Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    válasz zebra_hun #5334 üzenetére

    Prime95 30.6 Build 4

    10 perc noAVX Prime95 SmallFFTs (azaz alul mindkét disable AVX lehetőség bepipálva) - ha ez lefut, 99.9%-ban stabil a CPU az adott vcore-al, de a CPU-t stresszeli: FPU/L1-L2-L3 cache, tehát memóriavezérlőt nem igazán, ez inkább a max órajel / minimális vcore és LLC belövéséhez jó, érdemes ezzel kezdeni.

    Ez mostani kép mint látható, szobában 26,5 fok van.

    Ha AVX utasításkészlettel futtatod (azaz nem pipálod be alul a disable AVX-eket), na az az igazi torture teszt, ott fog 200W és 230W értékeket mutatni. Nekem 5 percre a disable AVX2-vel még stabil volt, tovább nem engedtem (90 fok max temp volt ugyanis, igaz már lehet ma nem lenne stabil, mert akkor kb. 20 fok volt és légmozgás, nem úgy, mint ma...), az egyik AVX-et sem disabled-re téve 2-3 perc után BSOD. De én ettől még stabilnak mondanám a rendszeremet 24/7-re.

    Large FFTs opció, AVX pipák ki: memória vezérlő- és RAM tesztre jó, 15 percet minimum menjen - TestMem-hez hasonló terhelés, RAM fesz és VCCIO / SA teszthez jó

    Blend opció, AVX pipák ki: általános stabilitás teszt, vegyesen tesztel mindent, 15 percet minimum menjen, közben lehet böngészgetni pl.

    Másik jó általános stabilitás teszt (AVX-et is használó video renderrel): Asus RealBench 2.5.6
    ez minimum 3x fusson le

    Ha ezeken végig megy CB20/23 mellett (ezek is egyenként 15 percig), akkor stabil a rendszer jó eséllyel :K

Új hozzászólás Aktív témák