- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Threadripper X3D-vel?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
-
PROHARDVER!
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomba
senior tag
Android runtime már 10.0 óta van az OS-ben. (ugye playbookra is lehet akár telepíteni, pedig az meg korábbi - bár nem BB10 - OS).
Szóval android runtime van. A megjelenés óta elérhető skype is (bár nativan telepíted) android port ami használja az android futtató környezetet. És ez az összes többi portolt appal is így van ami nem full natív lett megirva (pl booking.com).
Szóval nem a megléte/hianya az android runtimenak az ami befolyásolja, hogy a 10.2.1 alatt telepíteni lehet apk-bol, hanem az android runtime verziója.Ép hardverben ép szoftver
-
dishrz
csendes tag
válasz fluidpwn #8795 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Sokat vacillálok a Lumia 920 és Z10 között, de nem tudom mivel tudna többet nyújtani a 920, mint a Z10. Fullos offline térkép persze hatalmas plusz, de nagyjából ennyivel ki is merült. Ami az alkalmazásokat illeti, nem fogok 12341 féle fingós/lézerkardos/cigitekerős appot felrakni, játszani sem fogok a telefonon. Mivel most is külföldön tanulok és elég sokat utazok jó lenne egy olyan program BB-re, mint pl. Tripadvisor Androidon. Illetve nem bánnám, ha nem nagyon kellene belepiszkálnom a rendszerbe, hanem a sima frissítésekkel szépe eldöcögne.
(#8799) bigsee: Köszönöm neked is. Mit értesz az alatt, hogy ami mögötte van?
[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
szia,
van offline navi, a BB Worldből megvásárolható (tehát a 920-al ellentétben itt fizetős, külön app-ként): a Mireo Don't Panic például.
Az általad leírtaknak megfelel a Z10 bőven, hegesztést nem igényel (mármint a gyári OS -gondolom külföldi SIM-et tennél bele -simán frissül magától, levegőből, a magyar T-vel vannak gondok, de az is könnyedén megoldható egy Sachesi nevű programmal).
Ha sokat utazol, van egy nagyon hasznos natív BB app: a BlackBerry Travel, amivel komplett utakat lehet megtervezni, lefoglalni (repjegy, autókölcsönzés, hotel).
A Tripadvisor appot meg tudom nézni, ha akarod, hogy fut-e sideload-dal telepítve.Avanti Roma
-
dishrz
csendes tag
válasz sasa134 #8806 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Most még Belgiumban vagyok, vizsgaidőszakot élünk, de utána megint egy évet otthon leszek. Ha igényes és jól működő programról van szó, akkor nem sajnálom rá a pénzt, ez szerintem egyértelmű. Tripadvisor is csak a városnézés miatt lett volna jó, most egy jó darabig megleszek nélküle azért. De ha megnéznéd, azt megköszönném.
-
lezerpiramis
őstag
Valami tortent a Z10-emmel. Pihent egy-ket napot a Q5 miatt, tegnapelott viszont visszakoltoztem bele. Tegnap delelott 11-kor huztam le a toltorol, es most van 55%-on (toltes nelkul)!!! 2G-n van mondjuk, de akkor is... hivasok es levelek jottek, FB es Gtalk is aktiv volt. Nem is ertem...
-
Galahed
senior tag
válasz lezerpiramis #8808 üzenetére
nekem rendszeresen elmegy 2 napot... persze minimális beszélgetéssel. (a többi - facebook, mailek, BBM az aktiv) - 10.2.1.1925
-
sneerq
csendes tag
Szia!
Az egyik haveromnak fekete 920 van, nekem fekete Z10. A 920-nak megvannak a maga előnyei, míg a Z10-nek is szintén. Nekem a Z10 külseje, gesztusvezérlése, és a hub nagyon megnyerő, offline navira nincs szükségem, de ha lenne, akkor a mireo egyszeri kiadás. A többiekkel ellentétben nekem semmi hiba nem adódott a telefonnal kapcsolatban, egy pixelhibám van, amit 3 héttel a vásárlása után vettem észre véletlenül, szóval annyira nem zavar, hogy figyelmen kívül hagyom. Én így különösebb tesztelgetések nélkül is biztosra mondom, hogy nem bántam meg a Z10-et, pedig nem vagyok elkötelezve semmi iránt. (Egyelőre, bár ez most annyira tetszik, hogy lehet hozzámnő a BB. A legelső pozitív élményem egyből vásárlás után volt, hogy ingyen dobáltak fizetős appokat a worldben karácsonyig, ami tökmindegy, hogy milyen app, már maga az ötlet is jó.
Na ebben így sok kohézió nincs, részemről szerintem a 2 közül a szimpatikusabbat kiválasztod, és biztos nem fürdesz be vele.
BlackBerry Z10
-
Luser2000
addikt
Szia!
Én 2009. óta használok Androidos készülékeket. Volt egy rövid (4 hónapos) kitérőm iPhone-ra, illetve (3 hétnyi) Windows Phone 8-ra. Valahogy mindig az Android maradt, és ezt igazolja az eltelt közel 5 év is.
Én szeretem a Google integrációt, szeretem, hogy egyéb fejlesztők is jó mélyen képesek integrálni a szolgáltatásaikat. Úgy alakult, hogy gyakorlatilag mindig az élvonalba tartozó készülékeket használtam, így a teljesítmény miatt csalódás sosem ért. Multimédiával és játékokkal nem foglalkozom, a telefonomat elsődlegesen a munkához használom.
Emiatt Exchange szolgáltatások (Naptár, Névjegyzék, Levelezés), profi navigáció. Minden más másodlagos (pl. böngészés, közösségi szolgáltatások, stb).
Ha a munka felől közelítek:
- az Android INGYENES naptár szolgáltatása (és az általam kedvelt fizetősek is), alapból képesek arra, hogy ha a bejegyzésben van egy cím (szabványos formátumban), akkor ha arra bökök, azt megjeleníti a térképen (vagy navigációs programban) és ha akarom, akkor egy újabb gombnyomással oda navigál. Erre az iOS-en csak hosszas bogarászás után találtam (fél)megoldást, BB-n meg egyáltalán!!! (Ez nekem sok bosszúságot okoz).
- a BlekkBerrinél a Névjegyzékben nem találok olyan megoldást (szűrést), hogy csak azokat a kontaktokat mutassa, ahol van telefonszám is. Több fiókból szinkronizált kontaktok esetén ez kényelmetlen.
- Navigáció: droidon az utóbbi 2 évben már (szinte) csak a GoogleMaps megoldásait használtam. INGYENES és jó. (Ha valami miatt más kellett / pl. offline / akkor arra van Sygic-em). A Waze játék, hosszú távon nem szerettem használni, nem tetszik, amire nekem szükség van, abban nem olyan jó.Bő egy hónapja használok egy Z10-es készüléket, de második készülékként (ebben van éppen a céges kártyám). Mellette van egy Androidos készülékem. Így - hogy két rendszerem van - "el tudom viselni" a BlackBerry rendszert. Jópofa, tetszik (lehet csak az újdonság miatt), de van pár olyan kötöttség, ami miatt KIZÁRÓLAGOS rendszerként (egyedüli telefonként) nem tudnám használni hosszú távon.
Próbálok objektív lenni, próbálom félretenni, hogy már megszoktam az Android megoldásokat (tabletet is használok évek óta), de én nem biztos, hogy ajánlanám neked a (rendszer)váltást.
Természetesen vannak a BB szoftverek között olyanok, amelyek a fenti feladatok elvégzésére valahogyan alkalmasak, de nekem mindegyik valami kompromisszumot jelent. (Pl. navigációra beszereztem a BeMaps 10 Pro, GPS Maps for Google Maps, Navitel Navigator alkalmazásokat, de mind olyan esetlen, nincs annyi kényelmi megoldás benne, mint droidon lévő társaikban).
Ha csak egy próbát akarsz tenni, akkor vágj bele, de ne legyél csalódott. (Bár én nem ismerem jól a BB ökoszisztémát, de a korábbi piaci / szolgáltatási előnyét mára elveszítette. Amit korábban - amikor drága volt a mobil-adatátvitel - néhány kilobájtnyi forgalommal meg tudott oldani a BB, azt ma már minden rendszer képes jól végezni olcsó forgalmi díjak mellett.
Az én életemben (azoknál a cégeknél, ahol az utóbbi időben dolgoztam - jellemzően 150-500 fős cégek) a biztonsággal sosem volt gondja a rendszergazdáknak, tehát a Policy elbírta a droidot. (Már ha egyáltalán jelentett valamiféle "fenyegetettséget").
---
Kissé hosszúra sikeredett, de remélem kiérezhető belőle a lényeg és segítségedre lesz.
Üdv.:
Balázs
Apple iPhone 16pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"
-
DJosef
őstag
Udv Urak!
Ma megint csak 98% tolt a telom, bb link-hez csatlakoztatva is sajnos
Kezdek merges lenni, lehet bekuldom a T-Mobil szervizbe en is.
A kerdesem az lenne, hogy ha szeretnek csinalni egy full ujratelepitest akkor azt csak a bb link szoftverben a keszulekszoftver ujratoltesevel tudom elerni?
Mennyi ideig tart az ujratoltes?
A telon a beallitasok-biztonsag es adatvedelem-biztonsagi adattorles az ugyan az mint a bb link-en az ujratoltes?
Elore is Koszonom.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
Coc@s
őstag
Valaki majd megerősít vagy megcáfol, de szerintem a BBLink-es újratöltés az valóban újra rátölti az általa látott legutolsó hivatalos szoftvert a telefonra, ami adott esetben akár downgrade-t is jelenthet,
míg a biztonsági adattörlés csak a telefonon lévő szoftvert teszi "gyári" alapállapotba.[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
KraX
őstag
-
wukodlak
aktív tag
Sziaszto.Egy feher z10-sel en is beszallok ebbe a kis kozossegbe.A kerdesem,hogy megcsinaltam mindent inditaskor es most telepite a 10.2.0429-es upgradet.Utana megkapom majd a leakrol is a tajekoztatot vagy azt manualisan kell foltenni?Esetleg mik azok a dolgok amiket ajamlott megcsinalni mielott nekiallok telepitgetni?Segitseget elore is koszonom.
Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
sasa134
addikt
válasz wukodlak #8823 üzenetére
Szia, üdv és grat! A hivatalosról kapsz csak értesítést természetesen, a leak azért leak, mert kisziovárgott(vagy tatott). Olvasd el a topicösszefoglalót kezdésnek. A leaket te töltöd le, számítógépről telepíted (ha akarod).
A 10.2.0.429-cel a legfrissebb hivatalos OS verzión leszel/vagy.Javaslom, ha új a teló, lakd be szépen a 10.2-t, ismerkedj, használd stb. BB linket telepítsd, csinálj biztonsági mentést stb.
Ha a 10.2.1 Leak plusz funkciói kellenek, akkor telepítheted később, bár minden jel arra mutat, hogy hetek vannak hátra csak a hivatalos megjelenésig.[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
wukodlak
aktív tag
válasz sasa134 #8824 üzenetére
Ès ilyen beallitas dolgokat meg mit erdemes megcsinalni,mert erre a blackberrys dologra regisztraltam amit az elejen felajanl,de esetleg ezenkivul van meg valami?
Ezt a BB linket a pcre kell telepiteni,ha jol gondolom.Egy ideje mar kovetem a forumot,bar az osszefoglalot meg rendesen nem olvastam el,de azert koszi.
[ Szerkesztve ]
Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
sasa134
addikt
válasz wukodlak #8825 üzenetére
Az a blackberrys dolog a BB ID volt. Az kelleni fog.
Olvasd el a topicösszefoglalót, alapfogalmakat onnan megtanulod, meg töltsd le a magyar kezelési útmutatót (az első mondatnál linkelve megtalálod).A beállításokat magadnak kell tudni, milyen fiókokat szeretnél a HUB-ba, akarsz-e prioritásokata HUB-ban, miről milyen értesítést szeretnél (beállítások / értesítések), mi jelenjen meg a kijlezőn , pl zárolt állapotban (beállítások / kijelző) stb stb Ezeket te tudod megszabni ahogy szeretnéd.
Avanti Roma
-
dishrz
csendes tag
válasz Luser2000 #8815 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm Balázs ezt a sok mindenre kiterjedő összefoglalót.
Nekem sajnos nincs lehetőségem rá, hogy mindig a zászlóshajók teljesítményét élvezzem, egyetem mellett dolgozom, így azért nem teszek szert akkora jövedelemre, hogy betudjak egy olyan kaliberű telefonra ruházni. Az más kérdés, hogy elvi kérdést csinálok belőle, hogy telefonért nem adok ki 70.000-80.000 Ft-nál többet.
Sajnos ezen a szinten nem igazán találtam megfelelő hardware-rel rendelkező Droidos telefont, valahol a RAM kevés, máshol a kijelző felbontása, processzor teljesítménye. Ilyen árszint mellett kompromisszumot kell kötni valahol. A GPS fogalmát szerintem egy kicsit félreértettük. Vidéki városban (Szegeden), tanulok, dolgozom, az összes helyet, amit érdemes tudni már kivülről fújom. Most töltöttem 6 hónapot Belgiumban ösztöndíjjal, rengeteget utaztunk. Sokszor jó lett volna, ha csak előcsapom a telefonomat, megnyitom a Tripadvisor programot és már mehetünk is amerre akarunk. Mióta kint vagyok egy Nokia 6230i-t használok, mert csak az volt otthon független. Előtte Galaxy 3 volt, de 2 éves létére már telefonálásra sem tudtam használni, mert olyan mérhetetlenül lassú volt a rendszer.Nagyon szívesen fogadnék más hasonló hosszúságú és részletes véleményt is mielőtt nekiugranék a vételnek.
Köszönöm még egyszer.
-
Crafter32
őstag
Szerintem csak nagyon megszokta az androidot és pont kézre áll neki. Biztos van ilyen a windows vagy a ios-nél is. Minden táborban van úgymond kemény mag. A telefont elsősorban telefonként kellene nézni és csak másodszorra Navi, internet, játék szempontból.
Mire az androidon el tudtam indítani egy hívást (névjegyzék kereséssel) legalább 20-30 sec. A Q10 szinte a régi telefonok gyorsaságát mutatja, a Z10 -em nem volt. Email kezelés és a kommunikáció (sms, bbm) is szerintem szerethetőbb, mint az android. Nem beszélve a HUB -ról.
Navit nem tudom. Az Sony-n is nekem nehézkes volt. Egy régi Garmin Nüvim van. Nem tudom a telefonnal kiváltani.
Naptárt pedig csak a BlackBerry -n kezdtem el komolyabban használni. Ott pl tetszik, ha programom van a bbm-en átküldöm az asszonynak és már meg is jelenik az Ő naptárjában is. Biztos van ilyen androidon is, de itt megfogott ez.
Szerintem vedd meg, használd (mert nem fagy. ) majd pedig gondolkozz el jó -e neked. Veszteni biztos nem fogsz rajta annyit, mint egy csúcs androidon ha a jelenlegi árat nézzük a Z10 -nek.[ Szerkesztve ]
-
grim1990
csendes tag
sziasztok sajnos továbbra is csak annyira látja a Link a telómat, hogy újratöltés, vagy újracsatlakozás
pedig már a java rauntime-ot is felraktam ahogy javasoltátok
a devices manager is látja a telefont, de az csak annyit ír ki, hogy készülék inicializálása, és ott meg állt a tudomány[ Szerkesztve ]
-
kekkola
senior tag
válasz Crafter32 #8828 üzenetére
"Szerintem csak nagyon megszokta az androidot és pont kézre áll neki."
Ez nem biztos, hogy ez megszokás kérdése, egyszerűen lehet hogy tényleg jobb"A telefont elsősorban telefonként kellene nézni és csak másodszorra Navi, internet, játék szempontból."
Bullshit, azért hívják még telefonnak, mert van ilyen funkciója is és annak az utódja, én speciel nagyjából a használati idő 10%-ban használom klasszikus telefonként (hívások). Ja meg hogy nagyanyám is megtalálja az üzletek polcain. Miért ne lehetne navi? szoft. kérdése. Miért ne lehetne net? szoft. kérdése. Hagyjuk már ezt a "ez mégis csak egy telefon" dumát."Mire az androidon el tudtam indítani egy hívást (névjegyzék kereséssel) legalább 20-30 sec."
Ehsz... OMG"Email kezelés és a kommunikáció (sms, bbm) is szerintem szerethetőbb, mint az android. Nem beszélve a HUB -ról."
Az lehet, sőt..."Navit nem tudom."
Droidon egyszerű mint a pofon, offline, online, ingyenes vagy fizetős... olyat biztos találsz, ami megfelel az igényeidnekO+8T
-
nagyúr
válasz grim1990 #8829 üzenetére
Szeretnéd felrakatni a Leak OS 10.2.1.1925öt, vagy jó lesz a 10.2.1 OTA is?
Ebbe az ismeretlen win hibába nem tudok beleszólni én sajna. (illetve dehogy is sajna.) Attól még topictag tud esetleg egy "varázslás ".
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
lugosi
MODERÁTOR
Nem tudom mennyire ismert ez a videó a HUB email lehetőségeiről, nekem jópár újdonságot mondott: [link]
kekkola: köszi, megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
grim1990
csendes tag
mondjuk nem a frissítés lenne az elődleges szempont ami miatt gépre akarom dugni a telót, hanem, hogy egyáltalán tudjak rá másolni zenéket, stb... ne keljen már egyfolytában memória kártyát kivenni másik telóba rakni ez miatt :S
-
grim1990
csendes tag
-
grim1990
csendes tag
ja egyébként, hogy ha felteszek leak-et akkor nem ugrik a garancia a telefonról? csak azért kéne nekem a gari, mert már 2x megszívtam hangszóró miatt, és nem szeretném mégegyszer, mert nincs kedvem 20ezerért biztosításba cserélni :S
-
Coc@s
őstag
válasz grim1990 #8842 üzenetére
A BBLinkkel az utolsó hivatalost tudod visszatölteni probléma esetén.
Egyébként most jut eszembe.
A céges laptopommal - főleg akkor, mikor a céges hálónlógok, nekem is gondjaim vannak, olyankor pl. a bizt. mentést nem akarja megcsinálni, menet közben elszáll a mentés vagy a szinkron, stb...
Olyankor ha kikapcsolom a céges policy által beállított tűzfalat, javul a helyzet.Ha ugyanezzel a lapossal ittgon vagyok és vegy egyáltalán nem lógok hálón vagy az itthoni wifin, akkor meg minden flottul megy.
Nálad nem lehet valami hasonló probléma?
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
Crafter32
őstag
válasz kekkola #8830 üzenetére
Volt nekem is androidom. Én úgy érzem maga a rendszer a OS10 hez képest elavultnak tűnik. Támogatásban le van maradva, de az idő most a BlackBerry -nek dolgozik. Úgy gondolom semmiképpen nem jobb csak talán jobban támogatott. Nyilván lehet rajta vitázni. Így látom.
Hívás indítás: tényleg vmi kegyetlen. Míg a Nokia -n szinte csukott szemmel, addig a virtuális billentyűzettel + az android fagyása miatt több, mint idegesítő. Általában mindig akkor történt vmi a rendszerrel mikor hívást szerettem volna fogadni vagy indítani. Lehet peches vagyok csak.
Elsősorban telefon: igen ezt állítom! Arra hasznalom elsősorban. Hívást indítok és fogadok. Néha pedig kihasználom a fényképezőgép és egyéb adottságokat. Én több hátrányt érzek inkább a túl nagy kijelző + telefon vagy a teljes virtuális billentyűzet miatt, mint előnyt. -
grim1990
csendes tag
csak itthon gépem szeretném használni, és semmilyen védelem nincs a gépen ami megtudná akadályozni :S
-
grim1990
csendes tag
na az autoloader elindult, és most két ezközt is telepít a windows meg oldódni látszik a probléma
-
grim1990
csendes tag
na sikerült az autoloaderrel 10.2.0. 1793-as ost rávarázsol, viszont továbbra sem látja a gépem sajnos a telefont szóval most az egyik szemem sír a másik nevet
-
sasa134
addikt
válasz grim1990 #8847 üzenetére
Korábban is a Windows volt nálad a gyanús, ez a leak feltevése után sem változott
próbáld meg ezt: telepítsd a java SE runtime-ot (töltsd le a Win-ednek megfelelőt) innen : [link]
Utána Win újraindítás.
Bár, ha a leak felment, akkor a BB link feltette a drivereket. Csak nem férsz a telóhoz mert a Win nem engedi. Sztem ez még mindig valami jogosultság probléma lesz.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Coc@s
őstag
válasz grim1990 #8847 üzenetére
Ha már az ráment, tedd rá gyorsan a 1055-öt vagy a 1925-öt is!
Feltételezem, még úgy sem vesztenél vele semmit a friss szoftvercsere után.
A 1055 általában mindenkinél nafgyon jó, de nekem a 1925-el sincs gondom.Más: Windows tűzfal esetleg, vagy valamilyen más víruskereső/tűzfal? Nem tudom mit használsz, de próbáld meg kikapcsolni és úgy megnézni.
(Legföljebb addig vedd le a netről a gépet.)Ill. még egy kérdés.
A Windows nem pakolt fel neked valamit eleve a Z meghajtó helyére, és ezért nem megy a telefonod?
Nekem - mondjuk főleg a céges gépen - többször előfordult, hogy pl. egy pendrive-ot egy létező, de épp fel nem csatolt hálózati drive helyére tett, és nem látszott a pendrive. Ilyenkor a Saját gép(Számítógép) -y Kezelés -> Lemez kezelés menűben látszik, hogy hol erőltetné, és akkor a meghajtó betűjelének megváltoztatásával megjavul a dolog.Nem sok esélye van, hogy ez legyen a gondod, de egy próbát megér.
Adminként vagy Windowsban egyébként belépve?
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Pro 128GB Pacific Blue, Független 100% Új AKKU, Üzletből Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB PURPLE, NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, GARANCIÁVAL,ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE 12 MINI 128GB SZÉP ÁLLAPOT,NAGYON JÓ AKKU, ÜZLETBŐL GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest