Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gamepad
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Kezd beindulni az élet a fotós piacon Személy szerint a EP-1 formavilága jobban tetszik. Jó ha jön egy kis konkurencia, habár sajnos a pana eléggé el szokott szállni árazást tekintve.
Tetszik, hogy ilyen kicsik a vázak, de 200k azért elég ár brutális ezért a tudásért. Obit alig kapni hozzájuk, zsebkompaktoknál nagyobbak, az lcd-n komponálás pedig kész kín egy dslr keresője után. Akkor fognak nagy sikert elérni, ha lemennek a belépő tükrösök ára alá, viszont jelenleg az EP-1 árának kétharmadáért tükröst veszek, ami méretét leszámítva minden téren elveri./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Vajon ezüst színben is ki fog jönni? Nekem a fekete nem annyira tetszik és szerintem nem praktikus. Mindkét fényképezőm fekete és bizony ilyenkor nyáron pár perc alatt is képesek baromira felmelegedni.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Fontos az AF, de jó AF ide vagy oda, élőképpel szinte lehetetlen mozgó témáról fotót készíteni. Az EVF persze egy fokkal jobb, de a tükrösöknek még ezen a téren nincs ellenfelük. Ezek a gépek inkább statikusabb témára alkalmasak, ott pedig a gyorsabb AF nem ad akkora előnyt.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Erről beszéltem sajnos egyáltalán nem érnek ennyit. Újdonság, majd a kütyüimádók elkapkodják az első hullámot, aztán szépen lemegy az áruk. Az objektív választék is egyenlőre finoman szólva szegényes. Mindenesetre látok benne jövőt, mivel a dslr igen nehéz tud lenni pl. nyaralásokon egész nap, és nem mindenki elégedett a kompaktok műanyag paca képeivel.
Szerintem úgy 100k lenne reális értük, de a gyártók először szeretik megfizettetni a fejlesztést./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Egyébként mi az a csatlakozó szerűség a gép hátulján a vakupapucs alatt?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Nekem nem az AF sebesség a legnagyobb problémám, hanem a gyenge obiválaszték. Egyetlen fényerős fix van, a 17-es pancake, pedig ennek a rendszernek a kis méret miatt minőségi fixekre kellene épülnie. Pl. elmész nyaralni, városi sétára, meg úgy általában feltekersz egy kis torzítású 28-ast, és elfér az egész egy kistáskában. Szóval hol vannak a 24, 28, 50, 85...mm-es fixek? Mikor lehet rájuk számítani? 2010-ben, 2011-ben? Jelenleg a 7-14-es az egyetlen komoly objektív, viszont hatalmas, és borzasztó drága is természetesen. Azzal meg elő ne jöjjön senki, hogy neki elég f5.6 tele tartományban, mert erre nem lehet rendszert építeni. Lassan itt a negyedik m4/3-as váz és hány objektív van? Hat?
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Na ez a másik dolog. Ha pl. panád van és az oly kidob egy neked tetsző üveget, akkor használhatod, de nem lesz stabid, fordítva pedig mivel neked már megvan a vázban a stabilizátor, pana lencséknél feleslegesen fizetheted meg az OIS-t. A másik pedig ez a torzítás ügy. Van egy kompatibilis rendszer, ami nem kompatibilis.
Úgy tűnik az obiválaszték alapján, hogy amatőrökre építenek, ezért vannak a témamódok, videó fejlesztgetése a vézakban. Igazából ezzel nincs is gond, mivel sokkal nagyobb a piac, de itthon minden a feje tetejére áll, melyik amatőrnek áll szándékában 200-400k-t kiadni egy gépre?Szerencsére most annyira nem izgat ez a m4/3, megvettem a DP1-et dslr képminőséggel, fix28-as obival, EP-1 árának harmadáért. A 28mm kiváló nyaralásokhoz, sétákhoz, és pont befér a válltáskámba.
Az EP-1 az igényeimből csak a dslr képminőséget tudja teljesíteni jelenleg. Talán 2-3 év múlva már kellően olcsó lesz a rendszer, és lesznek minőségi fixek, addig is használom a DP-1-et./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Először a túlzsúfolt érzékelők zaját kezdték szűrni, most már a lencsék torzítását is utólag javítják. Már kész számítógépek ezek a fényképezők. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
A samsung mikor hozza ki a saját rendszerét? Azért arra is kíváncsi leszek. Egyenlőre úgy tűnik a Nikon és a Canon nem próbálkozik ezen a téren. Azért elég veszélyes víz ez, még nem tudják ők sem felmérni milyen piaca lenne. Másodgépnek fognak főként menni, jelenleg első/egyedüli gépnek nem tudom mennyire nyerő.
Egy hozzá nem értő, de fényképezőt szeretne már az ára láttán sikítva menekül, hátha még megtudja hogy mekkora átfogásúak a kisebb objektívek. Aztán meg nem érti, hogy lehet ilyen hatalmas, amikor az ugyanekkora fz-50-nek 12x "zúmja" van. Ráadásul még megapixelben sem jobbak mint a csúcskompaktok.
Panának eddig baromi erős marketing gépezete volt, kíváncsi vagyok, hogyan próbálják majd a nagy érzékelő előnyeit reklámozni. Mert, amíg nem lesz tudatosítva, addig nem is lesz tömegcikk./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Az addig oké, hogy úgyis a végeredmény lényeges. De pl. ott a 17 f2.8 pancake, 90k és ezután még utólag kell szoftveresen javítgatni? Pl. a nikon 35 1.8 agyonveri optikailag 2/3-ad áron, persze tudom, nem ilyen kicsi, de tényleg ilyen költséges egy nagy torzítású f2.8-as alapobi legyártása?
Adják harmad áron és majd elviselem, hogy utólag kell korrigálni a torzítását. Nem mellesleg kb. f1.4-esnek kellene lennie, hogy ugyanazt az eredményt produkálja mélységélességben és közvetetten zajban, mint egy apsc-s obi./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Hát ha szőrszálhasogató akarok lenni, azért van ott zaj még alacsonyabb iso értékeken is, igazából kb. annyival rosszabb, mint amennyivel kisebb az érzékelő. Átlag felhasználást tekintve nincs sok jelentősége, de ha számszerűsíteni próbálnám jól jöhet a gyorsabb obi, hogy egyel lejjebb tekerjük az érzékenységet.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Az érzékelők gyártási költségénél a fizikai méretük a mérvadó. Másfelől azért jobb nekik inkább 12MP-t egy kis érzékelőre zsúfolni, mert sokkal nagyobb a kompaktok piaca. Mennyi 50k-s kompakt és mennyi félmillás FF dslr fogy évente?
Ezek az agyonzsúfolt érzékelők a marketing eredményei. 1/1,6"-osnál kisebbet szvsz nem szabadna gyártani, és ezekre se kellene 4-5MP-nél több. Habár egy ekkora érzékelőhöz is már húzósabb lenne egy 16x-os superzoom, már méretet tekintve./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
Szvsz az APS-C sohasem fog kihalni. Egyrészt már marha sok apsc-s obit kiadtak, és adnak is ki folyamatosan, amit azért jópár évtizeden belül nem fognak kikukázni. Másfelől a méret is sokat számít, nem mindenki akar FF-es ágyúcsövekkel megrokkanni. Olyan technológiát pedig a büdös életben nem találnak, hogy ici-pici üvegekkel rajzoljanak ki egy FF képet.
Most még sok DSLR tulaj odáig van a FF miatt, mert még nincs nekik olyan. Majd ha lesz és tudatosul bennük, hogy az obik másfélszer annyiba kerülnek, másfélszer nehezebbek, viszont nem kapnak szignifikánsan jobb képminőséget, majd szépen visszatolatnak a kisebb érzékelőkhöz. A 4:3, apsc, FF mind egy külön rendszer, és mindre nagyon jól lehet építeni./人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- DIGI internet
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Megadja magát az EU-nak a Corning, nincs több exkluzív megállapodás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest