Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
válasz M@trixfan #21 üzenetére
OS X alatt mértünk mindent, a valós kép látható a cikkben. Ekkora házban, ilyen semmi kimeneti nyílásokkal már ezek a hűtés/hang értékek is korrektek. Kell még egy-két hardvergenerációt és csíkszélességi szintet fejlődni, hogy tényleg kompromisszum nélküli vékony gépet lehessen csinálni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
lapa
veterán
sokadszor lett kitárgyalva, hogy mobilon úgyis van net előfizu, az meg megosztja wifin vagy bluetoothon.
-
hettaki
tag
Ennyiért Lenovo ThinkPad X1. Másrészt 1 év gari. Harmadrészt, ha már MacBook, akkor Pro, mert ott legalább belefért a hűtés a házba, meg nem annyira hangos. Igaz ott is 1 év a garancia. Mikor fogják fel az amerikai cégek, hogy nem menő Európában az 1 év garancia. Mindegy is Korrekt teszt, korrekt konklúzióval.
Köszi, a tesztet.
szvsz.
[ Szerkesztve ]
szvsz. | R.I.P. Dennis M. Ritchie, John McCarthy
-
Chp
őstag
Szép és jó, de sose jött be az alma. Azt hiszem továbbra is a PC-nél maradok. És szerintem elég sokan teszik még ezt rajtam kívül.
-
haris
őstag
Pug!
t-bali3Ti értitek amit olvastok? Fikáztam én a Lexust?
Pont azt mondom, hogy (az autós hasonatnál maradva) a Toyota bármennyire jó márka, nem tud labdába rúgni a nagyok mellet, ezért létre kellett hozza a Lexust mint márkát.
Vagyis, egy Asus vagy egy Acer logo nem váltja ki azt a reakciót az emberekből mint az Alma. (van akiből az utálatot, van akiből az elismerést)
H.Ezredes: Azért a fo...taliga elég erős.
Használtál valaha ilyet vagy csak fröcsögsz?
Én amíg nem próbálom, addig nem gyalázkodom rá. Nekem nem ér ennyit, ezért valószínűleg nem is veszek, de nem veszek Asus és Acert sem ennyiért. De nem vitatom, hogy biztos nagyon jók. -
haris
őstag
Mindenki ki van akadva az 1 év garancia miatt, de amikor gariztatni kell a 2év garanciás Asust, akkor azon van kiakadva, hogy nem csinálják meg rendesen, meg hogy sokáig nincs nála a gép, mert a szervízben van.
Nekem elég az 1 év gari is, ha soha az életben nem veszem igénybe.
Eddig volt egy Toshiba notim, 2 év garral, 2005-ben vettem. A mai napig megy sógornőmnél, soha nem volt baja.
A feleségemnek vettem egy Asus eee904-et az első netbook fellángolás idején. 2 év garral kaptuk, naponta használtam esténkét arról neteztem stb. Most sincs semmi baja, csak az akkuja 70%-os.Magamnak most vettem egy Thinkpad E125-öt 1 év garral. Én tuti nem veszek rá garancia kiterjesztést. Naponta hurcolom a táskámban, dolgozom rajta. Nem kell dobálni a táskát, vigyázok rá, és nem lesz baja.
Majd visszaírok pár év múlva, hogy bírta... -
hettaki
tag
Amíg az egyik géppel nem lesz probléma addig, meg a másik, hogy, egy Air, vagy egy ThinkPad X1-be annyiba kerül egy alaplap, mint amiket felsoroltál gépeket összesen. Szóval lehet itt játszani, ezekkel a komolytalan magyar hozzáállással, de Európában a garanciával lehet érvényt szerezni egy márka minőségérzetéhez. Aztán meg nem csak asus, acer van a világon, ezekből a márkákból, csak occsssóóó gépet szabad venni, amiért tudod, hogy nem kár, mint az én Aspire One-om, vagy a Te eee pc-d, de lesz azért majd Lenovo, Toshiba, Samsung, Dell, HP ultrabook is, na ott már nem lesz mindegy garancia megléte, mert ott support is tisztességes.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Mr. Teddy #41 üzenetére
Azt nem kétlem, hogy a gazdagabb társadalmakban jóval magasabb a macbookok részesedése a notebookok között, ahogy pl. gamer notebookot is biztos sokkal többet vesznek mint nálunk, de mégis máshogy gondolkoznak, mint ahogy mi. Ha azt kérdeznéd tőlem, hogy mit vennék, ha a fizetésem 4x-6x magasabb lenne és a műszaki cikkek 25%-al olcsóbbak lennének, akkor azt mondanám, hogy mac-et vennék nem csak notebooknak, de még az asztali gépem is mac lenne azzal a szép nagy cinema displayel. Egy átlag amerikai viszont nem ezt mondaná. Hiába tetszik nekik a macbook külsőleg, amikor meglátják az árcéduláját, ők is csuklanak egyet. Még egyszer mondom, nem bolondok, főleg ha pénzről van szó. Persze többen engedhetik meg maguknak. A mac számítógépek a gazdagabb országokban mutatnak nagyobb részesedést:
Látni, hogy az USA-ban is "csak" 15% az összes apple mac számítógép aránya.
A notebook piacon belül az apple 8,5%-on áll, amire messze nem lehet azt mondani, hogy az átlagember macbookot vesz:[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MCBASSTION
aktív tag
ezt úgy hívják hogy rablás... 400k-t egy hangos melegedő gépért, 1 év garival egyszerűen nevetséges... ennyiért már egy prémiumkategóriás gépet tudsz venni
windows7sins.org
-
Tigerclaw
nagyúr
A macbooknál több dolog is van ami miatt jobban előtérbe kerül a garancia kérdése:
1. Mivel egy macbooknál mindig cél a kis súly és a vékonyság, a belső hardvert ehhez igazítják, így pl. egy macbook air kvázi egy db nagy alaplapból áll, nem modulokból, mint egy átlagos notebook, vagyis ha valami elromlik garanciaidőn túl, akkor az alaplapcserét jelent, ami nagyon drága.
2. Szintén a súly és a méret miatt a hűtés kevésbbé hatékony, mivel a hűtés minden elemének kisebbnek kell lenni, Kisebbek a chipeken lévő bordák, a hőcsövek, a hűtőbordák a ventilátor, belül a légjáratok és a külső szellőzőrések is. Ezt ellensúlyozza hogy a fém ház jó hővezető. A lényeg az hogy a belső alkatrészek hőterhelése valószínűleg nagyobb, mint egy átlagos gépben, ami növeli a meghibásodás esélyét.
3. Amilyen drága egy mac ugyanolyan drága minden cserealkatrész.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Gusztáv
addikt
Azért 3 gép alapján ne nagyon általánosíts, mert könnyen félre megy a következtetés. Nekem 60-70 laptop alapján van némi tapasztalatom (300-400e forintos üzleti gépek), de valós statisztika levonásához még ez is kevés. Jól tud jönni a sok garancia, amikor meghal az alaplap vagy a behal az LCD kijelző.
@hettaki: az Apple-en kívül mindenki rájött. Pl az USA-ban a Dell is alapból 1 év garival árulja a gépeket, EU-ban meg 3-al.
Laci
-
tDr1v3r
veterán
Én se látom nagy értelmét a hosszabb garanciának... persze oké hogy lehetne több éves is, de most őszintén, van olyan szervíz ami ingyen cserél garancián belül pl. egy betörött kijelzőt? Nem hinném... na most ezzel oda akarok kijukadni hogy a garancia se véd mindenre.
Ha meg szériahibába tartozik a gép (pl. a MacBook-os topcase-törés, Late 2007-es MBP-k GPU-halálozása) akkor úgyis javítják gariidőn kívül, akármennyiszer.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Gusztáv
addikt
??? mi a külön üzletpolitika, hogy lehet gari kiterjesztést venni ? Gyakorlatilag az összes nagy gyártónál vehetsz kiterjesztést, csak pl a Dell-nél az alap 3 évhez lehet még venni max 2 évet. Meg Computrace-t, külön garit törésre vagy törésre+lopásra is.
@tDr1v3r: van, csak külön kell általában megvenni (ez inkább olyan biztosítás féle)
[ Szerkesztve ]
Laci
-
hettaki
tag
És a szándékos károkozás, mióta garanciális probléma???
Ha meg szériahibába tartozik a gép (pl. a MacBook-os topcase-törés, Late 2007-es MBP-k GPU-halálozása) akkor úgyis javítják gariidőn kívül, akármennyiszer.
Vagy nem két lehetőség van. Itt van mindjárt az utóbbi eset, a Lion vs 2010 Mac-ek esete 3 hete vizsgálják! Ha még garanciális a géped, akkor esetleg cseréleik, ha nem akkor, meg... Ilyenkor a Lenovo, Dell, HP ki is cserélte az alaplapot, mivel 3 év a gari egy ilyen árkategóriás gépre, mint a MacBook-ok. Röviden ennyi. 1 év Európában nagyon keveset jelent.
Én se látom nagy értelmét a hosszabb garanciának... persze oké hogy lehetne több éves is, de most őszintén, van olyan szervíz ami ingyen cserél garancián belül pl. egy betörött kijelzőt?
Miért volt ilyen???
szvsz.
-
StoneBridge
senior tag
Néhány tapasztalat, 11.6"-ost vettem:
- terhelés alatt (pl. Aperture, FCPX, 1-2 OSX alatt futtatott játékot próbáltam Steam-mel) valóban eléggé tud melegedni, konkrétan forró lesz az alja, ilyenkor van hangja is rendesen a hűtésnek... Normál állapotban (böngészés, filmezés, zene) viszont semmi hangja, ennek örülök azért.
- 13.3" lett volna a kiszemelt, de sajnos elfogyott, amikor kint vettem, így szokni kell a 16:9 arányt 1366x768 felbontással. Persze tűéles, szépek a színek, jó a fényerő, megfelelőek a betekintési szögek, egyszerűen a jobban összenyomott kijelzőt nehezen szokom meg úgy tűnik, hiányzik a 16:10.
- brutál jó az összeszerelési minőség (lecsukás - felhajtás megérne egy misét), de ezt az előző 2008-as unibody MB-nál már tapsztaltam
- gyors, mindig, mindenhol, 128GB viszont kevés lesz, sokat kell mentegetniMarx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
lujó55
addikt
Netbook ami jól néz ki. Semmi több.
-
csabi94
őstag
1 év gari kicsit kevés, de egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire gyönyörű
-
hettaki
tag
(#66) Lauda
Kint szinte minden 1 év garit kap, de most Úgy Európáról van szó, mert az itteni áraknak, meg az itteni termékeknek, nem U.S.A. a közvetlen referenciája, hanem a Többi európai termék.
(#67) lujó55
Az én gépem (Acer Aspire One 722) na ez egy netbook, 98 400 Ft-volt. De azért az AIR, egy picit sem az. Azért az ULV-s Sandy Bridge, az eléggé ütős vas tud lenni, ha kell. Az más kérdés, hogy abba a kis gépbe, kicsit sok, nem bírja meghíteni, de ez már fizika.
szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Ezeken nincs Page Up, Page Down, End és Home billentyű??? Hogy nem vágja így a felhasználó falhoz, vagy mi helyettesíti őket?
-
cadeyrn
aktív tag
Nagyon nem vagyok Mac fan, de 35dB az hol hangos? o_O
A leghalkabb gép, amihez szerencsém volt a Thinkpad T400, de az meg ciripel.
Barátnőm X201-e bőven nem zavaró, pedig elvileg 32 dB-en megy alsó hangon, főleg a disk miatt.SZERK:
@ddekany: jéé, ez fel sem tűnt. Pedig azt azért talán nem árt használni.. még a második (harmadik) egérgomb hiánya... de ezek a billentyűk tényleg nem ártanának.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Ahogy nézem az asztali mac szegmensben is csak a Mac Pro-hoz adnak olyan billentyűzetet, amin van külön page up, down vagy numerikus billentyűzet. A kisebbekhez vagy nem jár semmilyen billentyűzet, vagy csak az egyszerűbb verzió.
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz Tigerclaw #75 üzenetére
Opcionálisan bármikor választhatsz az iMac-edhez is numerikus billentyűzetet, ha éppen ilyen igényed van, a standard vezeték nélküli helyett.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
ddekany
veterán
Tehát pl. Home = Fn + balra. Amúgy tudom, hogy a Page Up/Down-t nem mindenki használja, de Home/End már csak fontos. Elég furcsa, hogy ezek kétujjasok lettek, elvégre a felfelé nyíl mellett két oldalt elfért volna egy dedikált Home és End. (Tulajdonképpen fel nem fogom... Mac-en nem szokás ezeket használni, vagy mi?)
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az ezen való pörgést mondvacsinált indoknak tartom.
Nekem pl. az esetek többségében egy gyors pöccintés az egéren vagy a touchpaden fel ill. le elég ahhoz, hogy az adott oldal/dokumentum elejére vagy végére lépjek.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
M@trixfan
addikt
válasz StoneBridge #65 üzenetére
Gondolj bele miket futtatsz egy 1.08 kg-mos notebook-on Szerintem érdemes átgondolni az elvárásokat és inkább örülni, hogy miket lehet már futtatni eg ilyen gépen. Egyébként egyszerre próbáltad mindezt? Windows-os kollégáknak: Sony Vegas, Lightroom és Steam a hasonló programok. Garantálom, hogy bármelyik notebook elkezd melegedni és beindul a hűtés, nemhogy egy Air. Ha neked ez a fő géped akkor erősen a 13" az optimális: nagyobb felbontás, több hely a hűtésnek. Az SSD cserélhető, de elég macerás beszerezni, valamikor a Photofast csinált modult. Amúgy jó látni valami releváns hozzászólást is a szokásos "netbook-mérennyi-pedigebenhányghz" redundanciában.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
haris
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #79 üzenetére
Gondolom megszokás kérdése. Én is a PageUp/Down gomb fetisiszta vagyok.
A multi touch tapipadok sem hoznak lázba, én nyomogatni szeretek, nem simogatniThikpad Rulez
Szerk:
Hát nem gyönyörű?
[ Szerkesztve ]
-
StoneBridge
senior tag
válasz M@trixfan #80 üzenetére
Jelenleg fő gépnek használom, annak is terveztem, és valóban a 13.3-as lett volna az ideális az említett programok használatára. A kinti áron viszont nehéz lett volna itthon beszereznem, az volt kapható, így kompromisszumot kellett kötnöm a kisebbel.
Az Aperture-t kezdő szinten használom, az FCPX-et pedig csak kóstolgatom, érdekel a téma. Igazából a futtatásukkal nincs is probléma és érthető, hogy melegszik, combos programok, csupán megemlítettem, hogy forró tepsi lesz az alja.
Ha komolyabban elmerülnék a fotószerkesztés rejtelmeiben, még egy gyönyörű 27" Cinema Display lenne az, ami a kis Air kijelzőjének méretét feledtetni tudná otthoni használat mellett. Ellenben az mégegy Air ára...Az SSD szerintem nem cserélhető. Vagy a Pro-ra gondolsz?
Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
HZoli87
veterán
Nem mindegy hogy milyen eszközzel és milyen távolságról mérik a zajt. Keresd meg az oldalon (notebookcheck.com) az Air tesztjét, és akkor láthatod a 28-46 dB közötti értékeket. Normál használat mellett szinte hangtalan, de terhelésre előjön belőle az "állat".
[ Szerkesztve ]
-
haris
őstag
Tudom, mert nekem az van és imádom (igaz nem 13-as, hanem 11-es)
Csak a dedikált PageUp/Down és Home/End billek miatt tettem be. Mert nekem ez fontos. Illetve még azt is szeretem, ha már Fn-hez kötik, akkor ne csak baloldalra, hanem jobb oldalra is tegyenek Fn gombot.
Valahogy így:
Mert én szinte csak kézben tartva használom (ezért is vettem a 11-est, mert könnyű), így viszont 1 kézzel használom, a másikkal tartom
És mint mondtam, nekem a tapipados kezelés nem tetszik....És lehet fújjolni, nekem baromira tetszik az Edge dizájn-ja.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
az amerikai piacon a többi nagy gyártó is 1 év garanciát ad alapból (ez kiterjeszthető, konfigurálható), mivel ott már sikerült felfogatni a vevőkkel, hogy a hosszú garanciaidő PLUSZ szolgáltatás, és SENKI nem azért ad többet, mert olyan megbízhatóak a termékei, és totális hülyeség, ha valaki azt hiszi, hogy ez ingyen van.
bármelyik terméket ha megnézed, a hosszú garancia emeli az árat mivel ez költség a gyártónak, nem azért adják mert az ő gépeik nem romlanak el..
ez az amit az európai piacon még nem sikerült letolni a vásárlók torkán, mert itt elvárják a hosszú garanciát a pénzükért, holott ugyanazt megvehetnék olcsóbban is 1 év garanciával, és később is ráérnének bővíteni. A HP, a Dell, a Lenovo is Acer árszinten tudna árulni ha csak opció lenne a hosszú garancia, de ez itthon presztizsveszteséget is magával hozna..
elég összetett téma, de muszáj volt beírnom mert 1-2 hozzászólásból nagyon látszik, hogy még messziről sem ismerik ezt a világot...Nincs időm kedvesnek lenni!
-
llaszlo
veterán
Főleg azért, mert gondolom még soha nem használtál apple trackpadet. Amiket eddig próbáltam trackpadeket (HP, Toshiba, Dell, IBM stb) azok nagyon gagyik voltak egy Mac-hez képest. Ha meg még életedben nem próbáltad akkor, hogyan mondhatsz róla véleményt? Az új trackpad-ek a gesturekkel iszonyat jól használhatóak, sok funkciót gyorsan és egyszerűen elérhetővé tesznek.
-
ddekany
veterán
válasz bLaCkDoGoNe #79 üzenetére
"Az ezen való pörgést mondvacsinált indoknak tartom."
Mondvacsinált indoknak mire? De lehet keménykedni meg pörögni ha azt akarod... tessék: valaki írja le a racionális indoklás emögött. Az, hogy ki lehet nélküle bírni, meg van kényelmetlenebb/lassabb alternatívája, nem indoklás, ha egyszer oda is tehetnék, mert hely van rá, két billentyűre legalább egészen biztosan. Ráadásul mivel csak bal oldalon van fn, az fn + nyíl kombináció nem csak kétujjas, hanem kétkezes, ami tovább élezi a gondot. Mi igazolja ezt a döntést? Aki nem tudja, annak felesleges védenie.
-
Xero
nagyúr
Anno talán a Dell-nél néztem, hogy nem így váltanak, de a lényegen nem változtat a dolog. Ameddig 1:1-ben vagy a körül megy a váltás, addig itt az öreg kontinensen mi csak szívjuk a fogunkat. Ez van.
Ha valakinek van ismerőse, aki jön haza éppen a vásárlás időpontja körül, akkor nyilván jobban megéri vele behozatni Apple mobil gépet. Garancia ugyan úgy él és nyer az ember egy laza 30%-ot a dolgon. -
hettaki
tag
Fontos volt bejönni, megint a mac ebben meg abban mennyivel jobb, minden más mennyivel gagyibb szöveggel? Csak kérdezem, mert megint flame lesz belőle, és akkor mindenki hibás lesz ugye. Mindegy is a Te dolgod.
szvsz.
Moderátoroknak:
UI: bocs az off-ért.szvsz. | R.I.P. Dennis M. Ritchie, John McCarthy
-
Gusztáv
addikt
Persze hogy költség a több garancia, ezt a gyártók szépen ki is számolják (átlagos meghibásodás szám * jav költség * időtartam + a hasznuk). Vajon mért a Apple gar. kiterjesztése a legdrágább ?
Persze ha a user 1-1,5 év után lecseréli a gépet, mert megunta/kijött az új modell, akkor sok értelme nincs a hosszú garinak, max jobban eladható a használt gép.
Csak szerintem sokan úgy gondolják, hogy az Apple árszintjén bele kéne férnie a 3 év garanciának, mert az áraikban nem igazán látszik, hogy az egy év garancia jelentkezne.Laci
-
Tigerclaw
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ! Dobozos! HP Probook 455 G10! Magyar! Garancia! Ryzen 3 7330U 16GB Ram
- Dell XPS 4K Érintős,core i7 7500u,16GB RAM,SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Asus 15,6"Érintős,core i7(4 3,2Ghz)Geforce GT740m (128bit),8-16GB RAM,SSD,Nagyon szép
- 2024 - MacBook Pro retina 16" M4 Pro / 14 magos CPU / 20 magos GPU / 24 GB RAM / 512 GB
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest