Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
egész baráti ára van kérdés hogy itthon is elérhető-e ennyiért
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Kom-ancs
tag
Tényleg elfogadható ára van!Erre lecserélném a DMC-TZ4-emet szívesen
...van egy lassú de ugrik a cd.
-
PRO-peller
senior tag
Egy spéci EVF tenné használhatóbbá, mint az érintésérzékeny kijelző.
-
erdoke
titán
-
Mercutio_
félisten
válasz PRO-peller #3 üzenetére
Azt G3-nak hívják jobb a szenzora, van vakusaruja is, cserébe nagyobb és picit drágább.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arn
félisten
válasz Mr.Csizmás #1 üzenetére
olympus szerint 500 dollar = 140000 huf (1 dollar = 280 ft) itt nemtom, hogy lehet kalkulalni, de tuti nem annyi lesz.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
kisza25
félisten
válasz lsebestyen #7 üzenetére
tudod ez IT valuta váltásmódban ennyi
Eladó használt téligumik 4db Hankok Winter icept evo2 215/60 r16 99H DOT3120 Ár:39,9eFt!
-
Zso2
őstag
Ügyes kis gép, és az árát sem rontották el..
Nem tudom még mindíg úgy vagyok ,hogy nem állnék be a sorba azok mögé akik ekkora lencsékkel járkálnak az utcán ( ez most nagyon divat lett ,még az állatkertben is minden 2. embernek ott lóg a nyakában ezek a kilós cuccok )
Maradok a kompaktknál ,azokkal sem maradok le semmiről.Adelante ALONSO - Forza Ferrari | BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
-
arn
félisten
válasz lsebestyen #7 üzenetére
roviden az usaban 500 dollarba kerulo olympus gepet nalunk 140000ert adjak.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Ijk
nagyúr
Elég groteszk látványt nyújt ez a kis váz azzal a kitobival. Túlzás már ez az egész.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Gergő_
őstag
tényleg ritkaronda lett, akkor inkább gf2 vakupapuccsal
-
SpongyaBob
veterán
válasz PRO-peller #16 üzenetére
Jó kis gépek igen, de számodra valszeg túl zajosak és elég kompaktos a dinamikatartomány is, ahogy ezt több helyen is említetted már
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
nord_
veterán
[ Szerkesztve ]
-
htibi20
csendes tag
Über csúnya ,de az ár sztem baráti
-
hibavissza
veterán
nekem három dolog hiányzik róla. ha ezeket megkapná über faxa masina lenne. 1, TTL optikai kereső 2, kihajtható lcd 3, jó nagy markolat.....ezen az áron
-
Degeczi
nagyúr
válasz hibavissza #24 üzenetére
TTL optikai keresőt m4/3-ba mégis hogyan?
az egész rendszer arról szól, h minimálisra csökkentették a bázistávolságot = lehetetlen oda prizmát vagy tükröt beerőszakolni... -
arn
félisten
nekem a vazmeret szimpi, csak eppen ilyen obimerettel ertelmetlen vagy kompakt, vagy slr.
-
Mercutio_
félisten
Ekkora vázméret mellett a palacsintákon kívül minden obi bazinagynak tűnik még a 25/1.4-es Leica is.
Az a bibi inkább ezzel a vázzal, hogy ugyanaz a lassan 3 éve reszelgetett 12MP-s szenzor van benne ami a G1-el mutatkozott be, csak a köré rakott elektronika/proci és a képfeldolgozó rutinok, AA-szűrő amit fejlesztettek. A G3 szenzorával lenne ütős kis gyösz, így inkább csak "hozták a kötelezőt" érzésem van.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Geri Bátyó
addikt
Nagyon szép, nagyon jó, de ezt az egész kategóriát úgy ahogy van, nem értem.
Minek egy kompakt vázra cserélhető objektív? Hogyha ilyesmire vágyok amatőrként, veszek egy belépő szintű DSLR-t (Nikon D3000, Canon EOS 1000D 100-110K) és nem járok rosszabbul vele. Ha kis rugalmasság kell, ott vannak az ultrazoom gépek, ha meg az sem, akkor a kompaktok.
Kicsit olyan, mint egy 10MP-es kamera egy telefonba. Fölösleges, de lehet villogni vele.Ha nem így lenne, világosítsatok fel, mert tényleg nem látom semmi értelmét.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
madgie
titán
válasz Geri Bátyó #28 üzenetére
Mélységélesség mond valamit? Hordozható méret? Felesleges tükörcsattogás kikerülése aka azt látod a keresőben, ami a képen lesz (ebből következően normális sebességű kontraszt AF)?
Fordítsuk meg a kérdésed: miért venne bárki is kompromisszumos, kicsi belépő szintű tükrös gépet, mikor ugyanazt a képminőséget megkapja kisebb méretben, kevesebb mechanikai hibaforrással? A hétvégén az öcsém ébresztett este 11-kor, hogy nem megy az Oly E-330-ban az autofókusz, mit csináljon (bulifotós a srác). Na, öcsi, ugorj le a mirrorless gépemért, ott menni fog az AF. Másnap meg negyed óráig tisztogattam a gépét, mert valami piszok került az AF szenzorokhoz. Tükrös átok, előfordul.
-
PRO-peller
senior tag
válasz SpongyaBob #19 üzenetére
Jó fej vagy! Ámbár hiába próbálsz ellentmondásba keverni. Ez a gép is zajosabb az aps-c nél. De a szolgáltatásai terén többet nyújt, mint 1 belépő dslr mindezt kisebb méretben. Ezért van az, h nekem a kompakt kell gyengébb képpel, mint a dslr a nagyobb súllyal. Vmi csúnyát írtam korábban? De örülök a kitüntető figyelmednek. És köszi!
-
Geri Bátyó
addikt
Aláírom, hogy kevesebb a hibaforrás, ebben igazad van, de a hordozható méretet az objektív erősen rontja. Igaz, a váz jelentősen kisebb. Még most is azt mondom, hogy akkor már egy ultrazoom.
A mélységélességet viszont nem egészen értem. DSLR-nél beállítás kérdése. Kis rekesznyílás, nagyobb mélységélesség. Persze lehet, hogy tévedek, még csak most ismerkedem a fotózással (mármint ezen a szinten) és a gépemmel.Ezért is kérdeztem, hogy miért jó, de egyelőre nem tudtál meggyőzni.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
FEDman
addikt
válasz Geri Bátyó #28 üzenetére
Kompaktokkal, meg pláne telefonokkal párhuzamot vonni egy olyan géppel, amiből ilyen képek potyognak ki, hát hogy is mondjam..
-
hegyimorc
senior tag
válasz Geri Bátyó #31 üzenetére
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
madgie
titán
Jaja, gondoltam, hogy a mélységélesség félreértelmezhető. Úgy értettem, hogy kompakton faltól falig éles minden, tükrösön ugyan már nem, de az nagyobb méretű. Most a GH1-gyel + 2-3 objektívvel egy mezei szimatszatyor méretű oldaltáskával rohangálok, annak idején a tükrös cuccom kábé ennyi objektívvel egy Lowepro Nova 3-4-ben fért el.
Egyébként nem akarlak meggyőzni, felőlem mindenki azt vesz, amit akar. Nekem nem hiányzik már egy cseppet sem a tükrös, pedig 2004-től 2009-ig csak azt használtam (öt típust).
-
FEDman
addikt
A mélységélesség az objektíven és a szenzor méretén múlik. Az átlagos kompaktokban olyan pici szenzor van, hogy gyakorlatilag esélytelen a DSLR szintű kis mélységélesség elérése.
A GF3-ban ezzel szemben lényegesen nagyobb szenzor van. Gyakorlatilag ugyanaz az érzékelő van ebben a kis Panában, mint az Olympus E5-ben. -
hegyimorc
senior tag
Én is sokáig vártam a Nikonra, de meguntam. Egyébként is, mit tudnék használni?
Objektíveket nem, mert nem lesznek kompatibilisek illetve amennyire igen, annyira most is azok a m4/3 vázzal :-)
A vaku lehetne érdekes, de elég volt egyszer rátenni a GF1-re az SB-800-at, hogy lássam, még viccnek is rossz. (Egyékbként tudnak együtt dolgozni)
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
Mélységélességnél arra utalt madgie, hogy kompaktnál ha akarsz se tudsz a kis szenzor miatt kis mélységélességet elérni, ilyen képről ott ne is álmond míg ez EVIL vázaknál minden gond nélkül megvalósítható.
Méretben és főleg súlyban egy belépő DSLR+utazózoom és ugyanez pl. m4/3-ban nem kicsit más kategória
És ezek a gépek messze jobb képet csinálnak mint az ultrazoomok még ilyen átfogású obival is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Geri Bátyó
addikt
FEDman: Félreértettél! Nem párhuzamot vontam a kompaktokkal és telefonokkal, csak a különböző igényszinteket említettem.
hegyimorc: Na, ezt nem tudtam! Jelentős különbség! De felmerül bennem, hogy képminőségben nincs-e eltérés a két obi között. Elvégre minek ekkora, ha fele méretben is meg lehet oldani?
madgie: Kezdem érteni. Csak arról kellet hogy meggyőzzetek, hogy van létjogosultsága ennek a kategóriának.
kedves mindenki: Köszönöm a felhomályosítást! Már értem, hogy mi szükség lehet egy ilyen gépre. Ultrazoomnál nagyobb rugalmasság a cserélhető obi miatt. Nem csak a váz, hanem az obi is kisebb, így könnyebben szállítható. DSLR-hez hasonló képminőség és kevesebb hibaforrás. Hogyha valamit kihagytam volna, szóljatok!
-
hegyimorc
senior tag
válasz Geri Bátyó #39 üzenetére
"Elvégre minek ekkora, ha fele méretben is meg lehet oldani?"
4/3-ra nem lehet fele méretben megoldani!
A tükörnélküli rendszereknek nem az az előnye a DSLR-hez képest, hogy a váz kicsi, hanem az, hogy lehet hozzájuk pici (és könnyű) objektíveket tervezni, mert a tükör elhagyása miatt sokkal közelebb lehetnek az érzékelőhöz.
-
madgie
titán
válasz Geri Bátyó #39 üzenetére
Kisebb bázistávolság, kisebb objektívek, főleg nagylátószög esetén.
Szerk: hegyimorc megelőzött
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
válasz PRO-peller #30 üzenetére
Ez a gép is zajosabb az aps-c nél.
Manapság mindenki rohangáló négereket fotóz sötét alagútban és méteres posztereken nézegeti az elkészült képet? Vagy a megapixel mánia után az izó-csillió az új őrület? -
hegyimorc
senior tag
Ha egyszer lesz a Nikonnak is mikro rendszere, az első ami érdekelni fog, az, hogy tudja-e a nagysebességű vakuszinkront. Ha nem, akkor ugyanúgy nem fog érdekelni, mint most az, hogy mennyiért vehetnék pana vakut.
Egyelőre ha valahová elviszem a két SB-800-at, akkor már nem a "kicsi könnyű" szetről beszélünk, olyankor már Nikon váz, Nikon obik.
-
Geri Bátyó
addikt
hegyimorc, madgie: Most már ezt is értem. Nem azért kisebb az obi, mert esetleg valamit "kispóroltak" belőle, hanem azért, mert egész másképp kell megtervezni, a két rendszer eltérő tulajdonságai miatt!
Még egyszer köszönöm a felvilágosításokat! Már egész más szemmel nézem ezt a kategóriát.
Igaz, jelenleg elégedett vagyok az 500D-vel. Régi vágyam teljesült, hogy ezt meg tudtam venni."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
FEDman
addikt
válasz Geri Bátyó #47 üzenetére
Pontosan, bizonyos obik tervezését megbonyolítja a tükörakna megléte, ami aztán végül nagyobb méretet eredményez. Ez mindig is így volt, itt van például ez a két öreg Nikon, mindkettőn azonos teljesítményű 50/2-es objektív van. A különbség itt is csak annyi, hogy a távmérősben nincs tükör és emiatt kisebbre meg tudták tervezni ugyanazt az objektívet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Path of Exile (ARPG)
- TCL LCD és LED TV-k
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- PlayStation 5
- Yettel topik
- EAFC 25