Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DanielK

    addikt

    válasz Ragnar95 #61005 üzenetére

    Mi csináljuk a kenyeret. olyan lisztből és adalékanyagból, amilyet mi akarunk. Annál finomabb nincs. :P
    Ide simán elmegyek és van választék. Ha kisboltba megyek, sokkal kevesebb van. Nem az ár miatt mentem.
    Bárhol is vennéd az "egészségesebb" kaját, mindenhol drágább. Miért? Mert attól lesz egészségesebb, ami miatt drágább is. Pl. ha bio, akkor mindegyikre külön kell figyelni (pl. zöldségek). Ha nem tesznek tartósítószert valamibe, akkor meg az eljárás, amivel tartósabb lesz, hosszú ideig tart, ami megdrágítja.
    Azért olcsó a szarabb minőségű kaja, mert az adalékanyagok teszik gyorsabban elkészíthetővé.
    Lásd kolbászok, gyorspáccal készülnek és füst ízt tesznek hozzá. :((
    Ha te vágod a disznót, és füstölsz, az legalább 1-2 hét. De az a mennyiség egy családnak oké, de hogy forgalomba hozd!?

    [ Szerkesztve ]

  • nord_

    veterán

    válasz Ragnar95 #61005 üzenetére

    Nem minden egészséges kaja drágább. A teszkós, filteres fehér "tea" (szó szerint maradék...) összességében drágább, mint a többször lefőzhető Pai Mu Tan. Ha otthon sütöd a kenyeret, kalácsot, olcsóbb, mint a sokkal szarabb bolti. Ha megveszed a narancsot és magadnak facsarod ki, olcsóbb és jobb, mint a "100" %-os (muhaha!) Hohes C.

    Jah, hogy a normális teánál figyelni kell a vízhőfokra és áztatási időre? Hogy a kenyérrel egy keveset dolgozni kell? Hogy a narancslevet nem csak ki kell tölteni a dobozból? Hogy a levest főzni kell, nem csak port önteni a vízbe?
    Aki igényes és nem büdös számára a munka, az egészségesen és olcsón élhet. A bolti szaroknál durván kifizettetik a j(l)úzerekkel a saját lustaságukat. ;)

Új hozzászólás Aktív témák