Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasrc

    tag

    Sziasztok,

    Kaptam "próbalencsét" azzal az utasítással, hogy hordjam (ha úgy érzem, akár egész nap), illetve gyakoroljam vele a be- és kivételt. 2 hét múlva kell visszamennem lencsében, elvileg megvizsgálják a szememet, gondolom itt derül majd ki, hogy alkalmas-e a szemem a lencsehordásra és majd ezután fogjuk belőni a végleges dioptriát (ezt így mondták nekem).

    Na most a problémám az, hogy a lencsék csak nagyjából jók (ezt mondták is), a bal lencse nem ad annyira éles képet, mint a szemüvegem, de ez nem is annyira nagy probléma; a jobb lencsével viszont szabályosan duplán látom a betűket, ami nagyon zavaró monitor előtt és így nem bírom órák hosszat hordani. Ha emiatt napi pár órát hordom csak, akkor nem fog false eredményt adni majd a vizsgálat? Elvégre az lenne az egész lényege, hogy kiderüljön hogyan reagál a szemem, ha "üzemszerűen" hordom és emiatt nem kap annyi oxigént.

    Más: A jobb lencsét pikk-pakk fel tudom rakni, de a bal lencse amikor akarom berakni, akkor vagy ráfordul (kifordul) az ujjamra vagy nem cuppan rá a szemgolyómra és rajta marad az ujjamon. Olyan is volt ma, hogy kicsit nehézkesen felraktam, de a tükörből azt láttam hogy a közepe gyűrődött volt és elég sokáig kellett forgatnom a szememet, hogy kimenjen ez a gyűrődés belőle (levegő volt alatta?). Ez így normális? Vagy csak simán béna lennék a bal szememnél? Azért kérdezem, mert a jobb szememre simán fel tudom rakni, a bal szememre viszont ehhez képest irreálisan nehezebben rakom fel.

Új hozzászólás Aktív témák