- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsurf
őstag
Ezt is megértük. (kijöttek a karik, és első hozzászóló lettem )
Bár én az x1300asok létjogosultságát nem érzem annyira. 20k körül 4pipe-os cumó...
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Jolnezki Sapphire x1800xl, jol mutathat a sapphire pure alapjaban
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
RpPRO
őstag
Uff, eleg gaz, h. egy X1600 XT-re is van pofajuk 128bites ramokat rakni.
Inkabb raknanak ra 256bites lassabb ramokat, alacsonyabb orejelen futo GPU-kat, halkabb ventiket...
[Szerkesztve]Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
orbano
félisten
de jó az a passzív borda a zafir 1300-ason... anyám
A vér nem válik VAZZE!™
-
Pompi
MODERÁTOR
Hát igen, Anandtech-es review szerint bőven alul marad a 6600GT-bel szemben:
Bővebben: linkFeel Good Inc.
-
rocket
nagyúr
x1300pro 256mb-os 3dmark-ban felulmulja oket, jatekokban vegyes a kep, 9800pro-val nem hasonlitottak ossze meg sehol
Itt van rola egy felteszt, Bővebben: link, ut2k4, halo, far cry-ban hasonlitjak csak 6600-hoz, utana a 6600gt-hez.
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Pompi
MODERÁTOR
Én értem, csak mivel olyan tesztet nem találtam amiben 6600 volt, csak olyat amiben GT beraktam, hogy ebből hátha lehet következtetni, hogy az 1300 hogy viszonyul a 6600-hoz, mert arról beszéltünk előtte, hogy 1300 veri a 9800xt-t és a 6600-at... de ezek alapján nem is tudom...
Feel Good Inc.
-
nRu3
addikt
Csak az a kérdés mikor érnek ide és a HIS-nél mikor jönn ki a ICEQ2 hűtésü verzioi Remélem lesz olyan változata is.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
-
rocket
nagyúr
En 3dmark pontokrol beszeltem mert csak az volt a szemem elott, azota talaltam azt a tesztet amit feljebb linkeltem, elnezest ha felreertheto volt.
Ez egy vele jaro ''hatranya'' 1-1 gpu generacionak, hogy hazon belul is konkurenciat allithat 1-1 kartya egymasnak, igy nehez oket beloni.
Tehat ha azt vesszuk alapul, hogy a 6600gt kozepkategoria volt az elozo szeriaban, akkor ugye most low end kategoriaba kene keruljon papiron, csak akkor hova kerulne a 6200, mivel nem tunnek el a elozo generacio kartyak a boltok polcairol aznaptol ahogy megjelenik az uj generacio, igy nehez osszehasonlitgani oket
Ezert van akkora artolongas lowend-be, mert 2 generacioval elotti kartyak is ott vannak meg fx meg 9xxx-es szeria ,szinte 500ft kulonbseggel kovetik a kartyak egymast"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Tuning az egy +, referencia orajeleken szoktak a normalis siteok tesztelni, a felhasznalok nagy tobbseget nem erdekli a tuning, mert nem tudja miaz, vagy a garanciat nem meri kockaztatni es rendeltetes szerint hasznalja a termeket (erre terveztek vegulis nem? ).
Mivel ez egy uj generacio az ati-tol,fognak tudni csiszolni a drivereken, realis kep az uj generaciorol, ugyis csak kb. 2 honap mulva lesz, amikor a driverek mar kiforottak az x1k csaladhoz."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Meg tobb x1k kartya:
Club3d: Bővebben: link
Gecube: Bővebben: link
Powercolor: x18xxx Bővebben: link
x16xxx Bővebben: link , ezeknek de furcsa hutojuk van
x13xxx Bővebben: link
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
anulu
félisten
valahogy nem érzem, hogy kaszát-kapát eldobva törnie kéne magát az nV-nek, hogy a 6-os sorozatot kiszórja. low/low-mid/mid kategóriában bőven állják a versenyt az új ATi-kal szemben a GeForce 6-os kártyát (6600GT/6800/6800GT), az XL-nek méltó ellenfele a 7800GT, az XT vs GTX párharcra az mondom, h némileg erősebb az XT, de nem lepődnék meg, ha szép nyugisan az nV driverekkel szabadjára engedné a csúcs-kártyájában rejlő plusz lóerőket.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
RpPRO
őstag
ugy mint az fx5800 eseten 3dmark03-ban?
Bocsi, ezt nem hagyhattam ki.
Azt se felejtsd el, h most egy tok uj chipje van atinak es sztem jovabb nagyobb az eselye annak, h plusz loeroket huznak ki a driveroptimalizalassal, mint a 3-4 honapja piacon levo gf7-nek, mely raadasul nem is gyokeresen uj technologia.Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
anulu
félisten
övön aluli! amúgy az összes nV szimpatizmusom ellenére sem vettem 5800-at. 5900XT-m volt, azzal elégedett voltam. de a képminősége egyértelműen jobb a GeF6-os sorozatnak. mindegy, elkanyarodtam...
te pedig azt ne, hogy eddig az nV-nél nem volt értelme, hogy mindent kipörgessenek a GTX-ből, tekintve, hogy nem volt ellenfele. szerintem a driverekkel komoly trükközések lesznek. abban viszont bízom, hogy nem úgy, mint régebben"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
L_ajos
őstag
Tessék
Lehet csodálkozni és hümmögni
Bővebben: linkPSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
rocket
nagyúr
Nem azert vesz valaki ferrarit, hogy utana 210 km/h-nal letiltson a tempomat, amikor a kilometer oran 320 km/h a max.
Szoval az durva lenne ha szandekosan fogtak volna vissza a teljesitmenyt eddig 120000+ ft-os kartyanal, szerintem egyszeru marketingrol van szo, megy a nagy hitegetes, aztan ahogy kozeledik a valosag, a szamok szepen csokkenek, es mire whql lesz, es minden bugot kiirtanak belole, minden arnyek a helyere kerul, meg 5-8% marad
Kicsit unalmas mar ez a tema, akarmelyik ati r520 topicba olvasok, allandoan errol van szo, hogy az nv drivere igy, meg ugy, majd ha lesznek tenyek akkor lehet beszelni rola a sajat topicjaban, addig meg nem kene mar offolni a temaban.
Felig amit irtam, a #20-as hozzaszolasodra reagaltam
-
g4dg3t
senior tag
Szvsz butasag is lenne elhinni az ilyet. Ha egy szimpla driver frissitestol ~40%-ot gyorsulna egy VGA az ket dolgot jelenthetne:
1. vmit nagyon (de nagyon nagyon ) elcsesztek az elozo driverben
2. minoseg rovasara optimalizalnak...tehat csalnak
Az uj NV driver allitolag DC proccok mellett nagyon megdobja a teljesitmenyet a kartyaknak...vmelyik masik topicban mar irtam a velemenyemet errol...nekem ez nagyon ''budos''. -
Kraptor
őstag
Ez nagyon off, de ebböl volt is pereskedés Németbe. Pont itt linkelte valaki a PHn, hogy egy Német milliárdos beperelte a Ferrarit mert leszabályozta a kocsi vagy valami hasonló. Nem emlékszám már pontosan a sztorira.
Megtaláltam a linket, nem leszabályozott, hanem nem érte le a feltüntetett sebességet:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Gondolom ezek utan nem fog tobbe ferrari-t venni, es elegedetlen vasarlo lesz belole, ez a lenyege az egesznek.
Az nem rossz, hogy a nemeteknel vannak sebesseg korlatozas nelkuli szakaszok, csak mivan ha a belsosavban egy trabi ''szaguld'' eppen, es elmegy mellette egy ferrari 280 km/h-val, szegeny trabi"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Felbontas/kartya/konfig/jatek fuggo esetkben elofordulhat, akar 50%-os gyorsulas is, mondjuk 1600x1200-ban 4xaa 8xaf mellett F.E.A.R. 12-rol 18fps lesz (attol persze csomorbol vodorbe szitu az egesz), de itt sokan ugy irogatnak es tenynek veszik, mintha minden felbontasban/kartyaval/konfigban/jatekban ennyit javul majd.
Nem akarok offolni nagyon, de nem lehet veletlen, hogy az nv driverei nagy ritkan lesznek csak whql minositesuek, itt van pl. a 81.84-es driver, amit a ph hirben megse emlitenek, hogy beta es nem whql driver.
Az ati iden 9 vegleges whql driver-rel tudott elo allni (szokasos havi frissitesi utem szerint) es 0 beta drivert adtak ki hivatalosan, a tanulsagot levonhatja mindenki maga, igy vagy ugy
Akkor erzem letjogusaltsagat a beta drivereknek, ha talalnak x jatekban/alkalmazasban valami hatalmas bugot ami sok embert erint es igy gyorsan cselekednek, ez teljesen oke, volt mar pelda mindket esetben ilyen driver-re.
Dc-re optimalizalas egy olyan dolog, hogy a felhasznalok 0.01%-at erinti, ezzel semmi gond, csak emiatt miert var a kartya tulajdonsosok tobbsege csoda drivert? es miert az ati topicokban irja le, hogy majd 80% meg 40% gyorsulast hoz, IQ loss nelkul"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Egy ujabb kis erdekesseg
''Graphics Processors Capable of Physics Processing – ATI.
GPUs Will Process Physics, ATI Says
As AGEIA startup approaches actual introduction of its physics processors, graphics firm ATI Technologies says that its chips are already capable of processing physics and it is only a matter of time for the graphics giant to enable the capability on commercially shipped units.''
Bővebben: link"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Kraptor
őstag
Anandtechen van egy új jóval részletesebb test. Érdemes megnézni
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Milyen egeret válasszak?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Régi videokártyák és egyéb PC kártyák eladók !
- ZOTAC GAMING RTX 4070 Ti Trinity OC 12G videokártya garanciával
- Gtx 1080 ti Founder s Edition dobozával eadó
- ÚJ! BONTATLAN! MSI RTX 4070Ti SUPER GAMING X SLIM 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV
- ÚJ! BONTATLAN! ASUS TUF RTX 4070Ti SUPER 16GB OC MAGYAR GARANCIA 3 ÉV
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest