Új hozzászólás Aktív témák
-
Low Noise
senior tag
Pletykálják, ma leszbis Microsoft podcast ahol Phill beszél, elvileg azt jelenti be, az Xbox címek Playstation re vándorolnak. Ennek fényében duplán meggondolandó a Playstation.
[link] Zoly csinál is egy videót a témáról. -
GreatL
őstag
Miért nem hozza ugyanazokat a számokat? Mindegyikhez van egy kontroller majdnem ugyanazzal a kiosztással, mindegyik egy PC-s struktúra, mindegyikre van valamiféle előfizetés, mindegyiket marketingelik, mindegyiknek van egy rakat exkluzívja ami aztán multi/krosszplatformosodik... nem értem.
-
Ugyan nincs DS5-öm... nekem nem lenne baj, hogy drágább, mint a korábbi kontrollerek, de ennyi pénzért tervezhettek volna rá 1-1db alsó/hátsó ravasz, ahogy az Xbox Elite-re.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Hopkins95 #40 üzenetére
A PS5 megjelenése óta már a 3. vagy 4. PS5-öt nyúzom mert mindig váltogattam Xbox és Playstation között, de gyakorlatilag a Dualsense ravaszok felkeményedése az sose volt ugyan olyan...ahány kontroller annyi félre rezgést/hangot tapasztaltam, volt olyan ami már olyan hangosan zörgött, hogy az már kellemetlen volt mert azt az érzést keltette bennem, hogy mindjárt szétesik benne valami...(nem a beállítások különböztek)
Ráadásul ha olyan játékkal játszom ami használja is akkor sokkal hamarabb lemerül.
Szóval én az ilyen funkciók nélkül is meglennék, mert szerintem annyit nem tesz hozzá a játék élményhez mert 1idő után úgy is hozzá szoksz, én pl azt se vettem észre, hogy az egyik Xbox kontrollerem nem rezgett mert ki volt kapcsolva a rezgés.
Az egyik nagy érv a Dualsense mellett számomra az az, hogy van benne mikrofon, így nem kell használnom hozzá mikrofonos fejest.
Az analog driftelésről meg ne is beszéljek.
Nem tudom, hogy én vagyok-e ennyire szerencsétlen vagy mi, de a Triwarden-nél (Hivatalos Sony Szerviz) már kb ismernek annyiszor jártam már náluk Dualsense csere miatt.
Xbox kontrollert még nem kellett idáig gariztatnom.
(Persze ez lehet csak szerencse, nem tudom.) -
boxmaci
tag
Továbbra is király a Xbox kontroller, sok ideje az. Két éve használom az alap kontrollert kb napi szinten és minden gombja rendesen működik, fogásra is nagyon ergonómikus.
-
icemad
nagyúr
Ebben én is egyetértek veled. Az Astro pl zseniálisan megmutatja, hogy mennyire jó cucc. Nekem az inkább a bajom vele, hogy pl a Sony ex címeken kívül elég kevés játék használja ki a funkcióinak nagy részét. Pl. Hogy fújni kell a kontrollert, azt egyedül az Astroban láttam.
Nintendo switch-nél ugyanezt tapasztalom. A joyconok simán alkalmasak lennének, hogy wii szerű játékélményt adjanak, mégsem használja ezeket senki. Még Nintendo ex címekből is csak az 1 2 Switch jut eszembe. -
kicsako
őstag
Hidd el nagyon sok embernek az első dolga hogy kikapcsolja az adaptive triggert.. a legtöbb játékban csak zavaró tényező. Azt leszámítva semmivel sem tud többet.
írom mindezt úgy, hogy Xbox One óta nem volt konzolom, csak PS4-PS5, de pc-hez mindig van legújabb Xbox kontim, szóval mindkettőt használtam egymás mellett. -
PTM
aktív tag
Én külső akkura kötöttem rá amikor csak egy kontrollerem volt, legalább úgy nem kellett áthúzni a szobán a többméteres kábelt (olyan hosszú úgysincs otthon). Spec. az XBOX kontrollereket is Play & Charge kittel használom, nem dobálok ki párhetente elemeket ha egy mód van rá. Azzal is jól bírják, jobban, mint a DS5. Főleg, amikor utóbbinál a haptikus funkciók is élnek a játékban.
-
kicsako
őstag
Cserébe 6-12óránként tölteni kell a PS kontit, addig vagy vezetékesen használja az ember, vagy vesz 2. kontrollert.
-
Mezcal
addikt
Series S-nél figyelembe kell venni, hogy 4K az nincs és 60 FPS se nagyon. Az Xbox tárhelyét sokkal drágább bővíteni. A Dual Sense komolyabb konti a haptikus ravaszokkal és a rezgés is jobb.
-
hunluki
senior tag
válasz
Krugszvele #21 üzenetére
Plusz egy szemszög: Én apukamódban tolom series S-en és tökéletesen elégedett vagyok vele. Kb 2 éve sikerült 90-ért megfogni újonnan, életem dealje volt
Tárhely nálam nem para, van egy fix forza horizon 5 rövid sessionökre meg egy story játék ha picit több időm van játszani.
Ezen felül egy cities skylines ha valami könnyedebbre vágyom -
tibaimp
nagyúr
Kb. mindig is ez a ~2:1 arányban "nyert" a Sony az MS-el szemben a korábbi konzoloknál is, ha jól tudom.
-
kicsako
őstag
válasz
HELLAFLUSH #19 üzenetére
Egyetértek. volt kb. 2 évig PS5-m, állandóan töltögetni kellett a kontrollert, kényelmetlen is volt.
PC-hez vettem fél éve egy Seris kontrollert, ég és föld... sokkal jobban kézreáll, a tölthető elemek miatt kb. 1-2havonta kell csak cserélgetni pedig használom kb. heti 5-10órát. -
PTM
aktív tag
válasz
Farkassacred #20 üzenetére
Az XBOX Elite (v2) nekem se volt kényelmes. Nehéz és útban voltak az alsó ravaszok, amikor kivettem őket akkor zavart a kis vájat. Olyat viszont nem tapasztaltam, hogy bármelyik XBOX kontroller pontatlan lenne.
A mostani XBOX kontroller picit talán kisebb lett a korábbinál, a DS5 pedig nagyobb és szerintem jobb formájú. Nekem is egyértelműen a DS5 kényelmesebb, de kisebb kézbe, pl. gyereknél lehet, hogy az XBOX kontrollere passzol inkább.
-
Krugszvele
senior tag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, nagyon sokat segítettetek. Pontosan úgy érzem magam, mint Sheldon, amikor választania kellett xbox és ps között, de nekem még ott van a PC is
Lehetetlen.
-
Farkassacred
őstag
válasz
HELLAFLUSH #19 üzenetére
Tapasztalat, pár hét elite kontroller használata után áldás volt visszatérni a dual sense-re.. Az elemek nem adnak annyival több + hogy megérje nekem az a szenvedés.
-Hangos aby gombok, és ráadásul hamar bedöglenek, elite kontrolleren meg még nehézkés is a javításuk.
- Borzalmasan semmilyen rezgés funkciók, ebben a generációban ez már inkább zavaró, mintha nem lenne pl semmi.
A két joy is sokkal pontosabb a kékek kontrollerén, a boxén mintha késne is és az irányithatósága is totál kellemetlen.
Ez a baj, hogy az Ms nek elnézünk mindent, ezért nem változtatnak.. -
HELLAFLUSH
őstag
válasz
Farkassacred #16 üzenetére
Ez azért erős kijelentés, nekem pl az Xbox kontrollere jobban kézre áll mint a Dualsense, ráadásul sokkal tovább bírja az akkumulátorral ha veszel bele, plusz kb minden gombja mikrokapcsolós amivel gyorsabb a bevitel is, mondom ezt úgy, hogy most csak egy PS5 van itthon, de volt már XSX is.
Az anyaghasználatos dolgot nem értem, mert semmivel sem rosszabb az XBOX-é, a Dualsense viszont az évek során hajlamos fényesre kopni.(A fehér legalább is, de hát ez vele jár)
Szóval nem vagyunk egyformák...teljesen mindegy, hogy ki mit vesz mert minkét konzollal jól jár. -
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Ha szeretitek az előfizetéses modellt, akkor szerintem mindenképp Xbox, mert a Gamepassnak azért nagyon jó ár-érték aránya van
Ha szeretitek a fizikai játékokat és a kalandjátékokat, drámákat, akció RPGket, akkor mindenképpen Playstation.
Autós játékoknál Forzára szavazok, szóval Xbox.
Ha FPS vagy battle royal a fő szempont, akkor én még mindig a PC-re szavazok.
Ezen kívül ahogy a többiek írták, amin a barátai játszanak, azt a platformot válassza.
-
janeszgol
félisten
En One S utan Series X-et vettem. De azt erzem, hogy ez a konzolgeneracio el van atkozva. Ma mar nem annyira erosek. Sot sosem voltak azok. (Az XSX vga-ja 3060Ti erossegu.)
-
Farkassacred
őstag
-
ATi0021
csendes tag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Nekem van PC-m, SeriesX, PS5 is. Sokáig csak PC-m volt a célzás miatt, hogy egérrel egyszerűbb. De idővel megszoktam kontrollerrel is, X-é szerintem kényelmesebb. Konzolon ami szerint gond az a tárhely. De amúgy a legtöbbet a SeriesX-t használom igaz azért mert Forza Horizonok a favoritok, különösen a második rész.
-
F.B.I.
veterán
válasz
parandroid #12 üzenetére
Általában 6-8 fővel vagyunk Xbox partiban, teljesen jól működik, hibátlan a hangminőség, egyenként beállítod mindenki hangerejét, egy gombnyomással mindenkit be tudsz hívni az adott játékba. Mi ebben a fos?
Egyébként meg jah, Series S meg egy olcsó 27”-os monitor vagy 24”-os ha nincs pénz tévére. -
válasz
parandroid #12 üzenetére
Leárazások alkalmával olcsóbbak a játékok a store-ban, mint amennyiért a használt lemezek mennek.
Lemezes gyűjtői kiadások esetében szempont lehet a lemezmeghajtó!a szülők nagy része pont olcsón szeretné megúszni, mert vagy nem telik rá, vagy nem szán ennél többet, mert ‘ez csak játék’
Ebben van valami, aprón 70-110k HUF között kapható a teljesen új(szerű), 2 év garis 500GB és 1TB-os Series S.
Ha a HA is játszik, akkor ez elég nyomós érv. -
parandroid
félisten
PS-en nem tudom, az MS gyári csetje amúgy is fos. Ha valaki nekiáll online játszani, abból úgyis TS, Discord lesz.
Series S-t nekem nem kell bemutatnod, én most downgrade-eltem X-ről. Ha már más felhozta a lemezt: 3 év alatt egy darab lemezt nem tettem a gépbe. Leárazások alkalmával olcsóbbak a játékok a store-ban, mint amennyiért a használt lemezek mennek. Épp ezért a lemezek kb eladhatatlanok is.
Az meg hogy drága hobbi: na ja, de a szülők nagy része pont olcsón szeretné megúszni, mert vagy nem telik rá, vagy nem szán ennél többet, mert ‘ez csak játék’. Egy Series S meg még mindig jobb, mint amilyen PC az árából kijön. Egy usb-s HDD meg mellé azért nem egy nagy érvágás, és egy csomó játék onnét is megy. Jó, a tárhellyel most én is épp szívok, de csak a buzi Forzák miatt. Ez nyilván mérlegelendő, de egy Series X / PS5 akkor is dupla áron megy…
p
-
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Amelyikkel csatlakozni tud a barátai/osztálytársai online csapatásához, illetve amelyik gyártó exkluzívjai jobban bejönnek. Ennyi. Tényleg.
Series S-re mondható, hogy olcsóbb kb. 50k HUF-al (az 1TB-os, azt vennék mindenképpen!), de 5-6 éves időtávban ez nem sokat jelent.
-
icemad
nagyúr
válasz
parandroid #7 üzenetére
Az oké de pl játék közben a kommunikációt, hogy oldod meg ps-xbox között? Ha minden barátja ps-en játszik, ő meg xboxon, akkor a többiek nem fognak discordal meg ilyenekkel foglalkozni.
Az ár meg egy olyan dolog, hogy ez egy drága hobbi. Mindegy melyik gépet választja az ember. Series s tényleg jó kis gép ár érték arányban, de csak digitális. Az ssd is elég szűkös benne. -
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Érdemes lemezes verziót venni, mert bár drágább, de a használt lemezes játékok sokkal olcsóbbak, a digitális verziókat pedig nem lehet használtan megvenni (és eladni sem, értelemszerűen).
-
parandroid
félisten
Azért az ár többnyire nem annyira másodlagos. Egy Series S mellé ha kétévnyi game passt is veszel, akkor is ott vagy anyagilag, mint a PS5-tel. A Fortnite, a CoD, meg a Fifa (meg az aktuálisan divatos online lövölde) meg megy mindegyiken, és szinte az összes crossplay már.
Ha meg single playert játszana, akkor Assassins Creed, meg Fary Cry is van mindkét platformra, ha nem az aktuálisan utolsó rész, akkor kb bagóért - sőt, MS-nél szerintem kicsit olcsóbban (plusz ugye tt az UBI+).
Nyilván mindenkinek mások az igényei, én kispénzű, kezdő játékos gyereknek a Series S-t venném. Akár használtan, az meg aztán tényleg nem pénz érte.
p
-
icemad
nagyúr
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Olyat vegyél, ami a haverjainak van. Akkor tudnak együtt játszani normálisan. A többi dolog másodlagos.
-
gerii
addikt
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Én úgy döntöttem anno hogy bementem egy boltba mindkét kontrollert megfogtam, a PSé totálisan amorf az Xboxé pedig kézbe simuló, normális kéztartást adott nekem.
Szerintem az ergonómikus kialakítás nagyon fontos itt. -
Low Noise
senior tag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Szerintem PC ben is erdemes gondolkodni, most jó PC-s nek lenni mikor a Sony és MS jatekai is elerhetőek. Mindkét oldalon vannak szuper dolgok, MS nél a Quantum Break, Gears, Sony-nál Daysgone, Horizon Zero Down, spyderman, stb
-
PTM
aktív tag
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Én azt, amelyiken a pajtásai is vannak.
Ha ez nem érdekes, akkor jól járhatsz akár egy Series S-sel, mert olcsó és ott a Gamepass. Ismerősi körben van egy, elégedett vele a kissrác. Aztán ha egyszer kitalálja, hogy neki pedig kellenének DLC-k meg olyan játék ami nincs Gamepassben, akkor majd lehet, hogy újratervezés lesz. De egyelőre bevált ez így. -
Krugszvele
senior tag
Sajnos nem értek a konzolokhoz, egyik sem volt még soha. Viszont a gyerek abban a korban van, hogy szeretne egyet.
Mit vennétek? Playstationt vagy xboxot?
xbox felé húz a szívem, mert azért csak MS termék, valamin feleannyiba kerül, mint a playstation. Már kezdek ismerőssé válni a gamepass-al, amivel havi előfizetéssel lehet játszani kvázi végtelen játékkal, ilyen van a playstationnel is, viszont jóval drágább.
Annyival jobb a playstation?
Ez egy ugyanolyan hitvita mint az iphone vs android? Vagy itt vannak érvek is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest