Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Androidos fejegységek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asztrofotózás
Aktív témák
-
kyle23
tag
Sziasztok
Egy új gépet szeretnék magamnak összerakatni és a segítségeteket szeretném kérni ez ügyben. A régi ami van már nagyon nem alkalmas netezésen kívül semmire(Dell optiplex gx270). A gépet főleg játékra használnám, de fontos lenne még a filmnézés, néha(fősuli miatt)photoshop, Autocad, net, zene.
Amit nem kérnék hogy kellene az a billentyűzet, egér, hangfalak. Egyenlőre még maradna egy pár hétig a régi monitor(Samsung syncmaster 192N) később nagyobbra cserélném vagy esetleg egy jó LCD tévére.
Eddig ahol érdeklődtem sajnos nemnagyon tudtak meggyőzni hogy AMD-ATI vagy Intel -NVidia volna a jobb vagy esetleg keverve a 2.
A keret úgy 220-250 lenne rá de ha pár ezerrel több az sem lenne gond.Most úgy saját elgondolásból egy ilyet vennek:
Alaplap:Asrock 890GX Extreme3
Proci: AMD Phenom II X4 965
ram: 4GB ddr3 1600MHZ
vinyó: 1 TB Samsung F3 7200rpm
Videókártya: Ati HD 5770 - 5850
a házban és a tápban nem nagyon tudok dönteni de azt akarom hogy szépen elférjen benne minden később egy vízhűtéses rendszert is szeretnék majd összehozni a tápnál pedig hogy bírja a rendszert. A kimaradt kellékekhez is kérnék majd segítséget.Ez nyílván látszik hogy AMD-ATI de kíváncsi lennék egy hasonló kaliberű Intel-NVidia gépre is.
Ha valamit kihagytam bocsi, friss hús vagyok még.
Üdv. Attila
-
kyle23
tag
válasz #98593280 #5165 üzenetére
Az lenne a kérdésem hogy a proci fogalalata 1156 mennyire időtálló még? Mert halottam pár haveromtól hogy pár ilyen foglalatú prociknak a gyártása megfog szűnni. És elvileg gyengébb mint a 965-ös Phenom vagy ez a munkába-számolásba nem jön ennyire ki, esetleg feljebb lehet húzni tunningal?
A vízhűtést csak későbbre szeretném jövő tavasztól, mert akkor lesz rá pénzem meg már most nincs olyan meleg mint eddig volt.
Az OC-s mennyivel erősebb mint a normál 460-as vid.kari vagy ezt annyira nem fogom észrevenni. Sajnos a Physx-hez nem tudok hozzászolni, mert még nem játszottam olyan játékkal és géppel aminél ezt megtapasztalhattam volna. -
kyle23
tag
Sziasztok.
Már írtam ide egyszer és kaptam választ is a gépre, csak a lóvém még mindig nem ért ide. Hátha majd most a szüret után megjön. A múltkor inkább úgy gondoltam hogy AMD-s gépet rakok össze a Bulldozer miatt. (kis naívan azt hittem hogy majd jó lesz AM3 lapba is). Most már inkább úgy gondolom, hogy lehet hogy egy Intel proci jobb választás lenne, X4 965 BE akartam a régi gépbe. Úgy gondolkodtam mostanában, hogy jó lenne előszőr életemben egy olyan gépet összeraknom, amiben nem kellene kompromisszumokat kötnöm. Szerintetek mennyivel lenne jobb választás egy i7 860-as proci az X4 965-től? Mennyivel lenne drágább hozzá alaplapot szerezni? Szeretném ha csinálnátok egy összeállítást Inteles cuccokkal. A VGA-nál szerintem maradok a HD 5870-nél, később lehet majd veszek mellé egy kisebb GForcet fizikára (ha így tennék milyen lapot kellene venni a gépbe?). Ja és elfelejtettem hogy gamer gépnek szánnám a kicsikét, meg film nézésre(Hd filmek is), net, zene néha pár Adobe-és cucc futtatására is. A keret olyan 300.000 Ft lenne.
Köszi előrre is.
[ Szerkesztve ]
-
kyle23
tag
válasz agemate #8310 üzenetére
Kösz a mintát. Kérdezném hogy erre a rendszerre már nyugodtan köthetek akár 60 cm-nél nagyobb képátlójú HD TV-t is ugye? Ja és hogy mennyire melegszenek az Inteles és NVdia-s cuccok. Amit írtál CPU hűtőt az kellően letudja hűteni a procit? Kb. mi az átlaghőmérséklet a procinál és a VGA-nál?
Egy másik kérdés: Lehet hogy a tavasszal szülinapomra kapok egy ajándékot egyik német ismerősömtől, ha jönnek haza ( bár nem tudom hogy mit szólna ha egy másik GTX470 vagy akár HD 58XX kérnék tőle), igaz számtek bolban dolgozik, hogy ebbe a lapba amit ajánlottál összetudnánk majd őket kötni? Lenne vmi gáz ha egy NVdiát kötnénk össze egy ATI-val, vagy így is "szeretnék" egymást?
A házban csak annyi eltérés lesz hogy vagy Haf 932 vagy NZXT Phantom lesz majd. Ez a kettő a nyerő nállam.
Bocsi a sok hülye kérdésért.
-
kyle23
tag
válasz agemate #8363 üzenetére
Most néztem meg hogy melyik játékoknál van Phisx és nem túl sok, főleg nem azoknál amik engem jobban érdekelnek. Úgyhogy szerintem majd az fog inkább dönteni a 2 kártya között, hogy melyikhez tudok jobb áron hozzájutni. Még a másik kérdésem hogy milyen hőfokon üzemel a i7 860-as proci, milyen hőmérsékletet várhatok tőle ha terhelve van és milyent ha nem hajtom nagyon, amit ajánlottatok CPU hűtőt, azok jól letudják hűteni?? Gondolom egy szellősebb házban mint mondjuk egy haf 932 nem lesz túl nagy a CPU hőfoka.
-
kyle23
tag
válasz #98593280 #8365 üzenetére
Gondolom akkor az i7 870 is amit írtál nekem, azis csak max pár fokkal melegebb a 860-nál. Azért írtam a Haf 932-t és a NZXT Phantomot, mert fontos hogy szépen ellehessen benne pakolni a vezetékeket, jól szerelhető legyen és ha egyszer a procit esetleg húzni kell majd akkor egy kisebb vagy egy komolyabb vízhűtéses rendszer majd elférjen benne. De szerintem ez ezzel a procival egy ideig még odébb van.
Másik dolog. Gondolom gépösszerakással is foglalkozol, ha esetleg majd itt lesz az ideje akkor eltudnád vállalni majd hogy összerakd ezt a konfigot?
-
kyle23
tag
Sziasztok!
Újra itt vagyok és ismét kérdéseim lennének. A jómúltkorában már beszéltem itt többekkel is és kaptam is egy tervet ShellKretortól ami így nézett ki.
LAP: Gigabyte s1156 GA-P55A-UD3 USB3 SATA3
CPU: Intel s1156 Core i7-870 2,93GHz BOKSZ
Hűtő: Cooler Master Hyper 212 Plus 775/754/939/940/AM2
RAM: Kingmax DDR3 1600MHz 4GB KIT (2x2GB)
HDD: Samsung SATA2 500GB 7200rpm/16MB HD502HJ
SSD: INTEL X25-V 40GB SATA II 2.5in, MLC, 34nm
VGA: ZOTAC PCIe GTX470 1280MB DDR5
ODD: LG GH-22NS50RBBB OEM SATA Black
TÁP: Chieftec 550W GPS 550A AktivPFC ATX2.3 12cm venti.
Jelenlegi Ipon árakkal: ~ 226.000 ftA hét elején bejött hozzám ismerősőm és mondta hogy hamarosan hozza a pénzem, mert kifizették őt is (hála istennek ). Ezen felbuzdulva elkezdtem a környéket bejárni hogy ki milyen összegből tudná ezt a gépet összeállítani. SZép és jó volt minden amíg egy picit elnem bizonytalanítottak. Az egyik srác azt mondta hogy ő a lapot és a provit cserélné erre.(Ő pont előttem rakta össze a gépét és ő ezzeket vette a gépbe. Jófej volt egy 3/4 órát dumáltam vele.)
CPU: Intel i7-950
LAP: Asrock x58 extreme3. ezzel ~ 232.000 Ft lenne(ipon)A másik srác meg akinél voltam ő meg az AMD részekkel javasolta a procit és a lapot.:
CPU: AMD II X6 1090T BE BOX
LAP: Asrock 890GX Extreme3. ezzel:~205.000Ft lenne.(ipon)Itt ahogy számolgattuk olyan 20.000 FT megtakarítás lenne az alap tervekhez képest. Bár a teszteket nézve az AMD-s gép gyengébb lenne az Inteleshez képest.
Ha ti lennétek a helyemben melyiket választanátok?
Azt kérdezném még, hogy a karácsonykor mennyivel eshetnek a árak a mostanihoz képest? Érdemes addig várni vagy jobb még előtte összerakatni a gépet?A másik, hogy tudtok olyan boltot Pesten ahol, sok gépházat megtudnék nézni élőben is.?Felugranék és rászánnék egy kis időt szívesen, hogy melyiket válasszam.
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett!
-
kyle23
tag
válasz kelzsoca #10450 üzenetére
Bocs hogy csak most írok. Nem voltam gépnél.....
A gépet játékra, HD film nézésre, Adobe programokra használnám legfőképpen.
Tudom, hogy már nem divat mert mindent hoznak ha kell, de pl. nagyon gondolkodtam azon hogy egy CM Storm Sniper házba raknám a gépet és látva élőben a házat vhogy nem nagyon jött be. Ezért kérdeztem ezt.
-
kyle23
tag
válasz #98593280 #10456 üzenetére
Értem. Azd AMD-s konfigot én sem nagyon akartam választani, már csak az Adobe programok miatt de az eladó nagyon próbált győzködni, hogy jobb választás lehet mint az Inteles gép a kisebb ára miatt.
Az Intelesnél most hogy visszagondolok, talán túl sokszor mondta el a srác hogy a 1156-os foglalat megszűnik és hogy szinte azonos árban lenne a 1366-os lappal. Lehet hogy emiatt bizonytalanodtam el.
-
-
kyle23
tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy van már vmi időpont arról, hogy mikor lesznek újra kaphatók a Sandyhez a javított lapok?? Meghalt a gépemben az alaplap( Dell Optiplex gx270) és azt mondták, hogy ne nagyon reménykedjek benne hogy találnak hozzá lapot, max használtat. Attól, meg egy kicsit tartok. A dózernek mikorra lesznek elérhető prociai és lapok hozzá? Mert ha egy időben érkezne mindd a kettő, akkor még lehet várnék egy cseppet hogy melyik lenne a jobb, de ha nem akkor maradnék az Intelnél. Addig közösködünk tesómmal a saját gépén. -
kyle23
tag
Sziasztok!
Végre eljött az én időm is, megjött a léééé. Végre megvalósul amit már egy ideje várok. Szeretnék egy ütős gépet összerakni. Játékra, HD film nézésre, Adobés progik futtatására kellene. Ami marad a régi gépből az a DVD író, egér, billentyűzet és a monitor is marad még kb. egy hónapig. Amit szeretnék az hogy egy 2500K proci legyen a gépbe. Ez kiszolgál majd egy ideig. A többi alkatrészre kellene a segítség. A keret olyan 220-250.000 HUF. Amiben nem nagyon tudok dönteni az a VGA és hogy milyen házba legyen a gép. nem nagyon tudom hogy a HD 6950/70 vagy esetleg egy GTX 570 legyen. Vagy érdemes esetleg még a régebbi generációs 5850/70 vagy használt 5970 befektetni? A háznál szempont hogy legyen jó szellőző, ellehessen a kábeleket normálisan rejteni benne és elférjen minden kényelmesen. A felbontás majd 1920x1080 lesz.
Kérdés hogy majd az Ivy Bridge procik jók lesznek a mostani lapokba vagy oda is majd új lapok kellenek? -
kyle23
tag
Sziasztok!
Tegnap este ezt a gépet raktam össze az ájponon. Szerintetek jó lesz így vagy változtassak pár dolgon? Annyi kérdésem lenne még, hogy szerintetek milyen tápot és proci hűtőt vegyek hozzá? Még azt kérdezném hogy a ház miben különbözik az Advanced változattól, mert láttam hogy van többféle is?Lap: Asrock P67 PRO3 B3 29037 ft
CPU: Intel i5 2500K BOX 54059 ft
VGA: VTX3D VX6970 2GB 82150 ft
RAM: Kingston 4096MB 1333 CL9 KIT KVR1333D3N9K2/4G 10800 ft
Vinyó: Samsung F3 1000GB 7200rpm 32MB SATA2 13125 ft
HÁZ: CM RC 692-KKN3-GP BASIC CM 690 II Basic 23513 ft
Táp: ?
CPU hűtő: ? -
-
kyle23
tag
Sziasztok.
Gyors válasz kellene. Ez a ram jó lesz az Asrock p67 pro3as lapba?
KINGSTON HyperX 4096MB DDR3 1333MHz CL9 BLU KHX1333C9D3B1/4G -
kyle23
tag
Szerintetek megéri az a 15.000 Ft felár amivel a 2600k drágább a 2500k procitól? Melyik lenne az időtállóbb a kettő közül?
-
kyle23
tag
Az sem számít hogy a cache3 méret nagyobb és hogy az 8 szálon fut?
Ez lenne a konfig amit rendelek az ájpontol.
LAP: Asrock P67 Pro3
CPU: Intel 2600k v 2500k
CPU hűtő. Hyper 212 Plus
Hűtőzsír: Zalman ZM-STG2
VGA: GIGABYTE GV-R697OC-2GD HD6970 2GB GDDR5 PCIE
Vinyó:Samsung F3 1000GB
TÁP: ADATA HM 550
RAM: KINGSTON HyperX 4096MB DDR3 1333MHz CL9 BLU KHX1333C9D3B1/4GA háznál nem tudom melyiket vegyem. CM 692 Advancedet szerettem volna de az itt nincsen.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- ASUS routerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- AMD Gamer Config: Ryzen 9 7950X3D, 32 GB DDR5, 7900 XTX 24GB, 3TB SSD+ 2TB HDD
- Új, garanciális AMD Gamer Config: Ryzen 5 7600X, 32 GB DDR5, RTX 4070 Super 12GB, 1TB SSD
- ASRock X670E Taichi Carrara + AMD Ryzen 7 7800X3D
- Amd itx félkonfig
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 32GB DDR4 / 120+480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest