Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kroni1

    veterán

    Sziasztok!

    Feleségem okozott egy kisebb koccanásos balesetet 2018-ban az autónkkal aminek ő a tulaja én pedig az üzembentartója. A B2 bonuszunk ugrott, a biztosító felmondta a szerződésünket, Netrisken a legolcsóbbhoz átkötve a bizosítási díjunk 48ezerről felugrott 84-re, A0-ba vissza, de ezt még elfogadhatónak tartottam. Most megnéztem a Netrisken, hogy hova fogok tudni esetleg átkötni évfordulóval és jött a feketeleves: 2020-ban 150-160e Ft a legalacsonyabb összeg amivel biztosítanának minket a 2018-as eset miatt, azaz a tavalyi, már emelt díj kb. duplájáért! Ez eléggé szíven ütött.

    Jól olvastam, hogy az üzembentartó személye a lényeg a Bonus-malus rendszer szempontjából és a tulajdonosé meg hogy ki okozta a balesetet a kocsival az nem számít?! Édesapám eladta az azonos kategóriában lévő autóját idén, és ő B10-ben volt. Ha a feleségem marad a tulaj, de az üzemeltetést átadom az édesapámnak akkor a bónuszát át tudjuk hozni, és jogosan írhatja ő h nem okozott kárt, azaz elkerülhetjük az emiatti magasabb díjat így? Vagy ahhoz ez a változás kevés lenne? Nagyon nem érzem arányosnak, hogy egy 2 évvel ezelőtti koccanás miatt több mint 100e ft-al drágább lett az éves biztosítási díjunk, úgy h a tavalyi már megemelt díj is "csak" 84e volt. Ha bárki tud hasznos információt vagy van ezirányú tapasztalata azt megköszönöm ha leírja!

    Az üzembentartó váltásnál amúgy kell valamire különösen odafigyelni? Apumnak 33-50e közt lenne pár opció, (posta, uniqa, stb.) azért az nem mindegy! Hogyha működhet a fenti opció akkor ezért már hajlandó lennék elintézni! Van még költsége a 6000ft-os forgalmi átíráson kívül? Köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák