Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Mindjárt jön az ügyeletes fehér billzet fetisiszta, aztán megmondja a frankót, hogy miért kell ez a billzet a népnek, mint egy falat kenyér.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
imibogyo
veterán
De legalább már megjött a fekete bill fetisiszta, aki meg megmondja a frankót, hogy miért nem kell... Legalábbis sugallja...
Soha nem értettem, hogy miért olyan marha nehéz felfogni, hogy nem egyformák az emberek ízlései, nem egyformák a vágyaik, nem egyformák az anyagi lehetőségeik, nem egyforma a látásuk és sorolhatnánk a végtelenségig, hogy mi mindenük nem egyforma még. Én is jobban látom este a fehér alapon fekete (sötét szürke) betűket. Persze egy világítós eszköznél már mindegy (most azt nyúzok és fekete színű), de ettől függetlenül én is inkább választok világos alapú beviteli eszközt, mint sötétet. Ezek szerint akkor már fetisiszta vagyok??? Érdekes gondolkodás. Mondjuk az RGB-s háttérvilágítás, már inkább a falat kenyér kategória.
-
htc07
addikt
érdekes, eszembe sem jutott a 90-es évek óta, hogy fehérben is lehet billentyűzetet gyártani
(#3) imibogyo hagyd, ez őket egy furcsa elégedettséggel tölti el.
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
Elég csecse, blokkolnám
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Nekem is fehér billentyűzetem van a Mac-hez és sokkal jobb, mint a fekete volt a PC-hez. Jobban látható, aluval kombinálva elegánsabb is és kevésbé koszolódik, nem fényesedik. És szuper lapos. Kár, hogy PC-s verzióból, magyar kiosztással ritka az ilyen kialakítású. Vagyis én eddig csak egyet találtam, de az sem győzött meg 100%-ban...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
imibogyo
veterán
-
nyunyu
félisten
Tudjátok jól, hogy utálom a fekete billzeteket, mert általában annyira vékony (az izzadság hatására elszíneződő) felirat rajtuk, hogy nappal is nehezen olvashatóak, nem hogy este, kevés fénynél.
Ennek kiküszöbölésére találták fel a nagyokosok a háttérvilágítós billzeteket.
Viszont azoknak van egy olyan jó tulajdonságuk, hogy kikapcsolt háttérvilágítással fekete alapon szürke rajtuk a felirat -> még olvashatatlanabb, mint egy sima fekete billzet, nappal is járatni kell a világítását, hogy el tudd olvasni. Éjszaka persze jobb, mint az alap fekete billzet.
Na most képzeld el ugyanezt fehérben.
Kikapcsolva fehér alapon nem elég sötét felirat?
Bekapcsolva fehér alapon világos piros/zöld/kék/hupilila/amitakarsz felirat?Vajon melyik állapotában lesz olvasható? Egyikben sem?
[szerk:]Előzőleg linkelt kupakos képhez: nyilván ennél fehércsokis bevonót használnak, nem étcsokisat.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Így már érthető. Nekem is világítós a bill és fekete alapon halvány-szürke gombokkal rendelkezik. Lényegében már félhomályban is olvashatatlan a világítás nélkül.
Az én kedvenc bill.-em mind a mai napig a SUN kliensgépekhez adott példány (legalábbis én egy ilyen géptől örököltem). Beépített USB HUB (3 darab usb aljzat, kettőbe ment a világítás a harmadikba a pendrive), mechanikus felépítés stb... Sajnos két hete feladta a harcot a numerikus rész (ami nekem kell), ezért lett ez a fekete "csoda" véve, de azóta anyukám minden nap csuklik. De már úton van az utánpótlás külföldről.
Ilyen volt egyébként:
-
Politikailag korrekt, azaz pepita billentyűzet mikor lesz?
A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.
-
nyunyu
félisten
Mivel a cikkben szereplő videót megnézve nem tudtam eldönteni, hogy sírjak (mert Kailh (ráadásul kék), mert unicorn vomit, mert mártogatós ABS, mert stb...), vagy röhögjek a sehogyan sem olvasható feliratokon, így inkább nem tettem szmájlit.
Pedig alapvetően a világos billzeteket szeretem, de akkora sokkot kaptam a látványtól, hogy inkább elvonultam billzetkábelt pucolni.
Mindenesetre a fő célközönség koreai kamasz gamerek két kézzel fognak kapkodni utána. (RGB! Kék kapcsoló!)
-
nyunyu
félisten
Honnan loptad azt a Sun Type5C-t???
Meg milyen adapterrel megy PCn?Eredetileg ezeket nem lehetett PCre kötni, mivel a Sun saját soros portján kommunikáltak.
[szerk:]Ja, hogy ez a kettővel későbbi USBs Type 7?
Ami megint ugyanolyan szögletes, meg messziről úgy néz, mint a Type 5[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
Fehér monitor, fehér számítógép ház, fehér billentyűzet. Nem ismerős ez valahonnan? Ja, de! INNEN JÖTTÜNK!
Kéne valami zsíros anyag, ami megszilárdul a levegőn és fényes felületet képez, valahonnan délnyugat európából!
Ha esetleg egy nehéz tárgy alá hengeres testeket tennénk, akkor könnyebb lenne odébbhelyezni.
Azt próbáltátok már, hogy a nyers húst tűzzel hozzátok szoros kapcsolatba? Mintha könnyebb lenne elfogyasztani, és az íze is más lesz!
Nem láttatok valamerre egy mamut csordát?Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
nyunyu
félisten
Politikailag korrekt, azaz pepita billentyűzet mikor lesz?
Arról már vagy 20 éve leszoktak.
Azóta vagy kaukázusi, vagy néger létezik, de utóbbi 5(-10?) évben a populáció nagyon eltolódott az utóbbiak irányába, előbbieket nagyítóval kell keresni a boltok polcán.
[ Szerkesztve ]
-
8th
őstag
Kár, hogy még nem kapni. Állítva elmenne karácsonyfának is.
-
Dr.FantastiK
őstag
nekem tetszik.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
vlevi
nagyúr
Van. A Genius olyanokat gyárt. Vagy te nem a kékosztrigás színezésre gondoltál?
Pepitára megvan a megoldás, veszel mindkét zalmannbol egyet, és összecserélgeted a gombokat.
Amúgy szerintem is jobb a fehér bill.
Igaz, mondják rá, hogy koszolódik, meg sárgul, ami sajnos igaz, de egy fehér billentyűzeten még a monitor fényénél is tökéletesen o!vasható minden felirat. Ellenben egy feketén, főleg, ha vacakul van felmatricázva (mint pl a logitech), akkor, ha ráesik egy kis fény, akkor a fekete billentyű is fénylik, és a szar matrica is, ergo semmit nem látni rajta, nappal sem.
Ésakkor okosok, mjnt pl. a Microsoft erre még rátesznek egy lapáttal, hogy a funkciőbillentyűkre sötétkékkel írják rá a feliratot.
Régesrégen, még a 90-es években, amikor a fehér billentyűzeteken szürkék voltak a tab, enter, home, end, satöbbi, az vol ám a jó vilag[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Szép-szép a fehér! Tengerkék nincs?
AMD Ryzen 5 5600 | Gigabyte B550 Aorus Elite V2 | Gigabyte GeForce RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X 8G | 32GB 3200MHz CL16 Crucial Gaming White | Kingston A2000 500GB | Kingston NV2 2TB M.2 | EVGA GS650W | Fractal Design Define 7 | 24MP59G-P | Mugen 5 Rev. B.| 4db NB-eLoop B12-PS |
-
ribizly
veterán
Igen, azok a régi idők jók voltak. Azért ma is találni még jó minőségű, retro feeling-es cuccokat, csak bírd megfizetni.
Egyik sráccal üzletelnem anno és kiderült felújít régi IBM billentyűzeteket. Mekkora királyság, nem? Az, csak amikor az áráról kezdtünk el beszélni, akkor igen csak elkerekedett a szemem.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
nyunyu
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
nagyúr
Ezt a lengyel piacon kukázták?
-
Allien
veterán
Aztatat nem értem, hogy blue switch, amikor az KIFEJEZETTEN "gépíráshoz" ajánlott. Relative hangos kattanással "jelzi" a leütést.
Valszeg, ezek is kínából hozzák, és át címkézik, mert valahogy ott látom legtöbbször a kék gombos "gammer" billeket:
[link]
Igaz, ebből van fekete-fehér mellett PIROS is!De miért erőltetik azt a nyomi blue switch gombokat?
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
kromatika
veterán
tetszik.Jól néz ki.
-
Enton
addikt
Nyomkodnám mindkettőt.
Hol és mennyiért, ha nem extrémdrága akkor simán kell, de leginkább az alsó, az nagyon szép árnyalatos kék.
Világítás nelkül meg meglehet lenni, gépelgetni és játszani is megy már vakon, ritkán lesem mit akarok ütni, reflexből megvannak már az alapgombok mindenhez kb.
De corsairt ilyen num nelkulit tuti veszek hamarost, hacsak ez a féle kékek nem is lesznek/nagyon drágák."mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
SunMount3r
nagyúr
Hasonló véleményen vagyok a fekete bill.-zetekkel kapcsolatban. Ilyen fehérből azonban még jöhetne több is, de gyanítom, hogy egyhamar még nem lesz (újra) trend. Olcsóbban, nekem ollós is jó, nem fizetek 30-40K-t egy billentyűzetért. Amíg ilyen nincs, addig sajnos marad valami világítós a feketék közül.
Egyébként egy drágaszág,
sajna annak idején az blokkolta, hogy megvegyem, mert állítólag nem volt Win kompatibilis...
-
ceia
őstag
Hát ez így nem valami jó, ahogy világít. Én nem látnám rendesen. Ha már világítós, a fekete jobb. Pedig én is a világost preferálom, nekem ilyen van
és annyira szeretem, hogy vettem belőle a vaterán 3db feketét tartaléknak, (1.500ft) ha elromlana, azokból rakom át a belét. Hosszú évekre biztosítottam, hogy ilyenem lehessen. Amit használok, már 6 éves és még tip top. Meg kell világítani lámpával és úgy még szép is este, nem egy nagy sötét paca az asztalon. Sajnos kis hazánk a fekete perifériák mekkája. (hm inkább temetője)[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
imibogyo
veterán
Így van Type7-es USB-s és ami szerintem ma már ritkaság, hogy magyar kiosztású. Egyedül hosszú "i" nincs rajta, de ugye ezt egy "Alt Gr + j" megoldotta. Ami most van úton az viszont már angol lesz, mert magyart sehol sem találtam, de mivel a gombok csereszabatosak lesznek, így ez nem olyan nagy probléma.
[ Szerkesztve ]
-
totron
őstag
Kicsit Altrixos, kicsit IBM Model M-es, mindenesetre egy ÉnKicsiPónim arrafelé légügetett épp és elbotlott a billentyűsor felett pont, mivel ijedtében be is pisilt, fluoreszkálnak is a színek.
De marhajó nyunyu ez a türkiz társulás. Na itt kezdődik valahol a jóság (meg a drágaság). -
nyunyu
félisten
De marhajó nyunyu ez a türkiz társulás. Na itt kezdődik valahol a jóság (meg a drágaság).
Régebben jobban odafigyeltek a dizájnra, nem az olcsó gyárthatóság+hányjunk bele minél több RGB LEDet volt a divat.
Billzetbuzériában nálam jobban elhivatottak meg hajlamosak új kupakszetteket tervezni régi ikonikus számítógépek/billzetek mintájára. (Emlegettük párszor már a billzet topikban a Dolch PAC486-ot, SGI Granite-ot, Olivetti billzetet, stb.)
A türkiz szett az egy hetvenes évek végén létezett gépcsalád billzetéről lett mintázva.
(iMac leülhet, egyes.)
Most veszem észre, hogy ennek a Dasher gépnek a mod gombjai voltak világosak, alfák meg a sötétebb kék színűek.
Előbbi hozzászólásban az inverz sémát szúrtam be, ami Dancer fedőnéven fut.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
vlevi
nagyúr
Nem. Ez egy nagyon régi, évek óta nem forgalmazott deluxe 250. Nekem Internet 350 néven volt, ami ugyanez, kiegészítve pár multimedia gombbal.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
K120/200-ból már nem gyártottak világosat.
Előtte (Value/)Deluxe 250/Internet 350-ből még volt világos.
-
enté
csendes tag
Egyértelműen látványosak, de alapvetően elhibázottak ezek a világítós billentyűzetek. Az összesen azonos intenzitású fény jön át a lemart betűkön és a billentyűk között. Sőt, utóbbi esetben még több is, mert még az a kevés műanyag sincs, ami tompíthatná. Röviden, egy ergonómiai rémálom. Miközben ezerrel dolgozik az ipar a természetes papír láthatóságát utánzó OLED kijelzőn, az ilyen billentyűzetekkel pont az ellenkező irányba mozog. Ezek a billentyűzetek egységnyi felületen nagyobb fényerővel működnek, mint egy LED monitor, a réseken szinte szúrófény jön ki. Volt klasszik IBM billentyűzetem, ami úgy ahogy elment. Aztán váltani kellett, mert kizárólag feketét lehetett kapni. Idővel kifényesedett, a fekete is fehéren csillant, a vékony fehér karakterek elvesztek. Aztán kijött a K310, ahol csak a billentyűk fehérek, illik a fekete gépházhoz is. A feliratozás megfelelő méretű és átgondoltan egyszerű (nem sci-fi betűtípus), a felület védőréteggel ellátott. Kopása nulla, az anyag sem sárgul. A fekete alap miatt megvan a kontraszt, hogy a billentyűk kevesebb fénynél is határozottan elkülönüljenek, nincs szükség a szemet fárasztó világításra. A moshatóság az utolsó szempont, de a szigetes kialakítás miatt a kosz egyszerűen kifújható. Talán nem véletlen, hogy a könyveket sem fekete papírra nyomják fehér tintával. Próbáljatok meg egy trendi magazinban két oldalt inverzben olvasni, netán háttérvilágítással. Egyébként a fekete háttéren megjelenő betűnek kövérebbnek kell lennie a megfelelő láthatósághoz, mint a fehér alapon lévő feketének. De ezzel szükségszerűen növelni kell a méretét is, mert a túl kis méretű kövér betű szintén nehezen olvasható. Nem ártana, ha a billentyűzeteket ergonómusok és tipográfusok terveznék, nem pedig a marketingesek és a beszállítók ügynökei.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ami óta megjelentek nem bírom ezeket a fekete perifériákat, fogalmam sincs mi váltotta ezt ki. Billentyűzeteknél meg extra marhaság. Loginál ma már az sincs, csak a K400+, ami meg túl kicsi a rendes gépeléshez (és ráadásul fél-szigetes). All-in-One-om van mindennapos használatra és muszáj a hosszabb doksi gépeléshez is ezt használnom. A notim bill.-zete fél-szigetes, ami e lehető legrosszabb kialakítás, ezen tapad meg a legjobban a por és a gépelési érzet sem az igazi. Nem tudom, lehet a lapos billentyűk miatt van, de a hagyományosan "magas" billentyűkkel ellátott mezei Chicony-mon (ez még szürke és PS/2-es
) jobban megy a gépelés, kevesebb az elütött karakter. Most egy 10K körüli világítóson gondolkodtam, de lehet inkább veszek egy fehér Cherry-t ennyiért, bár az is lapos billentyűs, normál kialakításúból, viszont már csak elvétve akad egy-két noname fehérben...
[ Szerkesztve ]
-
totron
őstag
válasz
SunMount3r #45 üzenetére
Milyen az a félszigetes? Egyébként van félmagas kialakítású billencs is, márkát most ne kérdezz, de fellelhető. Rövidebb úton jár.
-
ceia
őstag
Megelőztek, tényleg Deluxe 250, ennek az utódja a K120. Sajnos az már nem lett ilyen jó, kisebb, laposabb. Én tőle vettem 3db feketét alkatrésznek a fehérhez
Nekem már meg van oldva sokáig, mit püföljek.. Akit nem zavar a fekete, annak jó vétel lehet. Lenyomható rajta több billentyű is egyszerre, pont azok is, amiket én használok játékokban.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
vlevi
nagyúr
" utódja a K120"
Sajnos a K120, és a hasonlóképen készülő rendelkező logi billentyűzetek a nyomába sem érhetnek a Delux250-nek. Irtózatosan gagyi alapanyagokból csinálják, a betűk hónapok alatt lekopnak, a kollégám már kikaparta a műanyagot a kurzormozgató gombok felett, ésatöbi, ésatöbbi. A Hama, Trust jobbakat csinál, mint a Logi K120, vagy K270 -
ceia
őstag
Melóhelyen van K120, és tényleg nem valami jó. Van Dell SK-8115 is, az viszont nagyon jó, nekem mindig nagyon teszett. Persze van rendes Enterrel is, és létezik fehérben is, de már olyan ritka, hogy még a gugli sem talál! Csak ezt a szürkét találtam. Figyelni kell pl. a Vaterát, én most vettem újszerű fehér Deluxe 250-et, már van 2db fehér + 3db fekete.
Hoppá, ez talán fehér..
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
Új hozzászólás Aktív témák
ph A ZM-K900M White Edition lényegében csak a kinézet tekintetében különbözik az eredeti modelltől.
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs