Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • saelin

    veterán

    Régen már bedobtam a PS4 topikba, de itt is felhozom mégegyszer, hogy szerintem a Destiny 2-ben van az általam eddig legjobbnak vélt enemy AI. Rengeteg mozognak az ellenfelek (noha néha bakiznak), de az esetek többségében fedezékből fedezékbe vonulnak, sokkal agresszívebbek lesznek ha kritikus a player hp-ja és néha golyókat, sőt, gránátokat kerülnek ki. Pont a minap figyeltem meg, hogy ha eldobok egy gránátot vagy gránátvetővel ellövök az enemy mellett, akkor fejjel követik egy darabig és próbálnak fedezékbe vonulni. Külön animációjuk van arra ha a közelben robban valami. Kedvencem a Fallen/Eliksni faj, amik animációja jól megnehezíti a fejlövések leadását, mert szó szerint kihajolnak a lövések elől. Szóval nem csak az útkeresésben és a különféle helyzetek lereagálásában jó az ai, hanem ezt még jól megtámogadták egy rakat animációval.

    Persze vannak helyzetek amivel nem tud mit kezdeni az ai, de összességében az egyik legaktívabb enemy AI amit eddig láttam. Nem csak áll és lő egyhelyben mint a legtöbb fps játékban.

    Szerk:
    És akkor még nem is tértem ki arra, hogy egy láthatatlan játékosra hogy reagálnak. Sajnos nem sok videó meg írás van a témában, hogy a Bungie ezt hogy hozta össze, meg hogy valójában mennyire is fejlett a játékban az ai... Ha valaki tud valami velős eldugott cikket azt szívesen fogadnám.

    [ Szerkesztve ]

    "It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Új hozzászólás Aktív témák