- Milyen videókártyát?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Nemtudom hogy sok e én 4ghz-el teszteltem. Ahoz jelentősen kevesebb fesz is elég.
Mondjuk a 80 fokok az már nem kevés. Hosszú távon nemtudom mennyire tesz jót neki.
Az én Q6600-am is a 3.éve után elkezdett kifagyogatni. Pedig ennyire erős tuningot és töblettfeszt nem kapott mint az ivy-k manapság...."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
c41r0^
őstag
igen, most már szinte biztos, hogy a sok szorzóváltogatás és a hozzátartozó VID-ek váltakozásai okozták a gondot, szóval tanulság, hogy emiatt kicsit túl kell méretezni a vcore feszültséget kb. +0.010V-tal a LinX és Prime95 stabil CPU-khoz, ha EIST-et és C-State-eket is használunk, legalábbis nálam, de ezek alapján általánosságban is majdnem ki merem jelenteni
Feree13 - lehet, hogy majd lejjebb veszem én is, párszáz MHz többletért tényleg felesleges kínozni, ha viszi a 4.2 - 4.4-et 1.1V körül, de most kíváncsi vagyok rá pár napig, ha már szenvedtem vele... csak ne degradálódjon (de csak nem fog) meg nem fog felmenni 75 fok fölé úgysem, mert olyan progit nem futtatok, ami annyira megterhelné
Nálam vagy 2-3 évig ment gond nélkül a Q9300 3200 MHzen úgy, hogy HyperTX2-vel nagyonmax. nyáron felment 82-83 fokra, ha mesterségesen stresseltem vagy huzamosabb ideig videokonvertáltam, és ott 85 fok volt a throttle limit, de egyszer nem lépett bele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest