Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 0ttó

    tag

    (#1183) F1DO és (#1185) Steve198310

    Újra raktam az androidot a telefonomon és így az ujjlenyomat-olvasót is meg kellett ismét tanítani.
    A használat során másképp viselkedik, pedig ugyan az az android verzió került fel, csak azon múlik, változott valami, ahogy be lett ismét tanítva, gyakorlatilag leginkább attól függ, hogy mennyire jól taníttattuk meg.

    Azt mindenkinek szerintem el kell fogadnia, hogy az nem csak egy érintős szenzor, mint a kijelző vagy egy nyomógomb, amit bármikor, bárhogyan megnyom vagy csak megérint, akkor az rögtön működni fog minden esetben.

    Azt gondolom, hogy sok esetben az lehet még a gond, hogy betanításkor nem pontosan úgy áll a kéz, az ujj, vagy a telefonom a tenyérben, mint ahogy az később használva lesz, és azok a kicsi eltérések okozhatnak felismerési hibát.

    A szenzora valóban keskeny. Tanításakor pont ezért is kell szerintem egy ujjat annyiszor rátenni (és nem mindegy hogyan), hogy az adott ujj azon területének minden részét megismerje, mint ahogy azt ott a képen is mutatja.

    Az az ujjlenyomat-olvasó pedig ami mindig azonnal mindent jónak érzékel, és mindig felold az tuti nem biztonságos.
    Ha semmilyen hibánál sem problémázik, akkor ott nem sok paramétert fesz figyelembe, egyszerűbb mintát is elfogad, így hasonlóság esetén akár más ujját is jónak ítélheti, vagy könnyen hamisítható, feltörhető.

    Korábban (#615) már volt szó itt a topikban a szenzorok fajtáiról is (ami még szintén befolyásoló tényező és készülékenként mások lehetnek beépítve), érdemes visszaolvasni.

Új hozzászólás Aktív témák