Hirdetés

Aktív témák

  • Cserfa

    csendes tag

    Én Kasperskyt Anti-Virust használok olykor Spy Sweeperrel.
    A Spy Sweeperrel rootkiteket is képes eltávolítani (legalábbis a specifikáció szerint, nekem nem talált).

    A Spy Sweeper jokkal jobb, mint ad Ad-Aware, utóbbi egyszerűen nem vesz észre ezt-azt. Ad-Aware-ről tértem át Spy Sweeperre. Mégpedig azért, mert volt egy trójai, mely minduntalan visszarakta magát a System volume ...-ból, meg innen-onnan. A Kaspesky látta ugyan, jelezte is, de nem tudta kiirtani.
    Az Ad-Aware semmit nem talál Spy Sweeper és a Kaspesky után, a Kaspersky önmagában is igen jó, mióta a Spy Sweeperrel kipucoltam a trójait, amivel a Kapreskí nem bírt, többet a Spy Sweeper sem talált semmit. Mellettük az Ad-Aware tök felesleges, mondom, soha semmit nem talált.


    A Kaspersky önmagában eszméletlen gyors, visszahúzódik, ha más elviszi az erőforrásokat. Csak ki kell várni a bootolás után (ha erre van beállítva), amíg ellenőrzi, amit akar, azt a pár ezer-tízezer fájlt. De ez csak pár perc, utána nem lehet észrevenni.
    Eszméletlen sebességek maradnak mellette, pl. vinyóról vinyóra másoláskor sok kis fájl esetén is 30-50MB/sec. (Total Commader legalábbis ilyeneket mutat. Barton proci NF7S lapban, nem túl bika hardverrel vannak ilyen eredmények.)


    Sajnos a Spy Sweeper és a Kaspesky együtt eléggé lassúvá teszi a gépet. Normál használat esetén nincs gond, mindkettő visszahúzódik, átengedve az erőforrásokat, ha más progi használja. De ha gépel az ember, előjönnek, elveszik az erőforrásokat, hiszen másnak úgysem kell, gondolják, és olykor-olykor késik a begépelt szöveg megjelenése, a kurzor nem egyből megy odébb. Persze ez csak negyedórában egyszer észrevehető, de akkor is kellemetlen (nekem, aki sokat fórumkodom, gépelek).

    A Kaspersky az Aviránál sokkal biztonságosabb, fiaim gépén általában találok vírus, mely az Avira mellett kerül fel. (A Kaspersky hálózaton is működik, így tudok keresni fiaim gépein.)

    1! Hz Titanium Citizen Eco Drive karóra, 40 cm ventillátor (Eurotec, asztali), 46*32 zoll monitor alatti asztal (Bonazna tip.), etc.

Aktív témák