Hirdetés
- Micro Four Thirds
- Milyen notebookot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmollszeptim
aktív tag
"Érdekes jövőkép körvonalazódik" Hát igen. Szerintem inkább,túlbonyolított, őrült jövőkép.
-
Akybron
aktív tag
Elég murisan néz ki egy ilyen-olyan méretű WIFI antennával bóklászó egyén az utca közepén, ahogy épp "ingyen wifit" keres
Lakásban telepített "lopó" antenna az valóban reális veszély.
Nekem a teljes lakáson belül elegendő a min-power, így is jut a szomszédoknak egy kicsi. Itt a negyediken max. az udvar fölött lebegve fogom "lakáson kívül" használni
Családi ház az persze más, ott a nagyobb távolságok miatt kell a nagyobb teljesítmény. -
mikej95
aktív tag
Címet ki kellene javítani.
Helyesen így van: Hamarosan a mosógéptől az esernyőig minden vírusos lesz és hackerekkel fog kommunikálni -
And
veterán
"A 40dBi az valami más volt, mintha Yagi antennákkal csinálták volna nagyon szúk szög mellett."
Ne túlozzunk. Egy Yagi-kalkulátor (DL6WU-féle): [link], xls-ben. Ha csak 20 dBi (17,9 dBd) nyereséget szeretnénk 2450 MHz-en, akkor is egy 38 elemmel rendelkező, >160 cm-es antennára volna szükségünk. Ezekből egy négyes csoportot képezve még mindig csak 25,5, nyolcas csoport esetén pedig 28 dBi-nél tartunk. 50 elemes kivitelű egyetlen Yagi-val is éppen csak elérjük a 21 dBi-s értéket, innentől kezdve a további érezhető javuláshoz exponenciálisan növelni kellene a direktor elemek számát, lásd a munkafüzet 2. lapján alul található diagramot. Egyetlen Yagi-val ezért a 40 dBi nyereség (@2,45GHz) egyszerűen mechanikailag kivitelezhetetlen. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt ebben a [link] pdf-ben megvan mind, teljes építési leírással. A nagyobbik körsugárzót megcsináltam, az ténylegesen működik, normál, kb. 5 centis antennához képest 10-15 új wifit látott vele a gép.
7-9 dBi-s re írja a nagyobbik körsugárzót, a biquad natennát önmagában 10-12 dBi-re írja 60 fokos sugárzási szög mellett, amit aztán még meg lehet fejelni egy parabola reflektorral.
A 40dBi az valami más volt, mintha Yagi antennákkal csinálták volna nagyon szúk szög mellett.
-
And
veterán
10 dBi-s körsugárzó létezik (nagyjából 15 dBi-ig reális wifi-körsugárzót készíteni 2,4 GHz-re), de nem annyira drótból, és nem is olyan mobil a méretei miatt. Egy 40 dBi-s antenna 2,4 GHz-en viszont már nem túl reális otthoni körülmények között: minimum 4,8..5 méter nyílású paraboloid kellene hozzá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezzel az a baj, hogy csak a kezdők ellen jelent védelmet, de nekik meg a titkosítás amúgy is lehetetlenné teszi a behatolást.
Aki wifi-t akar lopni, az rendelkezik elég nagy nyereségű antennával (10dB körüli körsugárzó antenna drótból simán elkészíthető, kicsit több munkával 20 vagy 40-es irányított is ami már igen brutális), hogy ne jelentsen gondot a kicsi TX-re állított adó.
Persze így is csökken valamelyest a felderíthetőséged, de nem kijátszhatatlan a módszered és gondot okoz, ha netán nem csak a szobában akarsz wifi-t használni. -
Akybron
aktív tag
Wifi visszaélések ellen: A routerben a TX powert a szükséges minimumra kell állítani (feltéve, ha állítható).
A telefonommal itt a gép előtt ülve 16 hálózatot látok, ezek nagy része az utcán is vehető.
A saját routerem a legkisebb teljesítményre van állítva, így kb. 5-6 méter sugarú körben észlelhető. 50 m2-es lakásra elég, eleve nehéz messze menni a routertől(ha még is kevés, akkor addig emelni a powert, míg elég nem lesz). Az utcához képest eléggé "bent" van a lakás (5 emeletes társasház, 10 lakás/emelet), meg amúgy is a 4. emeleten lakom , az utcára nem jut az én wifimből.
-
pereces
tag
elképzelem ahogy egy kis kézi kütyűvel járkálnak majd a betörők a gazdagabb negyedekben és pár perces diagnosztika után megkapják a házban lévő értékesebb elektromos készülékek minden adatát (ebay ár, ritkaság?, várható bevétel, szállítási súly ) ilyen apróságok hogy ki lakik a házban, otthon vannak, van kutya, fegyvertartási ... már minden elérhető lesz az interneten
-
CYBERIA
őstag
Bizonyos dolgokat jobban szeretek hagyományos módszerrel, magam csinálni.
Az automatizálás meg maradjon meg munkámnak. -
törölt tag
itthon ülök, körbenéztem, és rájöttem hogy ha korlátlan technika és pénz állna mögöttem akkor se nagyon tudnék mit wifisíteni... reluxák? jah nehéz felállni a kanapéról ha besüt a nap there is an app for that. nahja. mosás eddig is időzítve ment, sütés mikró konyhai eszközök szintjén kb értelmetlen a dolog szerinetm, innentől mi? lámpák kapcsolgatása? hőfok szabályozás ágyban fekve? vagy reggel felébredek és telóról megmondom hány fokos vízzel legyen tele a kád?
esernyőbe wifi és pittyeg ha esni fog? ugyanmár. az előrejelzések mind mást mondanak. a tvben azt nem találják el hogy épp most esik e vagy sem.
innentől meg tőlem lehet a botmixerben is wifi csip hogy nyomon követhető legyen asszony hol áll a vacsi készítésben miközben a tv-t bambulom, de valahogy nem látom ebben az egészben a felhasználási módot. minden ami eszembe jut erről hogy gadget. mókás de azon kívül kb haszontalan fícsörök tárháza, amivel el lehet adni újra az eszközt. ezen túl viszont mókás lehet ha a szomszéd felnyomja a hálózatot (mert amit ember levéd azt ember fel is töri...) és kikapcsolja a tűzjelzőt, maxra nyomra a kazánt meg bekapcsolja a gáztűzhelyet a vasalót, meg amit talál... jó persze nem reális jövőkép, de ez nekem annyire jön be mint a monitoroknál a 3d. frankó de köszi ezt a kört kihagyom
-
hallari
tag
Én még itthon is a vezetékes net híve vagyok. Minél több ilyen vezetéknélküli cucc van, annál nagyobb az esély a visszaélésre. Nem kéne szaporítani a számukat. Az egyik Android blogon pár hónapja még a linket is feltették egy wifi feltörő apphoz. Nekem nem hiányzik, hogy unatkozó tinédzserek vagy gátlástalan (és a törvény elől elbújni próbáló) emberek próbálkozzanak a hálózataim feltörésével. Egy vezetékes hálózat routeren keresztül hardveres tűzfallal+gépen szoftveressel+vírusirtóval+megválogatott oldalakkal jól védhető. A wifi nem.
-
Dabsol5
tag
Ha a NASA-t fel tudják törni, meg a bankokat, egy lakásba bejutni nem tart sokáig...
-
zed1983
őstag
Sok újdonságot nem árultak el...
-
mrhitoshi
veterán
Én értem a logikáját ennek.
Nem feltétlen kell porszívóba, vagy sütőbe Wifi. Elég ha csak pár elektronikus kütyü kap egyet- egyet, és egy otthoni szerver ütemezett tervek szerint kiosztja a feladatokat a hálózaton található kütyüknek. Egyfajta otthoni MI.Kifele meg csak az otthoni szervert kellene elérni.
De nem feltétlen kell otthonban gondolkozni. Lehet ipari felhasználása is ennek az egésznek.
-
Claude Leon
senior tag
Egyáltalán senki sem olvasott utána?
Vakítás az egész.
A modul eleve nagy és tápéhes 14*21mm, TX/RX:276/115mA 3V-on, csak pihenőzve 1uA. -
hallari
tag
"Hamarosan a mosógéptől az esernyőig minden Wi-Fi-n fog kommunikálni".
Elég baj az. Már most is rengeteg probléma van a wifilopások miatt (múltkor egy német tagnak kellett ügyvéddel nem is tudom meddig bizonygatni, hogy NEM pedofil, hanem feltörték a wifijét és úgy küldözgették a képeket). -
Psych0
őstag
Azért létjogosultsága van.
A csapból is az "intelligens ház" folyik és egyáltalán nem hátrány, ha a vezetéknélküli vezérlést nem kell minden egyes terméknél "újrafeltalálni", mert így úgy nagyobb lesz az esélye, hogy zavarják egymást, hisz kénytelenek ugyanabban a frekvenciasávban működni, nem kell több vezetéknélküli infrastruktúrát kialakítani a különböző szenzoroknak és a fejlesztőknek is könnyebb, mert kaptak egy wifi eszközt, amit fájdalommentesen csatlakoztatnak a rendszerükhöz SPI porton."amúgy csodálkozom, hogy nem jött még senki a skynet hasonlattal..."
-
törölt tag
ezzel valahogy én se értek egyet. a mosógépem programozható és időzíthető, pont akkor lesz kész a ruha amikor hazaesek, a sütőben meg nem tárolok kaját hogy ott legyen egész nap aztán majd valamikor távolról elindítom... a többit meg megoldották eddig is gsm modullal, sms-t a puszta közepén is megkapok, mailt volt hogy a vonaton pest határában sem.
szép lassan eljutunk oda hogy keléskor a párna érzékeli hogy ébredezel, wifin beszól a kazánnak hogy melegedjen, bekapcsolja a kávéfőzőt majd mielőtt kiszállnál lekapcsolja a papucs fűtést. nagycuccolás súly állag és szag alapján felkerül központi toplist-be hogy haverokkal lehessen versenyezni, stb. jó a kommunikáció, de egy csomó dolog úgy jó ha analóg...
-
Integra
titán
minél inkább erre akarják irányitani az életet, annál inkább küzdök ellene.. jó sok pénz fog kelleni ahhoz, hogy kiköltözzek a zöldbe egy nap, és ne elektroszmogban fulladjak meg...
-
_ak_
addikt
Ez kurv@ jó. Nem tudom, h mennyi újdonságot fog hozni, de jelentősen egyszerűsítheti a jelenlegi automatikákat is.
KaiotEch: Minden automatizált lesz, mindenki dagadt lesz és felfekvéses.... stb. Most is sok ilyen van, nem hiszem, h ettől lenne még több. Egyébként sem hiszem, h valaha is elindulnánk egy annyira utópikus úton. Ellenben a cyber bűnözés biztos, h új erőre fog kapni, na persze most is biztos sok minden zajlik a színfalak mögött, de ha már hálózaton lesz minden az igen érdekes játszóteret jelenhet akármilyen hackernek. Remélhetőleg biztonsági szempontból is ütemes lesz a fejlődés.
-
ddekany
veterán
"de a CC3000 egy átlagos Wi-Fi megoldás erőforrásigényének mindössze 0,5 %-át igényli"
Feltételezem az adás energiaigényét nem befolyásolja. Nem tudom, de nem az a domináns fogyasztó a mostani megoldásokban is?
-
lujó55
addikt
veszélyes jövőt látok...
-
fordfairlane
veterán
"Hamarosan a mosógéptől az esernyőig minden Wi-Fi-n fog kommunikálni"
Anno, mikor még műszaki középiskolába jártam, az volt a jelszó, hogy mindenbe processzor fog kerülni. Bazi öreg vagyok már
-
rt06
veterán
"És mikor lesz neked otthon 65535 db wifis terméked?"
lenyegesen hamarabb, minthogy elfogynanak az ipv6 cimek (mint azt te magad irtad)tovabb az, hogy neked nem okoz gondot beallitani oromteli, de a kisebbseghez tartozol vele (igazsag szerint azzal is, hogy tudod mit es miert kell beallitani)
-
Apika
addikt
Félelmetes jövőkép...
-
rt06
veterán
a portforward-dal felmerulnek olyan problemak, mint:
- 65535 portos korlat, tobb nem lehet
- eszben kell tartani a portokat
- be kell allitani a forward-olast
- ha upnp-t hasznalsz, osszeakadhatnak az eszkozokcserebe ipv6-nal:
- minden eszkoznek sajat cime van kifele
- nem kell mindenfele szamokat eszbentartanod (hanem lehetnek mondjuk tv.kaiotech.hu, mosogep.kaiotech.hu, suto.kaiotech.hu, huto.kaiotech.hu cimeid)banhammer: a legegyszerubb az ablakon kinezni, megis sokan hasznalnak mindenfere idojaras (pl homerseklet jelzo, borultsag jelzo) gadgeteket a bongeszoben, vagy a desktop-on
#11: ha forward-olod a port-okat, a nat nem igazan ad plusz biztonsagot
ha meg nem, akkor nem tudod elereni
mellesleg a kifogyast ketlem, nekem egyedul tobb ip cimem van, mint amennyi teljes ipv4 tartomanyban talalhato -
Ez nálam felér egy megerősítéssel, hogy NAT a nyerő. Valamennyi biztonságot is ad. Egyébként meg, ha minden terméknek külön ip-je lenne az ipv6 is hamar kifogyna.
Amúgy erről eszembe jutott a TBBT-nek azon része, amikor a neten keresztül kapcsolgatják a villanyt.(Linkelni most nem tudok)
"zokni az ágy alatt achievement" - Ez üt
-
banhammer
veterán
"Olyan hétköznapi használati tárgyak is létrejöhetnek, mint egy „okos” esernyő, mely Wi-Fi-n keresztül időközönként lekéri az időjárás előrejelzést, és ha eső várható, akkor egy apró LED figyelmezteti a reggel munkába igyekvő gazdáját."
Nem egyszerűbb megnézni reggel az időjárás jelentést?
-
Psych0
őstag
Távolról elindítod a sütőt, és mire hazaérsz teregetni, leégett a házad. Meg pont az kéne, hogy külső hálózatról elérhető legyen a porszívó is, majd pont azt akarom biztonsági frissítésekkel patchelni, nehogy valaki átvegye felette az irányítást és kiporszívózzon, mire hazaérek. Habár lehetne valami online housekeeping játékot csinálni belőle és a sok hülyegyerek takaríthatna nálam egész nap (zokni az ágy alatt achievement).
-
törölt tag
200-szor kevesebb energiát igényel, mint az eddigi megoldások? Hm... reméljük ennyivel olcsóbb is lesz, hogy megérje beépíteni az esernyőbe, fogkefébe, stb...
-
rt06
veterán
erre irtam a nat-os szopast
mert ha mondjuk tavolrol akarod beinditani a sutot, hogy mire hazaersz kesz legyen a kaja, vagy a mosogepet, hogy teregetesre pont megerkezz, akkor szukseges, hogy vagy publikus cime legyen az eszkozoknek, vagy a megfelelo port be legyen iranyitvaPeddy789: nem igazan
itt tudod ellenorizni, hogy neked van-e ipv6-os cimed -
rt06
veterán
azert ehhez sem artana, ha elterjedne az ipv6
anelkul ugyanis lesz sok szopas a nat-tal -
Gyerekek ha így haladunk azt fogjuk elérni mint a WALL-E c. filmben. Minden automatizált lesz, mindenki dagadt lesz és felfekvéses.... stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Texas Instruments SimpleLink processzora adhatja meg az eddig hiányzó lökést.
- Politika
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Micro Four Thirds
- Milyen notebookot vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest