Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Flowtation #17681 üzenetére

    A linkelt tápegység esőálló, tehát kültéri, szellős helyre tervezték. 23×12×5 cm méretű, plusz a kábelek, szóval hagyományos kötődobozban aligha fér el. Vannak nagyobb méretűek, például ez, de a tápegység által megtermelt hő elvezetése még megoldásra vár.
    Szerintem valahol talajszinten keress a tápegységnek helyet, például lábon álló szekrény alatt, vagy kereten álló szekrény alá is be lehet tenni, csak a keretre tegyél szellőzőrácsot. A falban pedig nem a 230 V DC-vel, hanem 230 V AC-vel mész fel, 2×4 mm2-es vezetékkel. Ott már a kötődobozban elfér a vezérlő.
    Tápegységnél még a hűtés kérdéses, 240 W fölött jellemzően van benne ventilátor, ami ha újan nem is, de 1-2 év után biztos hallható lesz.

    Minél sűrűbben vannak a ledek a szalagon, annál homogénebb lesz a megvilágítás. Nem tudom, mi az elképzelés, de a 30 led/méter esetén 3,33 centire vannak egymástól a ledek, kell vagy 10 centi a szalag és a fal között, hogy ne pontszerű legyen a világítás képe a falon, mennyezezeten. Ha energiát spórolnál, akkor leden változtass, például kisebb fogyasztás 3528 típus, vagy a ledvezérlővel a fényerőt is csökkentsd.

    19 méter, 3-4 betáplálási pont hasznos lenne. Ha győzöd cérnával, akkor betáplálási pontonként egy-egy kisebb tápegység, fent pedig jelerősítők és egy vezérlő. Minden szalagot egyetlen vezérlő irányít, homogén lesz a világításod, a kisebb tápegységek részterhelésen kevésbé hajlamosak ciripelni, zúgni, stb.

    Én a tápegység 230 V-os ágát kapcsolhatóvá tenném. A vezérlő csak a szalagot kapcsolja le, a tápegységet nem, üresen is van kis fogyasztása, illetve ilyenkor is hajlamos zúgni, vagy ciripelni, alváskor ez zavaró lehet. Nálam a ledtápegységnek tetettem olyan konnektort, ami fali kapcsolóról kapcsolja az áramot. Egy kapcsolóra több konnektor is felfűzhető.

    Az összefoglalóban van linkelve néhány logout cikk ledes DIY projektekkel. Olvasd át őket, hátha segít. :K

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák