Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok, AC86U ment vissza gariba, mert egyszerűen nem lehetett azzal mit kezdeni, hogy 1 nap vagy 1 hét után 5Ghz-en autentikációs hibát jelzett minden kliensnek (2.4 működött tovább). Csak az újraindítás segített. Utánaolvasva ez a hiba javíthatatlan. Asus szerviz nem is kötözködött (ezért piros pont nekik).

    AX92U-t néztem ki. Viszont kissé már kezdek csalódott lenni az Asusban, mert az ezt megelőző N66U-val és AC66U-val sem voltam maradéktalanul elégedett, az AC66U aztán el is romlott. Egy fórumon azt olvastam, hogy az Asus mérnökei egyszerűen képtelenek jó szoftvert írni routerre, tákolás az összes. Ezért kérdezném az itt jelenlevő AX92U tulajdonosokat, van-e bármilyen, akár csak a legkisebb hibája is a doboznak? Lehet használni gondozásmentesen? (Értsd: maximum a szoftvert frissítem rajta.) Például az AC86U fentebb leírt hibáját is sokan jelentéktelennek tekintik, de szerintem nem az. Ha nekem rendszeresen vagy rendszertelenül újra kell indítanom az eszközt, meg gugliznom kell napokat, hogy mi baja van, az nem normális működés.

    @vicces: Írtad, hogy az AX92U-t hetente ütemezetten újraindítod. Miért? Indokolja ezt valami?

    Másik ötletem, hogy szakítok ezekkel a kommersz routerekkel, és veszek mondjuk egy Mikrotik hAP ac²-öt. Teljesen testre szabható és meglepően olcsó. Tudom, hogy csak 200-300 megát tud a wifije, de ha nem rossz a lefedettsége nekem jó. Egy 130 nm-es lakást kell lefedni, de nagyjából pont középen van a router, szóval szerintem nem nagy kunszt. Eddig minden routerem lefedte. Tudom, hogy konfigolósabb téma, de hát végül is Cisco routereket konfigolok a melóhelyemen, biztos megtanulom pár nap alatt ezt is.

    A Synology NAS-omat beállítom a sarokba, és évente leporolom. Ilyen kellene routerből is, nekem már nincs idegrendszerem az állandó hibakereséshez itthon is. :O

    Szívesen meghallgatok minden ötletet és tanácsot.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák