- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LG LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATI
senior tag
Nem akartam ám flémelni. Eddig nekem is tetszettek a légkavaró, rágcsáló, lapkakészlet (naaznem) szavak. Valamiért ettől a szótól a falnak megyek, akárhányszor olvasom itt.
Tudom én, hogy magyar újságot írunk-olvasunk, meg minden. Ne használjunk idegen szavakat. Örülök is ennek, csak vannak kivételek és ez most az. Szerintem.
-
shtml
őstag
Szerintem pedig színesebbé, játékosabbá teszi az amúgy hideg, tény- és szakszerű hardveres nyelvet. Mindaddig legalábbis, amíg nem válik modorossá, mint pl. amikor ventilátor helyett rendszeresen a "légkavaró" vagy egér helyett a "rágcsáló" szót használja valaki.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Sunzi
aktív tag
-
mephi666
nagyúr
a "portékáról" nekem a keleti filmek piacai jutnak eszembe, ahogy ott árulják az emberek a saját maguk által készített szőnyeget meg mindenféle cserépedényeket... szerintem ha egy konferencián pl valamelyik vinyógyártó szóvivője ilyen szöveget adna elő, hogy: "igen, hölgyeim és uraim... ez a kezemben itt a legújabb portékánk, ami nem más, mint egy 30ezres fordulatszámú 1.5"-os ilyen-olyan hdd..." szerintem meglepődne mindenki...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
jodován
tag
nekem teccik a portéka
sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?
-
WN31RD
addikt
Említették itt néhányan, hogy sokba kerül és hangos...
Nos, ilyen vinyók természetesen drágák, de pl. maga a vezérlő nem feltétlenül annyira vészes, ha nincs szükség RAID-5-re meg hasonlókra. Pl. RAID-0/1-et tudó LSI chipes SAS kártyák viszonylag olcsón beszerezhetők.
A hangjukról annyit, seekeléskor hallhatóak, de egyébként pusztán hang alapján nem tudnám megmondani, hogy 4 SATA + 2 SAS vagy 6 SATA vinyó van-e a számítógépházban (igaz, a ház viszonylag masszív darab).''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
spirit007
senior tag
Szeritem meg olyan "hibrid" megoldásokon kéne gondolkodni a mérnököknek , hogy SSD-t házasítsanak a hagyomásnyos HDD-vel .
Gondolok itt arra , hogy lenne egy ~10GB SSD SYSTEM rész amire a rendszert telepítené(nk) , és egy ~200GB hagyományos tányér tárterületnek -akár 5400-as fordulatú .
Így lenne gyors boot stb. és megfelelő tárterület is - talán olcsóbban .
Persze ez csak szimpla elmélkedés részemről ... -
mephi666
nagyúr
én is begyűjtöttem 2db ibm sas-t... mindkettő 15ezerrel pörög... az egyik 146gb, másik pedig 300... sajnos nem tudtam vezérlő híján tesztelni őket, pedig kíváncsi lettem volna... vaterán próbáltam elpasszolni, de a vevő nem akarja most kifizetni... elég sok negatívval bír és ideges leszek, ha nem fizet nekem sem -> leminősítem és begyűjtök miatta negatívot én is
// ha így lenne és itt érdekelne valakit a 2 vinyó, írjon pü-t és biztos megállapodunk valami árban //"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
..itt csak SASolunk, miközben a legtöbb embernek simple sata raidre nem telik..ami pedig a legolcsóbb módon oldaná meg a rendszer gyorsulását. Egy komolyabb sata, vagy SAS kari annyiba kerül, mint amennyiből többen karácsonyra gépet kapnak. Ez ipari szegmens, tudomásul kell venni....... miközben itt törölgetem a nyálam a két generációval ezelőtti szerverem mellől..de tetszik..
Üdv:
Geller -
DuplaZso
aktív tag
Furcsa szerkezetek öltenek testet manapság. Gyanítom, az SSD-k és az ilyesmi, gyors vinyók egy darabig még fej-fej mellett fognak haladni. Fogyasztásuk és zajuk az persze már más kérdés, de mivel nekem is van Raptorom, így tudom, hogy a megnövekedett seek-zaj az, amit le kell tenni a sebesség oltárán. Valamit valamiért. Aztán ha az új generáció kinövi majd a memóriacellák elfáradásának számomra nehezen elfogadható mivoltát, addigra remélem az áruk is legalább annyira lecsökken, hogy valódi alternatívát kínáljon a mostani desktop-vinyók mellett.
-
dkekesi
tag
Továbbá a szervertermek bérlete sem olcsó, ezért a gyártók igyekeznek növelni a kapacitássűrűséget: nem mindegy ugyanis hogy X unit magasságú rack-be mekkora tárkapacitáás préselhető. Szóval a szervertermekben használt HW esetén is a minél kisebb annál jobb elv érvényesül (ha minden egyéb változatlan).
-
llax
senior tag
Ez nem konkurencia a Raptoroknak. Ma is lehet venni 15krpm vinyókat SAS csatolóval, extrém alacsony elérési időkkel (és extrém zajjal, de itt nem szempont) igaz 3,5" méretben.
Raptor: az SATA csatoló miatt bármely "kommersz" gépbe beszerelhető gyors vinyó. Megveszed bedugod, használod.
SAS vinyók: elsősorban szerverekbe és munkaállomásokba szánt vinyók, amikhez egy SAS vezérlőkártya többe kerül mint egy Velociraptor... Viszont a SAS visszafelé kompatibilis a SATA-val, azaz a SAS vezérlők kezelik a SATA hdd-ket (fordítva nem megy).
-
ATI
senior tag
Zsír lesz a vinyó, de könyörgöm, hanyagoljuk a "portékák" szó használatát! A szőr feláll a hátamon tőle.
-
WN31RD
addikt
Nemrég raktam be két (más gyártmányú) 15k rpm-es SAS vinyót a gépembe. Nem volt még időm átköltöztetni rá az oprendszert, csak néhány gyors tesztet csináltam velük, de a sebesség nagyon meggyőzőnek tűnik.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Cyberpunk
félisten
Hát nekem is egy Raptor van 74 GB-os elég gyors de egy kicsit zajos, ebből ki indúlva ennek is lehet hangja
Hát nem tudom én már inkább egy jó kis SSD-t fogadnák el de arra még valszeg várhatók egy kicsitHope was the right choice, and it always will be.
-
sNORh
addikt
akkor nemtom mégis mibe lehetne használni? Külső vinyóként nemlenne sok értelme, mivel az USB sávszélességéből adódóan, nemtudnád kihasználni, firewire800-on jobban de azonsem..
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
Devid_81
félisten
egyre kisebbek ezek a "gyors vincsik"
...
-
Thomas1
addikt
Hát, egy ilyen 150 gigás 15000 rpm-es vinyó árából szerintem kijönne a kis vinyóhoz a laptop is. Mondjuk SAS van egyáltalán laptopban?
Tudom, 2,5-est nem csak laptophoz lehet használni, de mégiscsak az a legelterjedtebb felhasználási mód.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
törölt tag
Raptorgyilkos...
-
-
hemaka
nagyúr
Ez jó lenne a mostani lassúcska vinyóm helyére, csak nem biztos, hogy működne
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Psych0
őstag
Ez aztán adhat a velociraptornak
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Hulk24
aktív tag
Az árára kiváncsi lennék!!