Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 3DMark 11 eredmények
- Samsung QN95C: teszten a csúcs Neo QLED tévé
- 3DMark Vantage eredmények
- Gaming notebook topik
- 3DMark (2013) eredmények
- 3D nyomtatás
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Computex 2023: zsebrevágható Zotac mini PC, szilárdtestalapú hűtéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
őstag
Annyira a falra szánták ezt a modellt, hogy hagyományos talp nem is jár mellé, de azért nem kell erről sem lemondani, hiszen vásárolható hozzá ilyen kiegészítő.
--> Jah, persze. Technikailag biztosan létező kiegészítő, de hogy fél óra guglizással, árukereső-zéssel, LG.com/hu/szapport turkálással sem lehet találni róla semmit, nem hogy az árát! Ne legyenek senkinek illúziói, alaphangon 100 ezret majd biztosan legombol az LG arról, akinek valami miatt szüksége lenne arra a rohadt talpra.
A DTS audió kódok hiánya miatti némafilm jelenségről is cinikusan hallgat a cikk, pedig ez egy nagyon fájó pontja ennek a drága vacaknak, és aki nincs ezzel tisztában, majd nagyokat les otthon, mikor az MKV-nak nem lesz hangja....
[ Szerkesztve ]
-
-
belashx
senior tag
Ha valaki ilyen tévét vesz, talán futja külön médialejátszóra is, de egyetértek, meg kellett volna említeni a cikkben, hogy az LG-nél nem divat a DTS támogatás. Biztosan alig tudták nullszaldósra megcsinálni a tévét, nem fért bele a DTS licensz ára.
Szegény LG..Amiért kimaradhatott:
A tévé tesztelős cikk sablonban nem szerepelt ilyen...
Nem is értem. Persze, nehéz dolog lehet ugyanarról a témáról 1000 különböző cikket összehozni, de még a látszana is hiányzik az erőlködésnek...A kardhal először, a remény hal meg utoljára
-
slezsi
csendes tag
Nem újdonság, kb 3 éve nincs LG tvben DTS. Más kérdés hogy előtte már évekkel korábban megszűnt a samsungnál is pl és annak se volt nagyon visszahangja. Puffogni jó rajta de valójában kevés embernek hiányzik, akinek meg mégis talál megoldást. Plex, medialejátszó, letölti újra a filmet más hangformátummal stb
(esetleg de csak halkan merem írni megveszi a filmet lemezen, vagy streamingel pénzért nem "lopja" a filmet
)
-
ricsip
őstag
Alkalmas lenne ez az itteni gagyi fórummotor szavazás indítására, és megkérdeznék az ÁTLAG tvt-venni-szándékozót, hogy tudja-é mifán terem a DTS, hogy melyik tvgyártó tv-jéből van kispórolva, és mi lesz a következménye, jópáran itt eszmélnének rá erre. Mert nem mindenki cseréli a 2éves-is-aligvan CX-et, az átlag kb. 5 évente (ha cserél egyáltalán ilyen sűrűn). Addig pedig bizony NEM olvassa napi szinten hol jár a tudomány. Az utcán (nem kell h. nyugdíjas legyen, v. már látszatra is hozzánemértő) se tudná 100-ból 95 ember, eszik-e v. isszák a DTS-t, holott mindenkinek van otthon (lehet h. csak crt) tv-je.
[ Szerkesztve ]
-
-
belashx
senior tag
-
z123456z
senior tag
Én kezdem azt hinni, hogy a müszerük hibás. Minden tévé tesztben ezt a 19 százalékot mérik. Amúgy sem hiszem el, hogy egy 1 gurigás tévét nem homogén közeli állapotban dobnak piacra. Kamu.
Vadonatúj, bontatlan Acebeam Rider RX eladó 32$/11.000HUF
-
persil
nagyúr
Rettento igenytelen az taviranyito. :S Biztos nagyon jo, nem volt meg ilyen a kezemben, de az otodennyibe kerulo hisense-emhez fenyevekkel igenyesebb/stilusosabb/elegansabb a taviranyito.
Annyit meg nem fogdosom, hogy a legnagyobb problemam az ergonomia legyen egy taviranyitonal.Ez total szubjektiv, de na, ez ronda.
The only good human.. is a dead human!
-
belashx
senior tag
Kb. ugyanarra gondolunk végeredményben.
Az alap lejátszók amúgy is elég finnyásak; külön lejátszóval több a lehetőség.
Nem tagadom, én is szoktam virágboltozni, pedig van élő streaming előfizetésem. Általában inkább letöltötm azt is, amit nézhetnék valamelyik appban, mert az Androidos box (ami nem certified a streaminghez) van rákötve a hifire, és így megspórolok egy forrás váltást.Tudom, hogy nem szép dolog, de van előfizum, így nem érzem magam rosszul a töltögetés miatt.
(Youtube premium előfizu mellett is másik alkalmazást használtam, mert ott több volt a beállítási lehetőség.)A kardhal először, a remény hal meg utoljára
-
Balika911
félisten
A "színhelyes" gyári profilok viszonylag pontosak szoktak lenni ezeken. Az itteni tesztekben elvileg monitorként kalibrálják a tévéket. De valami az összes tesztben gyanús, itt az az 1270 nit is rögtön vagy 20%-kal több, mint amennyit máshol mértek.
HDTVTest LG G2 review, egy korrekt összefoglaló 12 percben.
[ Szerkesztve ]
-
Ennek az elődje ketyeg nálam szeptember óta, az is elég hibátlan
Nem gondolnám hogy ez sokkal többet adna, de tuti ez is jó
-
Balika911
félisten
A többiek nevében nem tudok nyilatkozni. Én azért tervezem a tévére kötni a médialejátszót, mert az erősítőn keresztül HDCP problémák fordultak elő (többféle kiépítést próbáltam), ill. a CEC is hajlamos hülyülni, amikor a láncban kettővel lejjebb van a vezérelt eszköz. Rendszertől is függhet, én az enyémekben ezeket tapasztaltam. Az a koncepció sem tetszik, hogy a hangnál egy nagyságrenddel több sávszélességet igénylő képet egy köztes eszközön is átküldjem.
Nekem mondjuk nem a képminőség az első, hanem a méret, majd a funkciók, ezért a 83G2 a legesélyesebb vétel. Vagy várok tovább, hátha frankó lesz a Pentonic chip, a Sony pedig kiad egy erre épülő 80" fölötti DTS-képes OLED tévét.
Alapból a DTS-hez teljesen fölösleges az 5.1.2. A Neural:X (talán még így hívják) fölkeveri, ami amúgy nem nagy szám. A DTS:X más, az inkább megszólal rajta.
#17 poli27
Finomítottak near-black kezelésen, fejlesztettek az interpoláción, fényerőben több, meg van belőle 83-as. BFI meg nincs.[ Szerkesztve ]
-
Korrekt kis tévé, szerintem nem annyira vészes az ára.
duree54
-
powerup2
addikt
Egyik legjobb tv távirányitó
és a fogása is jó. Bár véleményt akkor érdemes egy adott termékről mondani ha láttad tapogattad.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Nas: Synology DS218
-
powerup2
addikt
Tv hangszóróit vétek használni kb egyik sem szól értelmesen. Ha valaki picit is igényes akkor rendes házimozi.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Nas: Synology DS218
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Attól még igaza van. Nekem is ezen akadt meg a szemem. Az a távirányító borzalmas. Anyagminőségben is olyannak tűnik, mintha hulladékból lenne rossz arányban újra fröccsöntve. Pénteken vettem egy 65"-os Panasonic TV-t 150 ezerért, na annak van ilyen szintű távirányítója. Sajnos ez egy trend, a mobilos applikációk miatt kihaltak a "szép" távvezérlők, de egy milliós TV-től ez akkor is ocsmány. Aki régi motoros az AV technikában emlékszik a 2000-es évekre, hogyan nézett ki pl. egy Pioneer táv. De már a 80-as években (bocs, inkább 90-es, az volt az aranykor) is a minőség és a kategória szintjelzője volt LCD kijelzővel, háttérvilágítással. Nem fogom lefényképezni, milyen a Panasonic plazmám, Blu-ray lejátszóm, Yamaha erősítőm távja, de dizájn és "lélek" több van bennük, mint itt az egész TV-ben...
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Maga a kezelhetősége jó
lég egér funkció kiváló ezen kivül jól ki van súlyozva. Amit hiányolok a háttérvilágitás.
-
persil
nagyúr
Olvasd el figyelmesen ujra, amit irtam.
Ahhoz, hogy megallapitsam, hogy borzaszto szarul es igenytelenul nez ki, semennyire nem kell kiprobalnom es tapogatnom.
A szemem mukodik egy kep alapjan is.
Azt meg kulon irtam, hogy mivel nem hasznaltam soha, ezert elhiszem, hogy baromi jo. Design-rol beszeltem.
-
Balika911
félisten
Nem a tévé hangszóróján, én az erősítőnek akarom átküldeni eARC-on a hangot.
Egyszerű pedig, csökkenő hozadék. A négy éves 65C8-amnak eleve brutáljó képe van. Viszont kicsinek tartom, ill. megköti a kezem a HDMI 2.1-es funkciók hiánya, ezért inkább ezekben keresem az előrelépést. Én azt furcsállom, hogy ha neked a képminőség az első, akkor hogyhogy egy 82"-os (!) UN85-öt vettél?!
#22 powerup2
Némelyik tévének magában sincs rossz hangja. Soundbarok közt is vannak normálisak. Egy rendes mozi anyagiakban és helyfoglalásban sem fér bele sok helyen, teljesen abszurd ezt igényességhez kötni. -
Balika911
félisten
Signature távok közt van komolyabb (például ez), de nem tudom, bármelyik működik-e a mostani modellekkel.
-
Balika911
félisten
Kár, ha ez így van. Nem tudom, a Z2-höz milyet adnak. De tippre ugyanezt, ahogy szerintem az tévésorozt se változott semmit.
Sajnálom, hogy a Harmony-t megszüntették. Szerettem amikor működött, de már látszott rajta a kor, és a béna szoftvere is sokszor fölcseszett. Egy ráncfelvarrt verziót szívesen használtam volna még tovább.
#31 fecke78
De miért kellett ekkora méret, ha te magad írtad, hogy a képminőség az első? Abból a választásból az látszik, hogy neked inkább egy marha nagy tévé kellett, a képminőség pedig nem volt annyira fontos. Na, én éppúgy nem akarok egy 60%-kal kisebb tévét, legyen annak akármilyen képe is.[ Szerkesztve ]
-
fecke78
senior tag
válasz
Balika911 #32 üzenetére
Full hd projektorom volt 100 “ vàszonnal lg 55 “ oled tv -m , ezeket eladtam , és a mostani a tv- t 5 év garival vettem , remélem amire levàltom az egy oled lesz de min 80” méretben elérhető àron . Egyébként ennek a tv nek is szép képe van , persze közel sem oled , de azt mint irtam nem tudom ,akkarom megfizetni .Nàlam a cec egyébként kikapcsolva mert bekavart , és az earc is csak nyüglödőt. , ezért van erősitő és egy dune médilejàtszó , így nincs semmi gond ,dv is szépen megy
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
senior tag
Én is ezzel szemezgetek, a 2014-ben vett panasonic plazmát váltaná, bár annak a képével teljesen meg vagyok elégedve, csak hát nem okos meg kicsi. 83g2 lenne. A pana viszont szépen küldte a dts hangot a cambridge erősítőnek. Van egy cambridge bluray lejátszó, az elvileg media player is, de ez se támogat minden hangsávot már. Ha rákényszerülök egy mediaplayerre, merre nézelődjek? Dune van még? Régen volt oppo is, rémlik, de egy jó ideje nem nézegettem lejátszókat.
-
Balika911
félisten
Gondolom, elégedett voltál a projektorral, és azt a képet hozza a tévé, nem annyival kisebb méretben. Én is csak úgy vagyok, hogy ha a mostani képminőség marad, akkor már OK. Jó lenne viszont a nagyobb kép és hogy minden opciót bepipálgathassak a játékkonzolokon. Alapvetően a Silksong megjelenésére szeretnék valamit újítani.
CEC és eARC miatt lehet szívás sajnos.
#34 Squirrel
Dune van még, Oppo Digital négy éve megszűnt. Létezik még HiMedia, Zidoo, vagy "smart" vonalon a Shield és Apple TV. Nyilván még ezer másik is, csak az "A listások" közül nekem ezek jutnak eszembe, de ajánlani nem merek.[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
senior tag
Egyébként mi a különbség a G2, G29LA és G26LA között? Mert van hogy ugyanabban a boltban a G2 4800 euro, a G29 meg 5800. Vagy a29La 5800chf, a 26 meg 7200...
-
Bird
addikt
Egyetértek, nekem c1-em van gyakorlatilag ugyan ilyen távirányítóval. Teljesen megvagyok vele elégedve. Ellenben fikázni olyan jó, azt amit életünkben nem láttunk, fogdostuk eddig.
Ungarn....
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Még azért reméljük a hamarosan bemutatásra kerülú Philipsek gurítanak azért. Azok is új EVO panelt kapnak és ott azért teljes körű a támogatás mind kép mind hangformátumban.+ ugye az Ambi lés reméljük jobb árazás.kontra Lg nél 4 HDMi 2.1 a Philips 2 darabbal szemben.
Itt azért a mért 1200+ nit, ezzel kapcsolatban vannak kétségeim,de a tv természetesen jó. nem tudom van e benne panel hűtés akkor elképzelhetőnek tartok 1000 nit körüli értékeket , mint Rtings mérte is, de az 1270? hát nem tudom... lehet kifejezetten tesztkészüléket kapott a Ph ami a tesztekre van szánva,de normál out of the box G2nél[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Balika911
félisten
Azokat is a Mediatek SoC fogja meg (szerk: HDMI 2.1-es dolgok), hacsak nincs valami újabb. Nekem ez épp fontos sajna, pedig tetszene a Philips. Naluk van normális táv ráadásul, mert igen, az LG-é szerintem is szar.
Az 1200 nit lehet, hogy Vivid módban mért pillanatnyi érték, nem tudom. Színhelyes profillal sehol nem láttam ennyit, max. 1000 körül.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Balika911 #40 üzenetére
Mit fog meg rajt?
jah jött hozzá frissítés, jelenleg monitor beállításban megy a teljes értékű 4K / HDR 120 Hz VRR . kalibrálták a HDR monitormódot így nem hiányoznak különösebben a részletes beállítások, hasonlóan működik mint ahogy a Sony megoldotta. Most ha összenézem a HDR Dolby vision világost, ahogy használom és a Ps5 VRR monitor módot nem látok különbséget szerencsére, jól sikerült.
Persze ebben még mindig az LG viszi a prímet,de már használható szépen a Philips is konzol ficsőrökkel.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
powerup2
addikt
-
emre33
addikt
Talpat hol lkehet hozzá venni?
Én nem tudom falra felrakni és C2 és G2 között gondokodom.De talapt nem találok sehol hozzá.
-
persil
nagyúr
Tovabbra sem ertitek.
Az ertoolvasas hianya sokkal inkabb "ungarn".
Senki nem mondta, hogy nem lehet baromi jo, siman elhiszem. Ha azt irjatok, hogy a piacon a legjobb, azt is elhiszem.
De KURVA RONDA ES IGENYTELEN a design. Ehhez sem megvenni, sem ismerni, sem fogdosni, sem hasznalni nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Hát itt most jól ki lett osztva mindenki.Tekintetes főúr bocsánatáért esedezem!
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
powerup2
addikt
Erre van egy baromi jó megoldás nem kell venned ilyen tv-t és nincs gond
. Vegyél olyan régi készüléket aminél számodra a távirányitó is megfelelő. Bár én nem a távirányitót nézem hanem a tv-n a képet nem tudom ki hogy van ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Kipróbáltuk a dél-koreai cég egyik büszkeségét, az egyik legnagyobb tudású idei televíziójukat.
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest