Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • benoce

    tag

    válasz Williamgrant #14394 üzenetére

    NAS építés OMV alapokon :K

    Hasonló utat jártam én is be, mint itt sokan mások NAS építéssel/vásárlással kapcsolatban.
    Kezdetben volt Zyxel 210, majd D-Link 320 széria, majd Lenovo Iomega ix2, (megjegyzem ezek még most is mennek), elérkeztem a kell a hely, legyen négy HDD, nézve a Qnap és Syno árait, maradt a HP N54L kicsi pénzért.
    Win szerver lett építve egy kis htpc beütéssel először. 2 év után N54 megérett a cserére. Megint kezdődőt a nézelődés, Qnap vagy Syno és lehetőleg minimum 4 lemezes, és valami jobb teljesítményű cpu-val a virtualizáció miatt. Árak - borzalmasak.
    Ekkor találkoztam a Dell T20 megoldással, osztottam szoroztam mint itt sokan mások, a kész szoftveres megoldás, vagy a barkács.
    Tetszett a két gyártó felülete, kulcsrakész megoldásai, de hogy egy 4 lemezes intel Atom processzoros NAS
    pld. mint a DiskStation DS415+ annyiba kerül mit egy Xeon CPU-s 4 GB RAM és 1 TB merevlemezes T20 a kérdés eldöntetett - T20 lett belőle.

    OMV - ez lett kinézve rá, el lett döntve, hogy csak open source megoldással lesz rajta lehetőleg. Volt javaslat az XPEnology irányában, de nem köszönöm, akkor egy Syno NAS inkább - mondjuk ez egyéni preferencia.

    Telepítése nem volt sok, mire a 5 hdd + 1 ssd megosztásra került kb. félóra telt el. Mire minden ment (megosztás, dlna, torrent, daap, calibre) eltelt vagy 4 óra. Igaz az egészet már virtuális gépen szépen leteszteltem, tehát nem nekem kellett feltalálni a dolgokat. Én ezt javaslom mindenkinek, nézze meg és tesztelje le, ha épít. Sok kellemetlenségtől kíméli magát.

    Most TV-ket, telefonokat és több számítógépet szolgál ki, közben megy a transmission és a zene róla.
    Virtuálboxban meg tesztelés alatt a XPEnology, mert testvéremnek kellene egy NAS de Ő csak a kulcsra kész megoldást szereti, úgy hogy szerintem hamarosan valami 2 lemezes Syno lesz számára beüzemelve. Bár, már megjegyezte ő is, hogy nem inkább zyxel, mert kicsit sokallja az árdifferenciát, - és full laikusként tekint rá megjegyzem.

Új hozzászólás Aktív témák