Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Navaren

    aktív tag

    válasz totopad #3240 üzenetére

    Az az baj ezzel az innováció elvárással, hogy 2022-re (de igazából már jópár évvel korábban) elég jól kikrisitályosodott az ún. okostelefon koncepciója.
    A 2007-es iPhone bemutatása óta eltent 15 év tapasztalata és felhasználói visszajelzései lézerpontosan megszülték azt az igényt, hogy mit kell egy ilyen telefonnak tudnia, az ipar pedig ehhez úgy idomul, hogy évről évre kiadja az abszolút minimumot a saját definíciója szerint, ami éppen annyival több az egy évvel korábbi modellhez képest, hogy a legelvetemültebb, naprakész techfüggő/rajongó már azt mondja rá, hogy jó, idén is kapok legalább valamit.

    Ez a kategória szerintem kész van, valamilyen technológiai ugrás hozhat újdonságot, vagy nagyobb ugrást valamilyen faktorban, de igazán komoly - és főleg rendszeres - innováció akkor lesz megint, amikor a kategória magamögött hagyja a mostani 'okostelefon' koncepciót (mint ahogy tette 2007-ben), és valami új jön megint, és akkor jönnek majd a próbálkozások, szárnypróbálgatások gyártóktól, ki melyik irányba kísérletezget, aztán az ipar vagy implementálja az ötletet, vagy nem.

    Ez egy személyes vélemény, de szerintem nem vagyunk annyira messze attól (~10 év?), hogy okostelefonok helyett jönnek a kommunikátornak, linknek, akárminek nevezett újgenerációs személyes kommunikációs eszközök, mert az 5G világában nem nagyon értem, miért van még olyan, hogy vonalas telefon (de maga a hagyományos mobilvétel is kérdés), klasszikus TV és Rádió szolgáltatás, stb.
    Rengeteg, a múltból még mindig itt ragadt szolgáltatás, ami mind kiváltható lenne az internettel, kevesebbe kerülne fenn - és karbantartani, stb., ehhez pedig majd nyilván idomulni fognak a felhasználói eszközök is.
    Aztán meg lehet, hogy nem így lesz.

    iBalu // Ordo Ab Chao //

Új hozzászólás Aktív témák