- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peetee(tm)
aktív tag
üdv4 erről valaki valamit tud? [link]
vagy egyáltaán érdemes ilyebe,vagy ehez hasonlóba fektetni az embernek a pénzét?Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
emberek ne hagyjuk már magára ezt a topikot! igenis tessék írni, ha már anno létrehozták!
[Szerkesztve]Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
szal utánna érdeklődtem a zalman cuccosnak és arra jutottam, hogy már a mi kis hazánkban nem lehet kapni, esetleg valahol még találni készleten. havertól jött az infó aki számtek boltba dolgozik, hogy az uóbbi időben leárazták mindenhol és kiárulták gyorsan. de ugyan miért, annyira rossz volt? annyira jó? nem tudni. viszont nekem rohadtul elkelne egy...
ha esetleg megtudnál valamit róla, akkor engem is érdekellne egy... vagy bármi nemű infó...stb...Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz Krystal_s #111 üzenetére
szal nekem is meleg nagyon a notim, de én annyit szürtem addig le a noti hűtőkből, hogy jók, DE ez a jó-ság notebook függő, azaz ahova fuj(el/rá) a cooler ott van-e szellőzőnyílás, tehát be, vagy kijut és hol jut ki a levegő. sokféle ilyen noti cooloer létezik, de érdemes vásárlás előttt legalább azt megnézni, hogy a noti hol szív be és fúj ki. mert nehogy az legyen hogy olyan coolert vesz az ember ami fujja igaz a levegőt, de hova, azaz olyan elyen a noti alján, ahol semmi rés nincs thát lvegő sem jut be. a másik az hogy valahonnan ez is veszi a levegőt és nehogy az a veszély áljon fel hogy ezt olyan irányból teszi amerre a noti is alapból fújja. meg mondjuk anno én is próbálkoztam szobaventivel asztali pc-t hűteni, de én sem értem el vele semmit, és akkor te itt még annyit sem. ezzl azt akarom mondani, hogy a hűtő levegőnek célszerű koncentráltan érkeznie.
ui: a műanyag egyáltalán nem jó hővezető, tehát mindnképpen kell valami rés, nyílás ahol bejut a levegőAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz Krystal_s #113 üzenetére
az tényleg jó lenne ha ki lehetne oróbálni, de hol? az is baj hogy ezek a coolerek usb-ről mennek és így csak 5volt-ot kapnak, ami valjuk be azért nem sok. szal még a légáramlás is kicsi, tehát nem tudom mit tudna egy ilyen. viszont a héten volt nálam egy coolre master tesztre, 2 ventis, de az én gépemnek semmit sem ártott, mert nem ott kellet volna működnie a 2 csodaforgónak... tényleg nem tudom mi lenne jó hűtési megoldás
Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz Krystal_s #116 üzenetére
nekem 2magos AMD Turiunos gépem van. nekem is hangos, de az nem zavar, csak a melegsége, mert eléri a 70fokot is,ami nem túl kedvező. szal ezért szereretnék egy noti coolert. rohadt meleg tud lenni, de nem tudom mennyire egészséges ez a hőmérséklet, jah a másik az hogy a vga is elég komoly hőmérsékletet ér el akár 9lt már rá 0fokot is, mert volt már rá példa sztem nekem valamit ki kell eszközölni.
gépem: [link]
[link]Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
jah még1 dolog!
valaki valami infót tudna adni, hogy hol lehetne utánnanézni a gyári üzemi hőmérsékletekről? azaz hogy a gyártó mit javasol, mi az ideális üzemi hőmérséklet! Mind proci, mind vga terén! Valaki valamit tud írjon! Akár link, akár szöveg, bármi nfo! Please!
THXAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz danyboy01 #124 üzenetére
Köszi, de nem intel procis gépem van. viszont szétnéztem az AMD háza táján és rátalátam a számomra fontos információt tartalmazó pdf-re
mégegyszer THX
jah vizont 7600GO vga őmérsékletéről nem találtam semmi adatod, esteleg ha tudnál vamit erről, vagy ajánlanál valami oldalt
üdvAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz danyboy01 #128 üzenetére
szal az AMD-nél nemvolt részletezve GHz-ekre az érték, hanem a típus mellé oda volt biggyesztve a 95°C-os érték. ennyit találtam a pdf-ben. konkrétan TurionX2-es gépem van (1,6GHz) és ennyek a procinak a gyári érteki között turkálva találtam a 95-t. nekem is 70-80°C között dolgoznak a kicsikék jéték alatt, alapból pedig 45-55°C. igazazd van a hűtéssel kapcsolatban, mármint hogy jó lenne hűteni, ill. jót tenne neki az 5-10°C mínusz, de sajna nincs tpasztalom még ilyen téren, hogy mlyi, milyen noti cooler lenne jó
megjegyzés: ''Nem beszélve arról, hogy a hő terjed, mint valami vírus a környező alkatrészekre is....'' ezt tetszettAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz Krystal_s #147 üzenetére
tudnál linket küldeni modding oldalról, ahol noti coolerek vannak? jah és egy hazai forgalmazónak van raktáron ilyen: HŰTŐ, NOTEBOOKHOZ ZALMAN NC1000 FEKETE hűtője. ma ha kinyit a bolt rendelek is egyet és ha meglesz akkor beszámolok ér, ért-e valamit...
-
Peetee(tm)
aktív tag
tanácstalan vagyok, mint az itt lévő forumozók, de bátor leszek és amit az előbb írtm veszek egy zalman zmc1000-s hűtőt és azután majd meglátom...
-
Peetee(tm)
aktív tag
megrendeltem a hűtőt, elméletileg ma, de lehet hogy csak jövőhéten érkezik
-
Peetee(tm)
aktív tag
jah és most szoltak hogy csak hétfőn érkezik
-
Peetee(tm)
aktív tag
tudtommal az itt fórumozók közül nagyon sokan szerettek volna már ilyen hellyel találkozni, de még senki nem tud ilyenről, ahol egyáltalán lenne valami raktáron akármelyik notihűtőből is, vagy ahol mindezt ki lehetne póbálni...
úgyhogy passzAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
kellemes hétvégét, majd vasárnap jelentkezem, hétfőn pedig a ZM NC1000-emmel együtt. már alig várom
-
Peetee(tm)
aktív tag
szal megérkezett a zalman nc1000-em, megyek is érte és jövök a beszámolóval mihamarabb...
-
Peetee(tm)
aktív tag
megvettem a drágaságom hűtőjét az nc1000-et
most vetem teszt alá, hamarosan jelentkeem, delehet, hogy csak vasárnap...Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
szal mint tudjátok vettem egy zalman nc1000-es notebook hűtőt, feketét. azért feketére esett a választásom, mert, mint tudjuk a fekete minden szint elnyel. és mivel a hő is színekből tevődik össze, csak más tartományban, mint amit az emberi szem lát. és én gondolom és vallom hogy a fekete szín miatt több hőt nyel el, mint mondjuk egy ezüst, szürke, ami pont az ellenkezjét hivatott funkcionálni. mert gondoljunk csak abba bele, hogy niért csomagolunk ételek alufoliába, vagy miért teszünk a tepszi(tepsi) tetejre pl hús sütésnél is ilyent. sztem 1xű a válasz azért, mert az ezüst, szürke visszaveri a hő/fény hullámokat. ezek ellenére vegyesek a tapasztalataim ezzel kapcslatban, mert mint tudjuk ezek igazán akkor hatékonyak, ha oda fújják, szívják el a levegőt ahol erre szükség van. nos ez a zalman a notebook aljának (15,4'') a 2/3 részét lefedi és fujja rá a levegőt.
elvégeztem néhány tesztet, 3D Mark-ok, játékok futtatása kb 1 órán keresztül és még tovább, de az észrevételeim vegyesek. Nem olyan rossz ez a hűtő, mint amilyen rossz is lehetne
akkor a tapasztalatok: max RPM-alatt tesztelve ~1500ford
~1h játék játék után HDD 41fok, 45 helyett; CPU 77fok ~85 helyett, GPU 80 fok 90 és feletti hő helyett
~15min 3D Mark'06 után, de csak prociteszt hasonó értékeket tapasztaltam, csak némivel kevesebb értékekkel, átlagosan 2 fokkal minden alacsonyabb volt mint 1h játék után
alap, pl internetezés, filmnézé stb..., nem procit terhelő progik futtatása esetén
HDD 37fok, 45 helyett; CPU 46-48fok ~56 helyett, GPU 60 fok 66 helyett
egyéb szmélyes tapasztalat:
+ potméter szabályzó
+ +1 usb kivezetés(hub)
+ halk üzemelés max RPM esetén is
- lehetne egy kicsit nagyobb
- hűthetne egy kicsit nagyobb felületen
- lehetne magasabb fordulat is
de összeségében elégedett vagyok vele és szetm megért ennyit, még ha csak pár fokra is képes, mert lehet ez hosszútávon kifizetődő lehet, viszont nem tudom mennyivel több por jut bele, de ez majd elválik több idő után...
-
Peetee(tm)
aktív tag
szal mint tudjátok vettem egy zalman nc1000-es notebook hűtőt, feketét. azért feketére esett a választásom, mert, mint tudjuk a fekete minden szint elnyel. és mivel a hő is színekből tevődik össze, csak más tartományban, mint amit az emberi szem lát. és én gondolom és vallom hogy a fekete szín miatt több hőt nyel el, mint mondjuk egy ezüst, szürke, ami pont az ellenkezjét hivatott funkcionálni. mert gondoljunk csak abba bele, hogy niért csomagolunk ételek alufoliába, vagy miért teszünk a tepszi(tepsi) tetejre pl hús sütésnél is ilyent. sztem 1xű a válasz azért, mert az ezüst, szürke visszaveri a hő/fény hullámokat. ezek ellenére vegyesek a tapasztalataim ezzel kapcslatban, mert mint tudjuk ezek igazán akkor hatékonyak, ha oda fújják, szívják el a levegőt ahol erre szükség van. nos ez a zalman a notebook aljának (15,4'') a 2/3 részét lefedi és fujja rá a levegőt.
elvégeztem néhány tesztet, 3D Mark-ok, játékok futtatása kb 1 órán keresztül és még tovább, de az észrevételeim vegyesek. Nem olyan rossz ez a hűtő, mint amilyen rossz is lehetne
akkor a tapasztalatok: max RPM-alatt tesztelve ~1500ford
~1h játék játék után HDD 41fok, 45 helyett; CPU 77fok ~85 helyett, GPU 80 fok 90 és feletti hő helyett
~15min 3D Mark'06 után, de csak prociteszt hasonó értékeket tapasztaltam, csak némivel kevesebb értékekkel, átlagosan 2 fokkal minden alacsonyabb volt mint 1h játék után
alap, pl internetezés, filmnézé stb..., nem procit terhelő progik futtatása esetén
HDD 37fok, 45 helyett; CPU 46-48fok ~56 helyett, GPU 60 fok 66 helyett
egyéb szmélyes tapasztalat:
+ potméter szabályzó
+ +1 usb kivezetés(hub)
+ halk üzemelés max RPM esetén is
- lehetne egy kicsit nagyobb
- hűthetne egy kicsit nagyobb felületen
- lehetne magasabb fordulat is
de összeségében elégedett vagyok vele és szetm megért ennyit, még ha csak pár fokra is képes, mert lehet ez hosszútávon kifizetődő lehet, viszont nem tudom mennyivel több por jut bele, de ez majd elválik több idő után...Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
jut eszembe, azt elfelejtetem közölni a ZM NC1000-ről, hogy ahol én vettem ott csak 3 napos cseregaranciát vállalltak rá. ami ma jár le, szal nem sok, de remélem nem lesz vele gond! de akkor máshol iért vállalnak rá 3évet? vagy azért olcsó, mert gart nem vállalnak rá
-
Peetee(tm)
aktív tag
jah és kpeket is töltöttem fel itt: [link]
az 1045hsz-ban találjátokAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz danyboy01 #174 üzenetére
igen igaz. de ahol 10k vagy e felett van az ára ott csak szépen mutat az oldalon, de már nincs, nekik, mert nem 1 boltot felhívtam akik hírdetik ezt a hűtőt, de sehol nem volt. szal itt olcsó és ráadásul van is, igaz csak 3 nap cseregaris, de van
méretekről nem tok beszélni, mármint hogy neked jó lenne-e, lelógna-e, nem tom csak azt hogy nekem passzos, de elfér...
a messzeség nem annyira nem gond, mert ferde és talán arra áramlik a levegő amerre kell...felfelé, a meleg biztosAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
áááááááááááááááááááááááááááááááá
szal nem teljes mértékben igaz ez a sötét szobára, mert ne értek egyet vele.az a légkör már teljesen másképp működne.
még1 példa: miért vannak, és miért drágábbak a fekete cd/dvd írók? pont azért, mert a feket mindent színt elnyel és nem ver vissza semmi, vagyis elenyésző a visszavert fények mennyisége, ebből kifolyólag nem is roncsolja annyira a lézert, mint egy szürke, vagy fekete...
azt viszont nem tom miért drágább a szürke a feketénélAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
jól gondolod, de a notit lejebb lehet csúsztatni a padon, szinte teljesen az aljáig, szal akkor már nagyibb fedésben lesz a bill feletti, általad melegebbnek tartott rész.
viszont mindenki saját magának dönti el melyik cooler lehet szimpi az ő notija számára. én e melett döntöttem és nekem úgymond bevállt... és le is írtam a véleményem vele kapcsolatban. azt sem mondom hogy mindenkinek ilyet kell venni, ezek csak az én tapasztalataim
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz blaswork #191 üzenetére
igen személyesen kell megrendelni, és az 10%-at ki is kell fizetni foglalóként. nekem csak elég volt telefonon rendelnem, mert az itteni srác már ismer és eddig bármit rendeltem mindig elhoztam.... online nem tudom lehet-e . nézz szét az oldlukon, de nem hinném hogy ennyire rugalmasak lennének. nekem másnapra már megjött
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz blaswork #192 üzenetére
igen le lóg 1-1cm-t jobb/bal oldalt, de nem gond esztétikailag, mert 99,5%-ban csak a noti látszik...
ja és 15,4'' notim van, méretei: 358(L) X 259(D) X 27-33(H)mm [link]
hűtőé: 308(L) X 330(W) X 40(H) mm [link]Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
-
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz Peetee(tm) #199 üzenetére
csak sikerült, szopat engem ez a sok karakter.....
http://kepfeltoltes.hu/view/070109/DSC00597_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/070109/DSC00596_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[link]
[link]
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz Peetee(tm) #199 üzenetére
ez nem jóóóóóóóóó!!!!!
majd csak megtanulk linkelni...... de nagyon nem fexik, bocsiAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
Peetee(tm)
aktív tag
az lehet hogy terjednek a feket házak, nekem i olyan volt csak én magam fetettem le, de akkor miért??? már évekkel ezelőtt elkezdte alkalmazni a Plextor a fehér előlapú, de feket tálcás írókat, valyon akkor miért, ha nem azért ami írtam????
viszont az sem rosz amit te írtálAz életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen routert?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 3
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Opera böngésző
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Precision M6800 Core i7 4710MQ/16GB RAM/Samsung 500GB SSD/17" képernyő/K4100M
- Lenovo ThinkPad X280 i5 8350u I Érintős FHD IPS 4G modem 8GB I 256SSD I HDMI I Win11
- HP EliteBook 845 G8 / Ryzen 5 PRO 5650U / 32GB/512GB
- Eladó Sony Vaio PCG-71211M notebook / Intel i3 / 4GB DDR3 / 120GB SSD / 1 TB HDD
- Lenovo Thinkpad X280 notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest