Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenkinek!

    Ma délelőtt 4 órát szántam az első fék szerelésére. Levettem a főfékhengert (megint), leszedtem a fékcsövet (megint), és nekiálltam szétkapni a főfékhengert. Pár napja még csodálkoztam, hogy miért fossa az olajat a külső tömítésnél, mára ez nyilvánvalóvá vált - a rugós karika, ami a tömítést a helyén hivatott tartani, egész egyszerűen hiányzott. Azt hittem, csak a kosz elfedi, de nem, ott se volt...

    Szóval kénytelen voltam a két főfékhengerből csinálni egyet. Előkaptam Retro által gyártatott alkatrészeket, és beszereltem őket. Hát, vegyesek az érzelmek, de valószínűleg nem a tömítésekkel van a baj. A fékhatás - ha lehet egyáltalán fokozni - még durvább lett. Köszönhetően a kis karmantyúnak, nem ereszti el a nyomást (értsd: apró húzgálásokkal se tudom koppig behúzni a fékkart), és olyannyira erőset harap a nyereg a tárcsára, hogy a féknyereg két fele között ilyenkor kicsit gyöngyözni is kezd az olaj. :Y Ez legyen a legnagyobb baj!

    És amiért vegyesek az érzelmeim - sajnos most is látok egy kis olajat a külső tömítés körül. Egyelőre nem vészes, és ha így marad, nagyon boldog leszek, de nem tudom, hol lehet a gond. Csak tippelem, hogy a főfékhenger előző tulaja kicsit meggyalázta a szétszerelésnél, és lehet, hogy tett bele apró karcokat, amin elszökik a fékfolyadék. Tényleg nem tudom, de kicsit aggaszt.

    A fékcső felhelyezésénél trükköznöm kellett. Ahhoz, hogy ne törjön annyira a cső, a féknyereghez nem tettem közdarabot, így nyertem pár centit, ezt az elemet a kormánynál alkalmaztam, és a fékcsövet még így is a lámpa alatt kellett elhúznom, de így legalább nem ér bele fékezéskor a hengerbe.

    Így fest a nyereg:

    Így a főfékhenger:

    Így a saját tömítés: :)

    És szerintem valahogy így kellene kinéznie egy féktárcsának:

    [ Szerkesztve ]

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák