Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RedDot

    tag

    válasz edgR #3072 üzenetére

    Én egy Ryzen 5 2600-zal + egy R9 Nano-val játszom a Quake-t. S a vga hőmérséklet esett is 10c-ot az új patch óta. Hogy ez közvetlenül az optimalizáltság eredménye vagy a texturák felbontásából következik, azt nem tudom. Viszont amit igen az hogy a proci órajel nem változott, sem a hűtés, sem a driver.

    1. A bablevesről nem tudok nyilatkozni...Ha lehet, akkor én inkább kevesebbet ennék. :)

    2. Ezenkívül én nézem a gpu tempet 80C alatt, mert akinek Nano-ja van az tudja hogy - azoknak irom, akik nem tudnák a Nano-ról - throttlingól, vagyis állandóan ugrál a gpu órajele 2D-ben és 3D-ben is. Terhelés alatt is, kb. 800-1000Mhz között. Ha viszont terhelésnél kb.70C alá hűtöm a vga-t, akkor visszont szinte közel azonos órajelen megy mint egy "átlagos" vga órajele. Tehát itt meg is válaszoltam magát a következő gondolatot - speciel nálam a 10C hűvösebb (75C helyett 65C) azt eredményezi, hogy 1020Mhz-en tudom hajtani és közben nem ugrál az órajel. Ergo magasabb fps-t eredményez....S bizony "Ez jó" ! :))

    3. Megnéztem, nekem a win10 feladatkezelője 20-30%-os kihasználtságot mutat a procinál az összes szálon. Ez azért messze van a procizabálástól!

Új hozzászólás Aktív témák