- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Szerkesztés alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fernet
senior tag
Sziasztok!
Tönkrement a régi powerbank-em és szeretnék valamit helyette.
Megakadt a szemem ezen: GP RC10A
Nem lövök nagyon mellé ha megveszem? -
Troy.
addikt
válasz tibcsiworld #1498 üzenetére
Köszi a választ. Gondolom ez ugyanaz a termék, mint amit az eustock-on árulnak (mert akkor inkább az utóbbiról rendelném).
Üdv.
.
-
tibcsiworld
aktív tag
Nem ismerem. GP-ből csak ceruzaaksikkal van tapasztalatom. Azt nem fejteném ki. Abból van ócska és prémium kategória. Remény azért van, hogy a power bankoknál nincs ilyen, és akkor lehet akár jó vétel is!
Troy.:
azzal mindenképp jobban jársz, mert van rá garid is!
A vicc, hogy szlovák cég, de csak Magyarországra postáznak![ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz tibcsiworld #1498 üzenetére
-
NB2
aktív tag
azt lehet tudni, hogy a banggood holmit mi hozza ki?
mert ha a posta kb reménytelen, hogy ebben az évben ideér -
nadyg
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy Xiaomi 5000mAh-es vékony powerbank gearbestről, továbbá van egy Xiaomi mi4c telefonom is. Az érdekesség, hogy sokszor csatlakoztatás után pár másodperccel leáll a töltés. Sokszor mozgatásra jelentkezik, ezért először kábel/csatlakozó kontakt hibára gyanakodtam, de a sokadig kábellel is csinálja, a gyárival is, és sokszor megmozdítás nélkül is. Megfigyelhető, hogy a jelenség hidegben és/vagy a telefon alacsony töltöttsége esetén és/vagy a powerbank alacsony töltöttsége (2/4 led) esetén rendszeres, vagyis ilyenkor gyakorlatilag használhatatlan a töltés. Vajon a telefon másfél éves akksija (naponta volt 100-ra töltve), az 1éves powerbank (heti 1-2x feltöltés), a kábel, a telefon/powerbank töltőportja vagy ezek együttese okozza a töltés megszakadását? Tippeket előre is köszönöm!
-
kisbogyo
csendes tag
Szia!
Ha már tippelni lehet: a csatlakozóaljzat forrasztása elrepedt. Ilyenkor hőmérséklet változás hatására, mozgatásra megszünhet a kontakt. Töltés alatt szintén felmelegedhet a laza kontaktus, eredmény: elválik, leáll a töltés De ez csak tipp. Látatlanba nem hiszem, hogy bárki megmondaná. Sajnos szerelned kell. Ha szét tudod szedni a powerbankot, akkor a forrasztásokat nézd meg (különösen csatlakozó) mikroszkóp (nagyító) alatt. Ha az jó, akkor tovább....
A forrasztások nagyon sokszor elrepedek a ped-től. Ezek az ólommentes forrasztó anyagok elég rosszak. Főleg a kínaiak. Mióta nem lehet ólmosat használni az iparban, azóta nagyságrendekkel több az ilyen tipusú hiba.
Üdv. -
Troy.
addikt
válasz tibcsiworld #1503 üzenetére
Köszi!
Mellesleg ezeket a külső akkumulátoroknak nem gond, hogy ha elektromos hálózatról töltjük s nem gép USB portjáról?
.
-
tibcsiworld
aktív tag
Teljesen mindegy! Én konkrétan gépről soha nem töltöm, a haverom meg csak onnan, mert neki mindig megy a laptop, mert webszervert futtat rajta. De onnan egy fél élet feltölteni!
Konkrétan tudnám 2A-al is, de a max az 1,5A, amivel töltöm! Azt is csak akkor, amikor sürgős a töltés, amúgy 1A-el szoktam. Soha nem merítem le, és soha nem töltöm maxra! Azaz 1-jeltől 3-ig töltöm! (villog a 4. töltés közben, de azt a ciklust már nem fejeztetem be vele) Ezt a li-ion aksik sajnálatos romlása miatt! (a 40-80%, ami nem viseli annyira meg) Ha van időm, a kisebb töltőárammal töltöm, ezt is az aksi romlása miatt!
Nekünk éjszakai fényre kell usb led lámpára, így nincs szükségünk a max töltöttségre! Előtte (azaz baba előtti korszakban) maxra toltam mindig, de nem érezhető az aksi romlása. (mérőműszerem nincs. még!)
-
törölt tag
válasz tibcsiworld #1514 üzenetére
Cirka fel kilo, akinek ez sok assa el magat. lol
Egyebkent valamit valamiert. Lehet venni 5 amperes toltot is, ami baromi konnyu, de akkor nem kell csodalkozni, ha csak pillanatokig van benne kraft.Nem zsebben hordom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tibcsiworld #1516 üzenetére
No, igen.
Ankerbol van kisebb teljesitmenyu is... -
laszlohu
addikt
Tavasztól elvileg kaphatóak lesznek grafénalapú powerbank - ok :
Kb. 20000 - 25000 Ft körüli áron.
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
10 napon belül szükségem lenne egy legalább 10000 mAh-s power bank-re. (külföldi rendelés így kizárva). Belföldi beszerzésből mit ajánlotok, ha stabil teljesítmény mellett az ár is fontos tényező?
Meg még egy: legalább 2A töltőárama legyen, mert a telefonomat a "sima" 1A-s töltők iszonyat lassan töltik fel...Köszönöm
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Fernet
senior tag
válasz lacibacsi #1524 üzenetére
A powerbankot teljesen feltöltve teszteltem a Samsung Note4-es telefonommal (3220mAh).
Akkor tettem fel a powerbank-re, mikor 10%-on állt a teló akkujának a töltöttsége.
Ezzel a módszerrel 2x sikerült 100%-ra és egyszer 55%-ra tölteni. (töltés közben nem kapcsoltam ki a telefont)Szóval érzésre 8000 körülire tippelném a ténylegest, de ez abszolút csak saját vélemény.
-
NB2
aktív tag
Egy cégtől kaptam ajándékba egy 1000-es akksit. Azzal lehet valamit kezdeni? Végszükségnek jó lesz?
Igazándiból azért gondoltam magamra, mert én ritkán vagyok olyan helyen ahol nem tudom tölteni a telót, de akkor ezt magamnál tartanám... -
NB2
aktív tag
válasz tibcsiworld #1532 üzenetére
Nem
Ilyen amúgy: -
ZavaBalazs
őstag
üdv!
tudtok ajánlani egy min. 10000 mAh powerbanket, amit USB-C-vel tudok tölteni? külföldi rendelés játszik.
köszi előre is!
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
aprokaroka87
nagyúr
Erről vélemény?
Most vennék elöször ilyet.https://www.emag.hu/a-power-bank-kulso-akkumulator-zseblampa-funkcio-10000-mah-feher-pbl1x10bf-w/pd/DF3W42BBM/
Bocsi, de mobiltelefonrol most nem tudok normálisan linkelni.
-
zsiz
őstag
Sziasztok.
Meg tudjátok nekem mondani, hogy milyen/mekkora bank kellene, ha egy talpfűtést szeretnék használni, ami 5V 2A-t kér és egy töltéssel 6-8 órát kéne mennie a PB-ról? KösziAmire még esetleg használva lenne:
- Xiaomi MI WIFI jelerősítő [link]
- 7.4V 610mAh quadcopter akku töltés
- BT hangszóró szintén 6-8 órában (a saját akksijáról, ami a leírás szerint 300mAh, kb másfél órát megy)Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
kisbogyo
csendes tag
6-8 óráig 2A, az nem kevés.....
-
tibibi
őstag
-
demike93
tag
Sziasztok!
Egy Samsung Galaxy S7 Edge-hez keresek 10k mAh-s powerbankot.
Az eustock-on lévő tudja quick chargolni a telót? A leírás alapján elvileg igen, de szeretném megkérdezni, hogy ez tényleg működik-e.
Egy másik alternatíva/kérdés, hogy erről a RAVPower-ről van valakinek tapasztalata?Köszi a válaszokat.
So Long, and Thanks for All the Fish
-
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a powerbankok 5V kimenő feszre, vagy 3.6-3.7V akkufeszre adják meg a mAh-ot? Mert nagyon nem mindegy. Van egy 20V 2Ah akkusfúróm, és lehet hozzá kapni akksira USB töltő kiegészítőt. Namármost 20V·2Ah=40Wh.
Egy állítólag 10000mAh-s powerbank ezzel szemben attól függően hogy melyik feszültségre vonatkozik ez az érték 36-37 vagy 50 Wh kapacitású, tehát mondjuk hasonló értékű mint a fúróakku.
Tehát megérheti megvennem az USB töltő tartozékot a meglévő akksira, ha jóval olcsóbb mint egy minőségi 10Ah-s powerbank?https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz tibcsiworld #1544 üzenetére
Akkor a fúróakku USB kiegészítővel sokkal erősebb ezeknél és olcsóbbra is jön ki így, hogy már megvan a fúró (és alig használom mert tartalékba vettem)
https://tinyurl.com/rasoapro
-
vakondos
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom érintette már valaki ezt a kérdést:
Powerbankot lehet szünetmentesítéshez használni? Adott egy USB-ről működő kamera, ezt szeretném áthidalni áramszünet esetén. Tud egyszerre töltődni és szolgáltatni az eszköz? Típustól függő? -
tibcsiworld
aktív tag
válasz vakondos #1546 üzenetére
Szia! A haver gagyija is tud, akkor szerintem majdnem mind tud! Nekünk éjszakai világítást szolgáltat a baba mellé, de a villanykörte mellé nem fér a töltő, hogy kipróbáljam!
ui.: az akku adottságai alapján nagyon nem szereti a 100% körüli töltöttséget. Főleg, ha az folyamatos! Évente így 30%-ot veszít a kapacitásából!
-
laszlohu
addikt
-
DokiBaxxi
őstag
Sziasztok!
Mi érné meg jobban, egy olcsóbb, microUSB-s power bank + microUSB - Type C adapter, vagy egy kicsit drágább, alapból Type C-s power bank?
Itt főleg az aggaszt engem, hogy egy átalakító adapter nem lassítaná a töltést?
"-Wanna hear a limerick? Lambert, Lambert - what a prick." "-Not bad."
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Kis méretű power bankot keresek, amit mindig a táskában tartanék.
Trust Primo PowerBank 2200mAh-t használ valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- AliExpress tapasztalatok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- Házimozi belépő szinten
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest