Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sz.Péter

  tag

  válasz Daywalker #4 üzenetére

  Én is gondolkoztam rajta,hogy csinálok,egy jó kis(nagy) házat magamnak,lehet rendelés is lenne belőle,de akkor nagyon elvoltam havazva melóval,és tény,hogy nagyon munka,és pénz igényes.Igaz én full aluval csinálnám,de rozsdamentes,sőt réz profilból is megoldható.A jó itthoni szakisághoz meg annyit,hogy pár hete jöttem haza Mannheimböl ahol 18T-súlyú reaktor hőtőt,és alu és réz áramvezetőket hegesztettem 20000A-ig,főleg az ABB,és Siemensnek,és az ott helybenlévő BASF-nek.Itthon "csak " a Lufthansa Techniknek készítettünk egyedi szerelőállványokat amiről pl a hajtóműveket veszik le,de ez is csak egy pl amit az utóbbi 30évben dolgom volt.Ettől függetlenül kilehet ezt olcsóbban hozni,korrektül,és igényesen.Ha vkit érdekel keressen:).Szeretem az ilyen kreatív dolgokat.

 • Aprósólyom

  őstag

  válasz Daywalker #4 üzenetére

  Látom neked is megvan a tapasztalatod. A magyar rögvalóság. Sajnos az is hozzájárul, hogy az emberek átcseszhetőek. A másik, hogy, ki is lehet penderíteni őket a lakásból/házból, ha észreveszünk valami simlisséget, nem kell őket elviselni. Sajnos, a szakunkát nagyon tönkre tette az ország, közös erővel. Én a mai fejemmel eltüzelném a diplomám és szakmunkát tanulnék és mennék olyan országba ahol becsülete van. Nem jön be nekem ez a számítógép előtt ülős, diplomás élet.... vagy rossz szakmát választottam. :)

  Amúgy erről a számítógép házról annyi jut eszembe, hogy a nagy unalmukban egyesek nem tudják mire elverni a pénzt, és értelmetlen, túlárazott gyártási hulladékot állítanak elő, mely minden szempontból mellőzi a célszerűséget és az optimalizáltságot. Kb. annyira látom célszerűnek ezt a házat, mintha egy ember kettő helyett 4 vagy több lábbal születne... (kettőnél se több se kevesebb nem kell.) Ha esetleg csupa újra felhasznált hulladékból készülne, akkor elismerően biccentenék. De nem. :U

  Kicsit beleolvasva a cikkbe... csak némi Alumíniumot tartalmaz? Főleg acélt? 1300EUR-ért? Még csak különleges technológiát sem használtak, hacsak nem az edzett üveget vesszük annak. De az sem drága ekkora méretben. Extrudált fémvázat el tudnék képzelni... Esetleg üvegszálas/karbonszálas vázat ennyiért.

  [ Szerkesztve ]

 • zetor2000

  aktív tag

  válasz Daywalker #4 üzenetére

  Szerintem nem lehetetlen az, hogy találj egy hazai iparost, aki rendesen dolgozik neked. Csak meg kell fizetni. A probléma itt szerintem az, hogy az inwin nem egyet fog csinálni ebből, hanem pár10-100 példányt, és nem szakemberrel hegesztet, hanem ipari robottal. A hazai gyártás egyedi, ott azt kell kifizetni, hogy van -jóértelemben- Pistabá, aki tud rendesen hegeszteni, és neki drága az óradíja.
  Vizesvágós gyerekek is vannak, itt a fórumon is lehet találni. Adsz neki AutoCad rajzot, azt pár nap alatt hozza a postás a kész terméked. Rajzokat meg találsz a neten, hogy mi mekkora.
  Szerintem.

  "Tűzoltó, csavart tűzoltó vagyok"... ©Google Translator

 • Indy69

  aktív tag

  válasz Daywalker #4 üzenetére

  :K Teljesen igazad van, Én egyszer csináltam egy brazos laphoz egy fekvő házat rétegelt lemez volt az alap és szálcsiszolt dekorral vontam be ,hát tervezgettem meg modelleztem napokig meg kb 30 h ment rá mire kész lett ,de magamnak csináltam mert volt időm ,manapság már nem lenne,ha meg más csinálja azt ki kell fizetni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák