Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tbs

    addikt

    válasz ottkar #1031 üzenetére

    Nos, akkor saját tapasztalatok, K bajonettes holmikkal.

    Tamron: klasszikus hiba, hogy néha, nem definiálható helyzetekben, "szétesik" a kép. Pl. ha közelről távolra fókuszál, akkor pengeéles, de ha ugyanarra a témára távolról közelre teker a fókuszmotor, akkor meg "fos", és nem úgy rossz, hogy máshol van az élesség, hanem úgy, hogy sehol nincs élesség. Másoknak ugyanaz az obi tökéletes volt... :U

    Sigma: tipikus problémájuk a back/front fókusz, eléggé idegesítő tulajdonság, EXes obijaik sem mentesek ettől. Arról nem is beszélve, hogy némelyiknek a fókuszmechanikája picit "laza", és a váz tippel ugyan egy fordításszámot, de az obinak mindig más kéne. Ideoda, lassan fókuszál vele a gép. Ugyanabból a típusból láttam tökéletes és csigabiga példányt is. (18-50EX)

    Pentax: Csúnyán belenyúltam egy 16-50SDM-be. Ismertem, hogy rossz a kihozatal, de bíztam a (nem létező) szerencsémben. Az én példányomban a frontlencse kivételével majd minden üveget kicseréltek Japánban. F5.6 alatt nem volt élességsíkja. Annyira gagyi volt, hogy ha a boltban kipróbálom, akkor el sem viszem. De karácsonyi őrület volt, így nem volt időm/türelmem hozzá. Azóta megvan és perfekt. Pont azt tudja, amit várok tőle.

    Stb.

    NEM arról beszél itt senki, hogy Sonnar pengeséget hozzon egy 10eFt-os kitobi, hanem hogy alaphibáktól mentes darabhoz, vagy a gyártási szórás nem legalján elhelyezkedőhöz jusson.

    Uff...

Új hozzászólás Aktív témák