Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- Raspberry Pi
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom ezeknek csak valami szuperszámítógépes, vagy extra módon központosított, felügyelt rendszereknél van értelme. Ma már olcsón teljes értékű PC-t össze lehet dobni, szóval a vékony kliensek a klasszikus értelemben okafogyottá váltak, kivéve a szándékosan központosított rendszereket. Ha megnézzük ezek a vékony kliensekből nem hiányzik semmi egy mai irodai PC-vel összehasonlítva. Talán a háttértár az egyetlen kérdéses elem, ami nem egy nagy összeg kis méretben. (nagy méret meg eleve nem kell, mivel belső háló és szerver vagy NAS van minden komolyabb cégnél, ha másra nem adatmentésre)
Szóval a vékony kliens hardveresen max. a biztonsági megoldásokban tér el egy PC-től és annak a nagyobb része is már szoftveresen megvalósítható.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Sanchez638
addikt
-
Gargouille
őstag
Ezek például Windows rds környezetben használatosak, ahol a felhasználók csak arra használják a fizikai gépüket, hogy rdp-vel (távoli asztal) kapcsolódjanak a munkamenetükhöz vagy virtuális gépükhöz mivel azon dolgoznak. Sok helyen üzemel így az IT és számtalan előnye van, igaz viszont, hogy van olyan munkakör vagy környezet is ahol ez nem szerencsés megoldás. De ez csak egy példa a vékonykliensek felhasználására.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Gargouille #3 üzenetére
Én is erre gondoltam. Pár éve még az is érv volt, hogy nem kell megvenni mindenkinek a drága, erős gépeket az irodákba, de ma már egy olcsó gép is bőven elég irodai munkára, miközben többszöröse a sebessége a pár évvel ezelőttinek. Szóval általános irodai felhasználásra nincs értelme, csak ahol eleve központosítani akarják a munkát és minél jobban lezárni.
Ma egy vékony klienst én úgy tudnék elképzelni, hogy megfelelő hálón keresztül csak streamelik a virtuális desktopokat a monitorra és csak egy kis dobozka kell, ami leküldi a streamet és fel az beviteli perifériák kommunikációját. Tehát nem kellene a kliensbe se cpu, se ram, se háttértár. Dobozka, 1-2 HDMI, 2-3 db USB port, gigabites lan.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Gargouille
őstag
Nem is az áráról van szó, nem ez a fő szempont. Rendszergazdai oldalról nagyságrendekkel egyszerűbb kezelni egy ilyen vékonyklienses terminal szerver környezetet mint ha teljes értékű munkaállomásokat használnának. Nyilván egy ötfős kis irodánál mindegy, de ahol több száz vagy ezer gépet kell üzemeltetni ott hatalmas előnye van. Biztonsági szempontból is sokkal előnyösebb lehet.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
kekegsm
őstag
"Ma egy vékony klienst én úgy tudnék elképzelni, hogy megfelelő hálón keresztül csak streamelik a virtuális desktopokat a monitorra és csak egy kis dobozka kell, ami leküldi a streamet és fel az beviteli perifériák kommunikációját."
Erre találták fel a vékonyklienseket, nem értem az eszmefuttatásod. Senki sem akarja ezeket PCként hasznosítani.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Feruendios
tag
Igen minden egyes alaklommal amikor Jucika 12 évig vár mire add nekem egy iktatási számot az önkormányzaton érzem milyen hatalmas áldás a vékonykliensek használata.
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
Tigerclaw
nagyúr
"A takarékos Celeron és SSD mellé egy foglalatba 4 vagy 8 GB DDR4 memória kerülhet."
Ez egy komplett PC.
Én valami olyanra gondoltam, ami csak streamel 1-2 kijelzőnyi adatot és visszaküldi a billentyűzet és egér output-ot, illetve még lenne egy adatcsatorna pendrive-ok számára. Semmi PC, semmi komolyabb OS. A virtuális PC-t a kiszolgáló definiálja neki a kért teljesítménnyel, memória és tár hozzáféréssel.
Szóval valami KVM Switch szerű dolog lenne virtuális PC megvalósítással.
-
törölt tag
válasz Feruendios #7 üzenetére
2008-ban komplett fejlesztést pakolt egy multi vékonykliensekre. CAD és ami egyéb kell. Soha nem éreztünk röccenést se.
-
NandoXXL
senior tag
válasz Feruendios #7 üzenetére
Ha ennyire nem értesz hozzá, ne csinálj bolondot magadból. Kérdésként ok lenne. Nem, semmi köze a kliensgépnek a problémádhoz.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest