Hirdetés

Aktív témák

  • denes242

    aktív tag

    válasz _voodoo_ #22832 üzenetére

    szerintem az van, hogy motion plus nelkul es vele egyutt is 2-3 masodpercenkent jon ket ugyanolyan kep vagy kimarad egy kep (kis akadas), csak a motion plus-tol jobban eszreveheto. ez a kis akadas pedig azert lehet, mert a szoftver nem pont ugyanazzal a frekvenciaval akarja kuldeni a kepet mint a tv (pl. az egyik 23.97-tel a masik 23.95-tel, szoval kicsi az elteres), es igy egy ido utan vagy kimarad vagy duplazodik a kep. ez a frekvencia elteres azert lehet a szoftver es a tv kozott, mert a szoftver az idozitest a szamitogep orajabol veszi, a tv viszont vagy a videokartyabol, vagy magatol (nem tudom melyik). legalabbis ez az elmeletem.
    es a dvd-n azert nem latszik szerintem, mert a nagyobb, 50 Hz kepfrissites miatt egy plusz kep, vagy egy kep kimaradasa sokkal rovidebb ideig latszik, illetve kevesbe zavarja meg a motion plust.
    mindez csak az en elmeletem, de az a lenyeg, hogy ha a szoftver a kepfrissiteseket szamolna es abbol merne az idot (nem a rendszerorabol), illetve nem szoftvert hasznalnal hanem hardveres lejatszot akkor szerintem nem lenne ez az effekt.

    osszessegeben ha dvd 50 Hz-en jo, akkor talan - ha mar ugyis bekapcsolod a motion plus-t - nyomhatod 60Hz-en a 24p-s filmet is (tehat 3:2 pulldown-ban) hatha jobb ugy.

    szerk: alternativ magyarazat, hogy nem a szoftver a hibas, hanem bugos a motion plus :D de szerintem az elobbi

    [ Szerkesztve ]

    P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

Aktív témák