszett a bait car is egyeseknek, hiszen ott teljesen rendőrségi akcióról van szó, amit nagyon okosan fel is építették kint, a nézőben azt erősíti, hogy a szerv foglalkozik a dologgal, tesz a jelenség ellen, és keményen odacsap ahogy azt el is várják tőle.
Csak ezt itthon nem lehet megcsinálni, nem lenne hiteles, illetve a szórakoztató faktor is nagyot csorbulna a sok kikockázott fejű szereplőtől.
Ha másra nem volt jó a TK, csak arra, hogy egy pár emberben elhintette a tegyél valamit önerőből magadért és ne fosd össze magad minden sarkon, akkor annak már volt pozitív eredménye, tc ide "önbíráskodás" oda. szerintem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Bitcoin topic
- Ukrajnai háború
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Steam Deck
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban