- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fujifilm X
- VGA-t károsító ASUS deszkák: a gyártó kínai részlege komolyabban veszi a dolgot
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
-
Gyok2
senior tag
Eddig a TLC volt a mumus, most meg már a TLC az etalon. Azért a garanciaidőt kibírják...
[ Szerkesztve ]
Tiszta Windows, rendes ház
-
tibaimp
nagyúr
azbest, jerry311: ebben igazatok van, ezt elfelejtetem, pedig olvastam is több helyen, hogy így van megoldva. Mondjuk a komplett SSD-re megoldani, úgy, hogy a user döntse el, hogy hogyan akarja használni, lehet más kérdés.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
azbest
félisten
eljuthatnánk már oda, hogy a felhasználó választhassa ki, hogy milyen módban használja ugyanazt a flasht. Hogy mondjuk 1 terás qlc, 750 gigás tlc, 500 gigás mlc vagy 250 gigás slc módot akarja használni.
-
pilu85
őstag
Igen méret alapú. Arra vonatkozik, ha egy 42gb- ból álló valamit egyben másolnék. Tudtommal semmi másra nem vonatkozik. Ha letöltesz, az kb-onként jön le.
[ Szerkesztve ]
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
ledgeri
nagyúr
De ez csak méret alapú? Nem befojásolja a hogy a sebesség maximumának hány %-a amin érkezik az adat? Gondolok itt olyanra, hogy pl nem akarom kinyirni a netsebességem, és pl 50-200 megabittel csordogál le egy 100 gigás fájl/játék, miegymás. Akkor is csak az számít, hogy X giga? (Én gondolnám, hogy a vezérlő szabad kapacitása ezt illene, hogy on the fly kezelje, ha van felesleg ideje rá...)
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
pilu85
őstag
Ha nem mozgatsz nagy fájlokat, sosem fog előjönni. Asszem 42 gigánál jön elő.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
jerry311
nagyúr
Szvsz, a gyártók nem költenének rá, ha nem lenne szükséges.
De benne van a doksiban is:
TLDR: a NAND méret csökkent, a controller bonyolultsága nőtt, és az ECC nem volt elég, kellett a RAIN.
ECC Is No Longer Enough to Protect NAND in SSDs
Like HDDs, SSD devices also have the potential for
failure and data loss. The original method for protecting
data in SSD designs was simply to add the required levels
of error correction code (ECC) to the given pages and
then recover data using ECC. When the first SSDs were
shipped, this initial level of protection was sufficient to
minimize the chance of failure, much like with the early
HDD products.
But as NAND geometries continue to shrink, and control-
ler complexity increases, a protection scheme beyond
simple ECC is needed—like RAID was needed for HDDs.
Similar solutions to protect the user data in SSDs have
emerged as the market matures, but unlike with HDD
arrays, where the industry collectively settled on a very
few specific versions of array-level RAID implementations
(most commonly, single-bit parity RAID 5 and double-bit
parity RAID 6—both rotating), SSDs utilize approaches at
the device level. Thus, no two versions of SSD data protec-
tion technology are guaranteed to be exactly the same.
With many competitive architectures being created by
multiple SSD manufacturers, it is important to understand
the details of the approach being used. These details can
be thought of as tools in the SSD designer’s toolkit and
can be tuned and adjusted to best match the SSD design
to the intended use, workload, endurance, and a host of
other factors. -
ledgeri
nagyúr
Csak a képeket nézegettem, de tényleg: ha ez az elkerülendő ok, akkor elszomorító...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
jerry311
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Arra volnék inkább kíváncsi, hogy amint az ilyen csoda QLC-s SSD-k kifogynak a chache-ből, itt is bezuhan az írás/olvasás a töredékére? Valószínű...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
ledgeri
nagyúr
Az a RAIN érdekes tech...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A háromféle méretben és kapacitással érkező eszközök vezérlőjének mibenlétét homály fedi.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- Autós topik
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! Seagate IronWolf Pro 3.5 10TB 7200rpm 256MB SATA3 ST10000NE0004 HDD!
- Hibátlan - TOSHIBA 3TB PC P300 HDWD130 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
- BONTATLAN! Samsung 2.5 870 EVO 500GB SATA3 SSD!
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
- Eladó winchesterek 500GB/1TB + merevlemez-ház + hordozótáska külön-külön is eladó Garanciával!
- 2TB SAMSUNG 980 PRO! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Olcsó TÁR Érdekel? Seagate BarraCuda 4TB SATA3 (ST4000DM005) 64MB Cache INGYÉ FOX az árban
- Tárolgassunk ismét kicsibe! Seagate BarraCuda 3.5 2TB STDM008 1x használt INGYÉ FOX!
- Seagate BarraCuda 4TB 5400rpm 256MB SATA3 HDD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest