Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz modulus #3129 üzenetére

    Az esküvő egy egészen más ipar.
    Amikor van hogy egyetlen képen fél napokat lehet elszöszölni, hogy az olyan legyen amilyen. De maga az utómunka és annak milyensége is sokszor erősen ihlet, hangulat, kedv stb kérdése. Ott nem érvényesül a csukott szemmel is megcsinálom pikpak mert akkora a rutinom már. Nyilván azért ez stílus függő is.
    És mindemellett benne van az is, hogy egy igazán elfoglalt esküvő fotós, ha minden hétvégén csinál pár ezer leválogatandó és megszerkesztendő lakodalom felvételt, és mellé pár száz komolyabban retusálandó kreatív páros képet, az mennyi időt emészt föl. A kreatívra ráadásul ma már egyre jellemzőbb , hogy plusz egy külön nap. És akkor még fotókönyv, slideshow, képek nagyítása, keretezése stb... Ne adj isten van még családja és magánélete is mellé. Szóval a nagyon max 1 hónap így már simán lesz átlag egy hónap. ;)
    Az általad említett hármas egyáltalán nem igaz rá. A legjobb fotósoknál abból csak egy igaz valamelyest a jól. De az viszont nem csak jól, hanem a lehető legjobban.
    Olcsó és jó fotós gyakorlatilag nincs, akármennyi idő alatt is csinálja meg a képeket. Esetleg egy pályakezdő, de igazán tehetséges fotós lehet ilyen.
    Olcsó és gyors van, de az a fentebb viccből linkelt kategória.
    Jó és gyors az még úgy ahogy lehetséges, ha pl nem az esküvőzés az elsődleges bevételi forrása, vagy ha nincsenek anyagi szükségletei csak szerelemből űzi.
    A szakma legjobbjai, akik komolyan gondolják a hivatásuk, drágák, lassúak de kimagaslóan jók.

Új hozzászólás Aktív témák