- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zé_Mester
őstag
válasz MPowerPH #25295 üzenetére
...RE -t semmi nem tudja überelni, és ez minden tekintetben igaz.(nah, talán hűtés terén van jobb is...
a hűtését sztem hagyjuk, megvan vele a kellemes 2 órás emlékem, amíg az NB chip teteje normálisan érintkezett a bordával nem szoktam átkozódni, de akkor sztem a tervező beledöglött a kívánságaimba
de extrém tuningra az egyik legjobb lap bumm bele egy wolfit, egy kicsit ide - egy kicsit oda pötyögtetsz és már meg is van vele a fini kis órajel
-
Laraxior
titán
válasz kimi02 #25281 üzenetére
nice!
Zé: Nem elég ha valaki rendelkezik a legjobb hardverekkel...kell egy ki sütnivaló a koponyába is Anélkül nehezen megy a tuning,hiába adottak a lehetőségek.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #25302 üzenetére
Hát az ilyen tuninghoz nem kell nagy tudomány... Főleg ha az embernek van jó hűtése. Csak ki kell ismernie a lapot, ennyi.
Nekem se lenne gond RE -ben egy 5GHz -es eredmény, csak még várok vele, és a procit se akarom agyonfeszelni, mivel hosszú távon szeretném használni. P35 -ben meg még nagy tudomány se kell, talán még az öcsém is elboldogulna vele.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
válasz Laraxior #25302 üzenetére
Gonosz vagyol!Kben sztem is túl let sztárolva a p45.Memkezelés ok,szuper,de cpu-nál..Felejthető..Bios-ban bűvészkedhetsz pár MHz-ért,ez türelem,s nem agy kérdése.Szarból várat,az igen..Ez..Sztem azért jöttek az eredmények(1re jobbak)mert..Akik mostanában vesznek lapot(UD3R/P-stb)azok többsége procit is,s az új procik között 1xűen sok nagyon jó van,s a proci dominál,az hozza az eredményeket.
Nem vitatom,összességében jó a p45,de cpu tuningban nem kiemelkedő.(UD3R)
A régi procimat eladtam,beszerzek egy E0-s 8xxx-et,s majd látom.Ebben a lapban SEMMIVEL se ment jobban a régi,mint a fapados p35-ben.Ok,a 800-as 11k-s 4giga patriot meg 1200-at,ezért is mondtam,h ramoknak ok.[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
MPowerPH
félisten
válasz lipi67 #25305 üzenetére
Ahogy mondod... Bár nekem a P45 az istenért nem akarta a ramokat 1T -ben kezelni, míg az X48 elsőre. Igaz, nálam DDR3 van, ott lehet máshogy van ez, de engem nem győzött meg... Nem beszélve arról, hogy proci tuningban az X48 -hoz képest is gyenge volt, bár azért nem túl sportszerű összehasonlítani az RE -vel egy P45 -ös lapot se, még ha ugyan az az árkategória is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Zé_Mester
őstag
válasz lipi67 #25305 üzenetére
naaaaaaaaaaa
azért ezt ennyire nem gondolhatod komolyan
a P45 lapnak igenis van létjogosultsága proci tuningban, nem is kicsi.
mert ahol már minden lap elhasal, és rég összesz@rja magát, ott a P45 lazán megy még.
csak megfelelő körítés kérdése : memória és táp.
ha megnézed, a TOP eredmények (és most nem itt a PH-ra gondolok, hanem úgy világranglistára szinten), akkor láthatod hogy 2 lap az ami dominál :
- az egyik a Rampage Extreme, ami X48
- a Biostar T-Power I45 , ami pedig ugye P45sőt, a legdurvább eredmények is P45-be készülnek !!! (legtöbbször biostar lapba)
úgyhogy ennyire nem kell leírni ezeket a lapokat, meg nemtom memkezelésbe mi bajotok van vele, RE X48-on kívül semmibe nem megy rendesen az 1T[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Zé_Mester #25307 üzenetére
Nah, ebben is igazad van. Van jogosultsága, de nem mindegyiknek. Pont tegnap nézegettem azt a ranglistát, és tényleg úgy van. De ennek mi az oka? BioStar lappal elég magas FSB -t lehet elérni stabilan, talán ez a kulcs. Ugye nem véletlenül azt a lapot használják, és nem a többi gyártó P45 -ösét. Pont Achill3us volt az aki lebeszélt engem egy BioStar -ról...
Azért is mondtam, az RE az egy remekmű, főleg az X48 -as DFI után. Nah, hát azzal amennyit szenvedtem. Lara ott állítgathatna nyugodtan, de nem jutna 1-ről a 2 -re sem.
És az a poén, hogy az RE -t annyiért vettem, amennyiért más a P45 -ös Giga Extreme -t meg az UD3 -as lapokat. Szerintem kicsit túl is vannak árazva, de ez csak az én véleményem.
Az megint más kérdés, és még nem jöttem rá a válaszra, hogy mi lehet annak az oka, hogy a P35 -ben így mennek a procik a wolfok...Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
válasz Zé_Mester #25307 üzenetére
Ok,persze,hogy van,nem is ezt mondtam.A memkezeléssel meg..Pont azt mondtam,hogy abban nagyon jó nálam.Viszont az is igaz,hogy nem éri meg p35-ről p45-re váltani egy átlag felhasználónak.nem mert:
1.drágább jóval
2.nagy lesz az elvárása és csalódni fog,mert semmi pluszt nem kap proci terén(ill. nem ár/teljesítmény arányban)
3.szarakodhat vele,s nem p35,hogy megy,vagy nem,sok mindenen megcsúszhat.Ez lenne a kulcsmondat talán-hogy igen,ezt ki kell tapasztalni stb,pontosan belőni a biost.Viszont.
.A felhasználók(s azok között akik hangoztatják is)90%-a csak term. és ref.-fel játszik.Amit nem tud,vagy nem veszi észre a babrálása eredményét,az "normal".S ha valami nem ok,akkor meg,h nem kapkodni,alapos kitesztelés stb..Félre ne érts ez NAGYON IS IGAZ,nem vitatom.Sőt!Engem is idegesít nagyon,hogy sajna 1re több olyan felhasználó van a PH-n,aki arra se veszi a fáradságot,hogy átnyálazza azt a kva manualt,kérdez 1000-rel(sokszor nem is nézi a választ)s "tuti receptre"vár.-Ezek meg is érdemlik.Viszont ha az ember veszi a fáradságot,elmerül benne és MEG AKARJA ismerni,akkor jobban jár,de rájön,nem sok pluszt kapott a pénzéért.
Abban is igazad van,hogy általánosítottam.Igen én a csigabiga UD3R-ről beszéltem.Nem Asus v Biostar.Nálam eddig nem hozott pluszt,ez tény.(lehet h az én hibám)Memkezelés:Itt is előjött azért,h a csodát nem a lapok hozzák,hanem amit beleteszel.Egy alaplap olyan,mint a hifiben az összekötő kábel.Pluszt nem tud nyújtani,"csak" a jobbak nem rontják le a beléjük tett dolgok tulajdonságait.(egy hybrid vdhull kábellel so szól jobban egy Mission hangfal,csak éppen több információt szállít mint egy gatyamadzag,s nem nyúl bele a hangképbe,nem rontja le(minimálisan csak).
Itt volt a Mushkin Ascent Redline.Teljesen mind1 mibe teszed.1000-ig ok,utána meg stop.1060-és vége is van.Reaper 1150-es.Volt ami 1170-ig,volt ami 1300-ig,nagyobb volt a szórás.Szaros kis patriot 1080-tól 1120 ig(visszaosztva 1200 felett).Ezek is memtől függtek,s a deszka nem tett hozzá,csak kevesebbet(vagy semmitse) vett el belőle.
Bocs h sokat pofáztam
Szóval én nem azt mondtam,h nem jó lapok,csak arra utaltam,h csodákat várni nem kell tőlük,s egy bika proci közelepes lap 100x jobb választás mint fordítva.[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zotya984
senior tag
Hali
Kérdésem lenne.
"C0" procikat támogatja a bios de a futár "E0" at hozott.
Bios frissétés megoldaná a dolgot biztosan csak nem lessz -e baja a procinak vagy a lapnak ha összerakom.
EP35-DS3 a lap és nem tom milyen bios van benne (valószinű F1). a proci meg E8400
F3 tól támogatja "E0" procikat.SEGÍTSETEK!!
"Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
szacsee
nagyúr
válasz Zotya984 #25310 üzenetére
Baja nem lesz, max nem indul el vele...
Ha nem indul, akkor kölcsönbe kell vadászni egy olyat, amit kezel és frissíteni a biost.
Valszeg indul, csak CPU microcode hibaüzenetet írja ki... pendrive-ra mindenesetre told fel a frissítéshez szükséges bios file-t. Szükség esetén bios alól frissítsd. -
-
-
Laraxior
titán
válasz lipi67 #25304 üzenetére
50ért vihető
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Kevinmaster
tag
válasz lipi67 #25309 üzenetére
Csak az elejére egy gyors reakció: én Abit IP35-ről váltottam Asus P5Q-Pro-ra (tehát P35-ről P45-re), és mindenféle tuning nélkül is érezhető volt a különbség, nem bántam meg a lépést. Lehet, hogy az Abit lap volt szar, lehet, hogy más gyártónak P35-ös lapjai jobbak lettek volna, ezt nem tudom
Mindenesetre tény marad, hogy gyorsult a cájg... -
MPowerPH
félisten
válasz Kevinmaster #25319 üzenetére
Érzésre gyorsult, vagy benchekben is megmutatkozott a sebesség növekedés. Mert álljon a menet! Én nem azt mondtam, hogy egy P45 -ös chippes lap lassabb mint a P35 -ös, vagy azt hogy esetleg nem gyorsabb. Én annyit mondtam, hogy a processzor kezelése az a P35 -nek irgalmatlanul jó. Az más kérdés, hogy a többi dologban jócskán elmarad.
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz szacsee #25318 üzenetére
-
Kevinmaster
tag
válasz MPowerPH #25320 üzenetére
Igazság szerint nem nagyon érzem a "teszteknek élek" fílinget, egy-két pontszám itt, egy-két pontszám ott, én a számítógépet használni szeretem. Ergo most csak a játékokról beszélek. És nem csak én mondom ezt, a környezetem véleményét is kikértem, és megerősítették, folyamatosabb lett a kép... FPS-t itt sem mértem, mert most olyan játékokról beszélek, ahol 60-70 fps mellett is érezhetően "recés" volt.
De mondom, lehet, hogy a régi lap nem volt rendben, és az északi híddal nem lett volna gond... -
Zé_Mester
őstag
egy kérdés :
erre az 5GHz on AIR Club-ba csak wolfi nevezhet ????
mert nekem van egy eredményem, de ez nagyon nem wolfCeleronD 356 CedarMill @ 5000 on air Valid
CeleronD 356 CedarMill @ 5000 on AIR (majdnem alapfesz !!! 1,375 --->1,432V)bocsa az offért, csak kíváncsi vagyok
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Zé_Mester #25323 üzenetére
Nagyon vicces vagyol
Hát nem mind1,h mivel?Tőlem lehet akár kendermagos is
(#25317) Laraxior : Félreértettél!Nem az egész gép kellene,csak a proci!
(#25319) Kevinmaster : Azért az nem uaz.Én is azt mondtam csak,h procira vonatkozóan nem sok semmi,nem globálisan az eészre .Kben IP35,35-E,35pro..más.a legjobb az "E"!Kérdezd csak meg Bagirát!Ő gigázott p35nél,mikor nehezen rábeszéltem egy"E"-re.Azóta is van neki 2db,s nem véletlenül.BNemtom,h mi van azzal a deszkával,de megy nagyon.[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz Kevinmaster #25319 üzenetére
lemaradt,bocsi.S bocs az offokért![link]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz MPowerPH #25280 üzenetére
Nem mondod? Én teljesen úgy tudtam, hogy a P45-ben jobban húzhatók a 45nm-es procik. Mindegy ennek örülök. Egyébként sztem nem FSB wallos a procim, de ha ilyen, akkor is max 666-os, mert bír 1333-as DDR3-as ramokat is....
dangerzone: #25277 9*423-on megy, de 2.4-es ram szorzóval FSBRAM; 2:3 arányban
-
Laraxior
titán
válasz lipi67 #25324 üzenetére
ennyi az ára és mivel ennyit senki sem ad érte..ezért marad itt
-
winfier
senior tag
válasz Laraxior #25327 üzenetére
én simán adok érte 50k-t Mond hova utaljam a pézt
jó kis procit fogtál ki. Azért egy olyan e8400-t mint bagirának volt azt el tudtam volna viselni.
Nekem meg 1,184V megy a C0-om 4GHz-t azért az se kutya tőle. Tudom, hogy van ennél jobb mit sz.j kollegáé.[ Szerkesztve ]
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
Zsubi
őstag
Igaz most hideg van de hagyom egy kicsit a tuningot és inkább elmegyek szánkózni
-
sz.j
nagyúr
-
winfier
senior tag
Semmit csak szebben mutat
Nem azt mondtam, hogy nem jóBMW001:
gondolkodtál már az eladásonVasinger!
Nekem az első wolfom egy e8200 volt nah azzal 1,376V-al volt meg a 4GHz
Aztán ezt IMI87-től vettem használtan 1,256V 4GHz-es tudással és ezt 1,184V letornászta."Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
winfier
senior tag
-
MPowerPH
félisten
válasz winfier #25338 üzenetére
Nah, ugyan azt mondod Te is mint mások, meg mint amit én is tapasztaltam. De csak P35 -höz képest van ez. Egy P45 -nél még így is 1000x jobb az RE.
De köv. héten rászánok egy éjszakát, és végignyálazom az egészet. Elvileg megint ilyen hideg lesz.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Mappa
addikt
Hi
most vettem komplettt alkatrészeket köztük egy E8500-at is ..na most rendeltetés szerűen lesz használva a proci/no tuning,egyenlőre/ és a gyári hütő aljára van felkenve 3 csík paszta....csak rárakom a hűtőt majd a procira azt annyi ?...szoval gyárilag nincs külön paszta hozzá? kezdő vagyok "gép összeszerelésben" a választ előre is kösz
nem kötelező megadni
-
lipi67
nagyúr
Igen,elvileg az a paszta..Viszont.Vegyél inkább valami mást alá,ha nem gond.Elég baj annak a procinak a gyári hűtő is,legalább valami jó kence legyen alatta.Ezt meg töröld le róla,meg suvickold meg egy kicsit pl.sebbenzinnel.
-Ok lenne így is,de talán úgy jobban alszol majd-Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
ImI87
őstag
válasz winfier #25334 üzenetére
A mostani E8500-am 1,18V-tal megy 500*8-at, ha majd hozzád kerül (mert hamarosan eladó lesz), akkor ezt is leviheted kisebb feszre.
Én nem szoktam a full minimum-ot kitesztelni, mert egy napi tesztelés után már elfogy a türelmem. Illetve az is lehet, hogy a a többi opció finomhangolásával a szükséges cpu fesz még lejjebb vihető, de ezekkel sem volt idegem túl sokat bíbelődni (gtl, skew, reference, stb....) Meg az is lehet, hogy az újabb lapokban (pl UD3x) kicsivel kevesebb fesz is elég.....
-
Mappa
addikt
válasz lipi67 #25341 üzenetére
áááh .szinte éreztem,hogy kellen venni valamit....de hát holnap akartam volna összerakni a komplett gépet...nemtudom lehet beprobálom így most....tűkön ülők így is
amúgy tudsz ajánlani valami pöpec kis pasztát ami tényleg minőségi cucc
köszi a válaszodat egyébként
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
MPowerPH
félisten
Nah, hétfőre már meglesz az új Scythe Mugen 2 hűtő is. Pont ilyen E8400 fölé való, asszem nem lesznek melegedés problémáim. Főleg, ha kitolom az ablakba...
Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
MX2-es.Nem olyan drága(1500körül van)s nekem eddig a legjobb volt...
-tom,én se bírnám ki!-BMW001Nekem is jövhéten jön Engusztóla Thermalright ultra 120 eXreme,megtámogatva egy 12-es Arctic Coolig-gal meg mx2vel.Most a 2180-as prájmolva 40°-(pont most néztem Ősember-nek),gondom nekem se lesz.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #25344 üzenetére
Ja!Ez az Asussal van meg 3 12-es venti van a házban.-jövhéten jön majd egy új 8xxx-is,nemtom még,h milyen..
-
prmcsk
addikt
Csak azért linkelem ide, mert anno, mindenki nyúzott érte... Eladó...
Persze nem táplálok túlzott reményeket, mert tudom: "Stabil a gazdaság és nagy a jólét"...[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
proof88
addikt
Elkezdtem tuningolni én is, egyelőre csak kísérleti jelleggel, mert alap hűtője van a 8400-on. De majd én megmutatom mindjárt, hogy 1.2 V-tal is megy ez 5 GHz-en.
Elég vicces, hogy otthon van TX2-m, az alap órajeles Pentium D-n, azért vettem hogy majd jól felhúzom és megmutatom, hogy még azzal is jól el lehet játszogatni 2008-ban. Hát nem sikerült elég jó órajeleket elérnem (nem a hőfokok miatt), azóta meg alapon van, tehát kb felesleges a TX2 oda. Csak lusta vagyok leszedni róla. Ez itt meg bnőm gépe, látom csak 2900-at tud pörögni a gyári venti, pedig a Pentium D gyárija 3 ezer felett is ment és az ráadásul rézmagos, és az itt is van, szóval lehet majd megnézem, mi a különbség a 2 hűtő között.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz proof88 #25349 üzenetére
Nahh jó ez ennyi volt, kipróbálom a másik gyári hűtőt, mert jelenleg FSB: 444 MHz, szorzó 9x, de 1.25V-on is megfagyott a Win, 1.3V-on elkezdtem Orthosozni, vártam h 100 fokokat mutasson a magokra, ki is nyomtam ... 1.25 meg 1.3 Voltok között jól működőt keresni most időhúzás, annyival nem lesz kevésbé meleg...
Most addig biztos nem írok, amíg nem ír más, nem akarom szétoffolni a topicot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs