Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • elfelejtette

    veterán

    Ja, egyébként véglegesítve lett haver hangszigetelt gépe.
    Átvariáltuk az egész belső elrendezést úgy, hogy az első venti a ház előlapja mögött van 12V-ra kötve, a két vinyó előtt, amiket távtartókkal szereltünk be a DVD írók alá. A venti fordulatszáma ~810rpm, a két WD AAKS vinyó hőmérséklete 34/35 fok.
    A venti így hátrafelé, a proci, és az északi-híd felé is juttat friss levegőt. Az északi-hídon egy NOCTUA NC-U6 hőcsöves hűtő van, az északi-híd hőfoka idle 33fok, terhelve pedig~55-56 fok.
    A procin a SCYTHE NINJA2-n nincs venti, mögötte a hátsó házventit átkötöttük 5V-ra, mivel fullon 1300rpm-mel forog, és úgy nagyon hangos volt. Így 5V-on szinte teljesen hangtalan, de még mozgatja a levegőt. Igaz, hogy jóval kevesebbet, de emiatt legalább picit jobban felpörög fölötte az ENERMAX PRO82+ ventije az alap ~450rpm-ről. Ez azért nem gond, mert legalább jobban szellőzik a táp is. Igaz, hogy így alapon ~660rpm, terhelve pedig ~820rpm-ig felpörög, de így is teljesen néma.
    Az Intel E8200-as C2D proci 24 fokos szobában most így 1.27V-on 3.2GHz-re húzva idle (tehát 2.4GHz-en) 29 fokos, terhelve pedig 39/42 fokosak a magok Realtemp-pel mérve.
    Az egész cucc egy CM CENTURION534-es házban van, ami 3mm-es natúr parafával van teljes egészében hangszigetelve, tehát még az előlap hátoldala is. Az alapórajeles Galaxy GF9600GT ventije fix 25%-ra van leszabályozva, így sem megy terhelve 55 fok fölé, a venti hangját pedig kiszűri a hangszigetelés.
    Természetesen teljesen néma lett így a gép.
    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

    "Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

Új hozzászólás Aktív témák