- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Egérpad topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok
X-Rite i1 Display Pro vs Spyder5pro/elite között gondolkozom, és eddig az 5pro felé kacsintgattam de tesztek, vélemények alapján az x-rite jobb. Ez valóban így van, vagy csak jobb a marketingje?
A beállított kalibrálásokhoz szükséges a telepített szoftert fenthagyni a gépen?
-
Tufa_
aktív tag
TV-t is lehet kalibrálni egy X-Rite i1 Proval?
-
Tufa_
aktív tag
Utánanézek, köszi :-)
Közben felhivtak az x-rite-tol, és elmondtak hogy hogy lehet, ő azt mondta hogy a kijelzot monitorkent kell a géphez kotni, viszont akkor a beállításokat nem lehet alkalmazni (gondolom én)..
Egyébként tetszik ez a vevő orientált hozzaallas. Nem tudom hogyha Magyarországon lettem volna és onnan írok akkor is hívnak-e, de Svájcból simán hívtak Angliában.. :-) -
Tufa_
aktív tag
Ezt nem lehurrogásnak szántam, tényleg köszi az ajánlásokat.
Az x-ritenak csak annyit hogy szeretnék venni egy ilyen eszközt a vállalkozásom bővítéséhez, és megkérdeztem mit ajánljanak. felhívott és kb negyed órán keresztül elmagyarázta hogy mit hogy érdemes. Meglepett, és mint érdekesség írtam csak.. Itt Angliában elég gyakori hogy külföldről hívogatnak, mindenféle átveréssel, és meglepett hogy az x-rite hívott..
Holnap megérkezik a kütyü, letesztelem a programokat amiket javasoltál! -
Tufa_
aktív tag
Meg egy kérdésem lenne. Egy erintokepernyos laptopot pl bonyolultabb kalibralni mint egy nem érintős laptopot?
-
Tufa_
aktív tag
Megkaptam a kütyüt és épp a TV-t kalibrálom (a gépen már megismerkedtem vele.. )
HCFR-t használok, a TV-nek van saját 20as IRE skálája van. a kérdésem az, hogy live measuresben ha nézem, látok RGB szinteket, ahol a kék jelentősebben magasabb mint a zöld és a piros. Mindig a kéket csökkentsem, vagy jobb valahogy inkbb a piros-zöld szinteken növelni? Ha valami orbitális hülyeséget kérdezek, akkor elnézést. -
Tufa_
aktív tag
(bocsánat, lejárt a szerkesztési idő mire eljutottam oda hogy teszteljem a beállításokat. a kérdést megválaszoltam magamnak)
Ha már a színeken grayscaleben nem tudok állítani a TV-n, mert minden a tv elérhető maximum vagy épp minimum értékére lett állítva, akkor szimplán bele kell törődni hogy ennyit tud a TV?
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
Első nekifutásra EZT sikerült összehoznom kb két óra alatt.. Mostmár értem miért kérnek egy ilyenért 100-200 fontot itt kint
A laptopommal viszont nem vagyok kibékülve. Az x-rite saját programja elég furán kalibrál, és még nem igazán találtam meg mi a gond. az RGB piros szintet ha HCFR-el bemérem, kb 70%ot mér.. (plusz amik a böngészőmben kinéznek valahogy képek, az a winből nyitva sokkal sötétebb.)Apropó, arról amit korábban írtál, javasolt beállítási paraméterek. Van esetleg valami link ahol lehet ezeket tanulmányozni? Mármint hogy mire érdemes kalibrálni ehhez-ahhoz?
Illetve amit még nem tudtam rájönni, az ilyen contrast, gamma értékeket hogy javasolt mérni, beállítani? Ezt nem találtam még meg
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
A TV fényereje kb 70-80% körül volt amikor mértem. Csökkenteni vagy emelni kellene rajta szerinted?
Megcsináltam a dispcalGUI-val a kalibrálást (amit korábban írtál, csak aztán nem teszteltem). Na. Ezzel olyan lett amilyennek kell lennie így már tetszik.. Valóban sokkal jobb program mint a saját programja.
-
Tufa_
aktív tag
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy Asus VG248QE-t es valamiert displaycal nem latja, nem engedi kalibralni. 3 napja kalibraltam utaljara, az akkori BenQ-mat, azzal rendben volt. i1profiler mukodik, de displaycal auto kalibraloja szerintem sokkal jobb eredmenyt hozhat ennel.. Mi lehet a problema? Esetleg tudtok ajanlani mas auto kalibralot ami hasonlo tudasu mint a displaycal..?
Egy i1displaypro-m van.. -
Tufa_
aktív tag
A ket kalibralas kozott csak a monitor valtozott, ugyanugy maradt a HDMI csatlakozas es az i1rite is ugyanazon az USB-n van. Ez a fo problema.. Nincs valaszthato monitor, amig a BenQ volt, addig tudtam valasztani.
Windows 10, GTX860M, nem volt frissites.A linket neztem igen, de neki legalabb felismerte a rendszer
Kedden erkezett meg a BenQ, aznap kalibraltam de borzaszto volt a kepe HDMI-n, igy visszakuldtem es ezt az asust vettem helyette
[ Szerkesztve ]
-
Tufa_
aktív tag
Sziasztok,
Korabban kovettem a topicot de lemaradtam miota eladtam az en i1 display promat. Most ujra elgondolkoztam a vasarlason mivel szeretnem az LG C8amat es majd egy monitort kalibralni.
Ugy tudom hogy ezeket az uj LGket mar ellattak valami auto kalibralo funkcioval, nem tudjatok veletlenul hogy mi szukseges hozza vagy hogy mukodik pontosan? Elegendo lehet egy egy colormunki erre vagy maradjak az i1nel? Gyari leiras alapjan eleg draga dolgok kellenek hozza, viszont egy hivatalos kalibralas itt Londonban (HDTV Vincent youtuberol) £400..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest