Hirdetés

Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz pilóta #1291 üzenetére

    Csak egy valamit nem értesz. Ott sok milliós érintettségről beszélünk, nem pár 10E -ről. Azzal, hogy hirtelenjében megjelenik vagy 80 országban és most pár nap múlva derül ki, hogy hány embernek adták tovább - onnan exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - a halottak száma is. Ne csak az össz-esetek számát nézd. az még most fog kibontakozni egyre jobban.

    Összevetési alapot jelenleg csak sete-sután az jelenthet, ha megnézzük, hogy hány ezer emberből mennyi a halott - de a terjedés sem mellékes. 2-3* gyorsabban terjed.

    Eleve az infulenzát ismerjük, ismerjük a mutációit- van ellene védekezés. Itt ilyenről még szó sincs és nem is lesz egy darabig. Nem tudjuk, hogy szezonálisan folyamatosan vissza jön-e, ugyanolyan kiterjedéssel pl. xyx idő múlva, mint az influenza, stb. Ez már több, mint két hónapos és jelenleg úgy néz ki, hogy 16-25 fok körül is vígan terjed.

    Nagyon sok mindent nem tudunk még erről, s más a vírus jellege is, mint ez esetben

    Szánj rá egy kis időt, s nézd meg ezt a videót.
    12.24-én készült, akkor még nem is volt ennyi ország érintett, s talán az egyik legnevesebb magyar virológussal készült, akinek pont a szakterülete az állatoktól, a denevérektől terjedő vírusok :
    [link]

Aktív témák