Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
aprokaroka87 #29 üzenetére
OK, egy 5"-6"-os FHD telefonon(mint az én Samu A40-em is) őszintén nekem még a 480p is kielégítő minőség, a 720p pedig kifejezetten jó... és az vastagon spórolja az adatcsomagot
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz
aprokaroka87 #25 üzenetére
Az ár/érték arány javítása nem csak az ár csökkentésével, hanem az érték növelésével is megvalósul.
Gondolom, többen panaszkodtak nekik a minőség, mint az adatkeret-fogyás miatt...[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
aprokaroka87 #23 üzenetére
Ja, kísérleti fázis, de szinte minden videónál 1080p-ben AV1-et kapsz, szóval igencsak belecsaptak a lecsóba. VP9 csak bizonyos felbontásokon maradt már.
Adatforgalomban semmit, mert youtube-dl-lel, ha megnézed (vagy letöltöd) a formátum listában, akkor az AV1 sáv vagy ugyanolyan vagy egy kicsit nagyobb méretű, mint a VP9 sáv. Amit nyersz, az a képminőség. VP9-cel több esetben rosszabb minőséget kaptál, mint H264-gyel, mert túl szűkre húzták a VP9 bitrátát. AV1-gyel ezt megoldották.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem egyenlőre még inkább " kisérleti fázis" ez az AV1.
a vp9 szerintem még sokáig támogatott lesz, Az átállás fokozatos lesz.
Arra viszont kiváncsi lennék hogy ezzel az AV1-el mennyit lehet nyerni adatforgalom szempontjából.
Úgy sacc per kábé.Persze azonos felbontás mellett.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Azt valahogy csak detektalja az app vagy a bongeszo, hogy a hardver mit tud gyorsitani...bar ezt elso kezbol tudom, hogy nem csinalja, mert az N4000-s celeron eseten is bovitmeny kell a chrome ala is, hogy H264-re alljon vissza, az alapertelmezett helyett, amit csak szoftverbol tud dekodolni magas CPU hasznalattal.
-
Szépen viszi nálam is a 2400G (Chrome), de az IGP nem csinál semmit, prociból tolja. Órajelek mindkét esetben ugrálnak, VP9-nél kisebbek (~1,5GHz-et is láttam pl), mert az IGP melózik főleg. Visszatettem defaultra, hogy váltson formátumot amikor jónak látja.
Örülnék, ha a következő Zen3 + Vega APU tudná már gyorsítani, a Renoir Vega IGP multimédiás blokkja már az RDNA1-től van, érdemes volna a következő szériát is frissíteni az RDNA2 képességeire ilyen szempontból.
Linkedről az első videó:
(#2) GeryFlash: ez engem is érdekelne, most jön az új gen, illene gyorsítani az új formátumot.
[ Szerkesztve ]
-
paperboy
senior tag
Átnyomtam Firefoxban állandó AV1 kódolás használatra, tényleg szép az eredmény, 4K-t szépen viszi egy 2400G
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha jól tudom jelenleg egyedül a Mediatek Dimensity 1000 SOC tudja hardveresen lejátszani az AV1 kódeket.
Natív támogatás meg Android 10 óta van, ami kb annyit tesz hogy akár a gyári lejátszó is le tud játszani AV1-es formátumot, de itt is csak SW decoding van, amit HW gyorsitásnak lát :)
Az én Redmi Note7-em Snapi 660-al egy FHD felbontású AV1 videóval még egész jól elboldogul, viszont az felett már elkezdödnek a gondok.
Nyilván azért mert nem is támogatott normálisan hardver szinten sem.
-
aprokaroka87
nagyúr
Nyilván ahol ki tudja hajtani a cpu, ott nincs gond.
Persze ahol akad, ott érdemes ránézni.Szerintem a VP9-et azért is dobják, mert ha jól sejtem 4K felbontás felett már kevésbé hatékony.
Másfelől streaming esetén is jól tud jönni.
A h264 meg szerintem szépen lassan ki kopik majd, mára már elavult lett.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
aprokaroka87 #13 üzenetére
Jaja, olvastam, de mivel sokan használnak Chrome-ot, ezért tudatlanul már sok embernél pörög az AV1, hiszen a YT-nál alapértelmezett lett Chrome alatt. Nekem nincs bajom vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Amilyen uj hardver kell hozza, jopar evig csak opcionalisan lesz hasznalhato. Gondolom Arm GPU-k eseten is hasonlo a helyzet. Ha meg megint lesznek cegek, akik nem allnak be moge, megjobban elhuzodhat a dolog. A VP9 is hasonloan ingyenes, jopar eve letezik, megis csak limitaltan hasznalt.
-
Pioneer
őstag
válasz
Komplikato #5 üzenetére
Bővebb infó az AV1-ről.
-
törölt tag
válasz
Komplikato #5 üzenetére
Én is azért vagyok valamennyire képben, mert pár hónapja rákerestem ezekre, amikor az egyik oldalon a H.266/VCC-ről írtak.
-
törölt tag
válasz
Komplikato #3 üzenetére
Az AV1 a H.265-tel versenyképes codec.
-
GeryFlash
veterán
Ez szep es jo, es arrol valami hogy Xbox Series X-en lesz?
-
Kansas
addikt
Tehát tulajdonképpen akkor ez kinek lesz jó? Aki WMP-t használ? Mert a 3rd party lejátszók eddig is tudták...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AOM által fejlesztett új formátum nyílt formában kínál kifejezetten jó minőséget, magas tömörítési hatásfok mellett.