- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Brainwashed2
tag
Üdv!
Nos a monitor úgy néz ki, h "fogyó" eszköz. Ugyanis legelőször volt nekem egy nem tudom milyen márkájú sima, katódcsöves. Ez még igazán jó kis monitor volt, csupán az a volt a baja, h random időszakonként furcsa színekben villogot oldal irányba keresztbe, ami kissé használhatatlanná teszi néha.Ezt lecseréltem (mivel volt a családba egy fölös) régebbi, bazinagy, és bazinehéz (ez eddig a legnagyobb moncsi amit láttam... na nem képernyőátlóban) régi monitorra (ugyebár ez még mindig nem TFT). Lévén nagy monitorrol, lévén nagy kábel, komoly súlya van a csatlakozónak, meg a kábelnek, mármint úgy csatlakozó viszonylatban, nameg kábelben. Természetesen a csatlakozó tűi akár egy kisebb szélfuvallattól is kiesnek/törnek Szóval történt egy szép téli napon, vagyis ma, hogy egy lan party után cipelem fel a gépet az emeletre. Összerakom végre a gépet, bekapcs.... monitor... semmi....ööö. mintha történni kéne valaminek, going to standby, windows betöltő hang. Ekkor gyanítottam, h valami nincs rendben. jó, újra bedugom... szal kihúzom, bedugom, resi, semmi. Ekkor már áöu voltam pontosan. Nézem a csatlakozót, hiányzik egy tű. :@ Ezután már csak eg y lehetőség maradt. a nekünk kb. 9 éve használtan vett monitor. Na ezen már eléggé nehezen használható az 1024x768-as felbontás. 800x600-ashoz pedig a mai világban már nem igazán van kedvem.... Szóval elhatároztam, hogy veszek egy új monitort.
Mégpedig egy TFT-re gondoltam, ha már úgyis veszek. Tudna valaki tajékoztatni a piac helyzetéről?
Igazából ami nekem most a legmérvadóbb az az ár. Gondolkoztam, h lehet használtat kéne vennem. Ki mit mond?
-
Aljas
csendes tag
Hi!
Egy furcsa kérdésem lenne:
Ismer valamelyikőtök olyan 17-es TFT-t, aminek 1024x768 a natív felbontása???
(Egyáltalán létez(ett/)ik ilyen monitor???)Thx
Hess rémes árny. Szörnykép, riogató! Hess!
-
whYz
őstag
hali
tft monitort szeretnék venni, feltételek:
teljes mértékig játékra kis ps(kis válaszidő-2ms, és a lehető legnagyobb kontraszt)
1280x1024 felbontás
eddig samsung 731bf-em volt ennél valamivel jobb kéne
max 60k-ig mehetek el
mit ajanlotok?kérdés: megéri a 17" vagy jobb lenne egy 19 ugyanilyen feltételek mellett? árban úgy tudom már nincs túl sok különbség...
-
akaido
addikt
válasz Brainwashed2 #1401 üzenetére
Hali!
Használt TFT-ből itt a PH!-n is elég nagy a választék:
http://prohardver.hu/aprok/hardver/monitorok/tft/keresSzabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
10GoBall
aktív tag
Hátha [link]
Tudom, hogy nem ide való
A temető is azokkal van tele, akiknek igazuk volt.
-
CactuS
Arcképgyáros
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy 17es TFT kiválasztásához. A monitor kizárólag irodai használatra lesz (esetleg talán 1-2 film), semmi játék. Ami talán fontos lenne, az az, hogy minnél jobban "olvasható" (élesség) legyen a monitor, illetve ilyen 40-50k környékén kéne lennie az árcédulának. ( Meg, talán egy DVI sem árt rá a manapság már, viszont, ha jól sejtem, akkor ez még mindig ritka a belépőszintnél)
Ötletek, javaslatok? Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Dr.Én
veterán
Hali
Lassan elérkezett az idö hogy lecseréljem a CRT moncsimat.
Mostansán nem nagyon vagyok otthon ezen TFT moncsik terén.Márkára melyik a jobb?Tudnátok nekem ajánlani valami jó megbizható szemkimélő moncsit(85hz körülit) 45-50e Ft körü 17"-at.
Ja lenne egy olyan kérdésem hogy láttam hogy válaszidő 8ms 5ms 2ms ez mi? melyik a jobb?(ha jol sejtem a legutolsó?)
Elöre is köszi[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
akaido
addikt
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
Nincs mit.
Egy kis technológiai idézet a wikipédiáról:
"válaszidő: LCD paneles monitorok jellemzője, ezredmásodpercben (milli-secundum) mért időegység. Azt az időt jelöli, amennyi ahhoz kell, hogy egy képpont színe megváltozzon. A lassú válaszidő (12ms-nál hosszabb) akkor lehet zavaró, ha a monitoron gyors mozgásokat kell megjeleníteni."
Magyarán pl. játékoknál, filmeknél lehet fonots szempont a kis válaszidő.Remélem nem lettem túl tudálékos...
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
Hasonló elveim vannak nekem is, és pont a (sz)ámítástechnika az a terület ami folyamatosan és - hogy is fogalmazzak - annyira dinamikusan fejlődik, hogy szinte lehetetlen teljes alapossággal megismerni. "Irígylem" azokat akik "csípőből" mondják minden PC-s problemre a tuttit-"fruttit-makarónit"...
Ahhoz képest, hogy Commodore plus 4-gyel kezdtem még a 80-as évek végén mekkorát változott ez a terület...de nem is folytatom, mert nagyon OFF voltam már így is...bár, hogy legyen lagalább egy kis monitor téma is ezért belinkelem az akkori "csúcstechnikának" számító fekete-fehér! Junoszty TV képét amit akkoriban monitornak használtunk. Az LCD-ről még nem is álmodtunk...[ Szerkesztve ]
-
akaido
addikt
A Dell mennyibe fájna? Azért kérdezem, mert az LG olyan 45 ropi körül már a Tiéd lehet. A Technikai spec. cirka egyforma, így szerintem vagy az ár vagy a presztizs alapján dönthetsz.
-
akaido
addikt
A Dell-nek nagyobb presztizse(szerintem). Esetleg még a garanciális feltételek és a szerviz háttér is beleszólhat a választásba.
Én a Dell-t venném, de ez csak érzés és nincs konkrét indok, magyarázat. Lehet rosszul döntenék, mert az LG monitorok úgy általában nem rosszak.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
-
gent
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy 17"-es monitort venni! Lám vagyok a témához! Mi a különbség tft, lcd, tft-lcd között? Milyet válasszak irodai munkára, játékra, tv és filmnézésre elsősorban! Használt is megfelelne! Előre is Köszi Ui: a válasz időt már értem
[ Szerkesztve ]
-
akaido
addikt
Nincs mit. Más tollával ékeskedtem...
Ha irodai melóra szeretnél TFT-t, akkor nem annyira fontos a kis válaszidő! Ez a sokat játszó felhasználók preferált szempontja.
Ha sok filmet nézel PC-n, akkor érdemes a "szélesvásznú" WIDE monitorok között szétnézni.
Utolsó ajánlatom: Ha már illen "lapos" moncsit szeretnél - akár használtat is, akkor érdemes DVI csatlakozóval venni, és persze DVI kábellel, feltételezve, hogy a monitorvezérlőkártyán is van aljzata.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
mv
aktív tag
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
akaido
addikt
Játékra szerintem tökéletesen beválna, márcsak a 2 ms válaszidő miatt is.
A honlapjukon a dinamikus kontrasztarány 5000:1-hez de ha csak a megadott fix 2000:1 az arány az is nagyon bíztató!Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Kissé egyedi kér(d)és lenne. Pivot-ot tudó, fehér monitort keresek. Lehet még kapni? Anno a Samsung gyártott ilyet pl. 770p de ezt már nem kapni.
Üdv.
ChRiSA 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Olyan monitorra lenne szüksége egy ismerősömnek, aminek a panelje előtt üveglap van.
Melyik cég gyárt jelenleg ilyen monitorokat?
Ha lehet linket is szeretnék hozzá
A Xerox LCD 17" XA7-17i monitora még forgalomban van?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
cuko#
tag
Helló!
Én is egy 17es tft-t akarok venni (milyen meglepő lehet ez itt ) - elsősorban a játék a meghatározó, szóval gondolom 2ms-es lenne a legjobb nekem (biztos, hogy 17-eset akarok, mert mióta a régi gépem eladtam, és egy 930bf-et használom, azóta fárad a szemem - túl közel van, és túl nagy nekem, szóval az új gépemhez megint 17eset szeretnék ) - ja és persze wide nem jó (a codot megnyújtja ).
- szóval visszaolvastam picit, és láttam, hogy sams 731bf-et ajánlottátok párszor, meg megnéztem ezt a most linkelt lg-t is, de az lenne a kérdésem, hogy picit alacsonyabb árfekvésben - 30-40k - nincs-e valami szimpatikus, számomra megfelelő monitor (jobb minőséggel persze - vagy túl sokat akarok? )?
(már egy 10-20 perce nézegetem a listákat amerre szoktam vásárolni, de még nem találtam jót) -
seemany3
tag
Hi!
Ezek közül mit választanátok?Játékra kellene
.[link]
Ja és indokot is ha lehet![ Szerkesztve ]
Páromat idézve:ha nem jössz azonnal,veszek egy gépet és találkozunk a neten?!!!
-
nahat
tag
Sziasztok
Olvasgattam a fórumot de nem akadtam a kiszemeltemre.
Nekem így elsőre nagyon szimpatikus a Samsung 721N 17''-os modellje.
[link]
Az ára minden terméknél alacsonyabb amit láttam, 5ms válaszidő, 800:1 kontrasztarány (az jó vagy nem jó?) és még a pofája is tetszik.Valami személyes élmény a monitorral kapcsolatban?
Mindig megijedek ha valami olcsóbb a társainál, de ez most így ebben a formájában tetszik.
köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
''Ha egy cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog...''
-
akaido
addikt
válasz seemany3 #1442 üzenetére
Az általad linkelt címen az első 4 versenyző bármelyike kellemes élményekkel gazdagíthat.
Ha játékra használnád, akkor ajánlatos a kis válaszidejű, nagy kontrasztú, DVI csatlakozóst választani. Ebből a szempontból eget rengető különbség nincs köztük, tehát az áruk lesz a döntő.Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
akaido
addikt
Majdnem 3 éve dolgozom a egy 710N-nel a 720N "ősével" avagy "kistesójával" (kinek hogy tetszik). Teljesen meg vagyok elégedve azzal a modellel. DVI csatija nincs, és hát játékra sem a legalkamasabb, de nem is acélból használom. A 720N 800-as kontrasztja és 5 ms-os válaszideje már játékra is alkalmassá teheti.
-
kicsigeri
senior tag
Hali valaki nem tudja esetleg létezik e olyan monitor ebben a méretben ami lejátsza az SD kártyán lévő adatokat?
-
sulep
senior tag
MI a véleményetek erről a monitorról?
Belinea 17" 11 17 62 b.display LCD
-
kicsigeri
senior tag
Hali
Szükségem lenne 8DB TFT-re ami szürke hátulju.
Fontos lenne hogy szürke legyen elölről is meg hátujról is. Jah és persze a 17"is fontos.Elöre is köszi
-
kommunism
aktív tag
mennyiért lehet kapni olyan 17 colos lapos monitort amire rá tudom kötni a dvd lejátszómat
A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!
Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest