Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Mit láttam ma a horgászbótba..... Nyeletőfékes orsó zsinórral feltöltve 4 ezres alatti áron. Itthon utánanéztem a neten..a gyártó bojlizáshoz is ajánlja. Hát... oda nem tenném fel, max. dévérezni. [link]
    Na de nem ezért jöttem ide, hanem egy gyors kérdés: Szerintetek kevesebb a kapás a fonott zsinóros előkével szerelt végszerelékkel?
    Arról van szó, hogy feederen a methodhoz, illetve fenekező boton a hajszálelőke miatt fonott előkét használok. Eddig fogtam szépen a pontyokat, pár hete nem jön ponty, dévérek és kárászok jöttek methodra is. Most egy hete....szinte semmi. Csak áztatom a zsinórt. Sporttársal beszélgettem aki mellettem horgászik, szerinte a fonott zsinór az oka a kapástalanságnak. Szerinte tavasszal nem volt finnyás a hal, de már nem éhesek, kikerülik a szemmel láthatóan gyanús csalit. A helyzet hogy más is alig fog pontyot, tegnap este matchbottal fogtak egy szép tükröst, de mondja a spori hogy fenekezőn mozdítása sincs.
    Mielőtt nekiállok monofil hajszálelőkés horgokat kötni, illetve csalitüskét monofil zsinórra, előtte megkérdezném a tapasztaltabbakat. A pickeren, és a finom feederen kívül szinte mindenhol fonott előkét használtam, maximum 15 cm hosszban, mert strapabíró volt, és lebegő csalikhoz jól jött a lágysága a hajszálelőkének. Szóval, szerintetek több a kapás monofil zsinóros hajszálelőke estén?

Új hozzászólás Aktív témák